Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har snackat med IK Virgos Johan Sundh inför avslutningen av division 3 Nordvästra Götaland:

 

Han må vara en ”Värmlands pöjk” från KARLSKOGA men Johanneberg, och dess omnejd och framförallt IK. VIRGO ligger Johan Sundh varmt om hjärtat… så har det varit i många år och så kommer det förbli…
Ordförande, sportchef, back up keeper.. ja listan kan göras lång på vad han gör i klubben och just denna höst är lite speciell då hans kära VIRGO för första gången krigar i fel ände av tabellen och hör och häpna man riskerar till och med att trilla ur den finaste av serier.
ÖDESMATCH kan vara ett starkt ord för det handlar ju trots allt bara om fotboll men på lördag beger man sig till Mölndal för en riktig ”nagelbitarmatch” mot DALEN som just nu parkerar på negativt kval en pinne bakom Virgo.
Matchen blir ju inte mindre HET av att tränare för motståndarlaget är ingen mindre än  Jocke Ahlgren med legendstatus i just VIRGO efter många säsonger i röd/svart.
Jag kan skönja en viss beviskelse mellan raderna men som så många gånger tidigare känner jag även att någonstans så känner han sig trygg med att man kommer lösa sin situation.. håll till godo med hans tankar inför Dalen matchen:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Sundh till vänster och Dalen/KFF:s nuvarande tränare Ahlgren till höger. 
Ovanligt att se VIRGO indraget i en bottenstrid med 5 omgångar kvar att spela, ni brukar ju bråka med topplagen, vad har ej funkat denna säsongen ?
Ja det är ju den bistra sanningen tyvärr.
Och kan ju även meddela att det sannerligen är roligare att vara på den andra halvan. Vi har väl egentligen inte ändrat något i varken upplägg eller gjort jättestora rotationer i truppen, men någonstans har vi väl blivit ett är äldre, ett år långsammare.
Vi har ju alltid jobbat med att det är okej att prioritera annat då alla som spelar hos oss får betala för sitt deltagande, men i år har det varit lite för mycket frånfall och den enda position vi egentligen varit trygga på från match till match är väl målvaktspositionen och när var tredje spelare på många träningar har varit målvakter så inser ju alla att många utespelare saknas för lite för ofta.
# Noterat om att ni haft massa frånfall till varje match och ingen kontinuitet som jag EFTERLYST, DU själv sitter i entren, rapporterar i FB gruppen, ”råddar” arrangemanet och ibland som back up keeper på bänken, har ENGAGEMANGET falnat från vissa tycker du ?
Inte att förglömma barnvakt! 😉
Ja utan att ”hänga ut” folk så går det ju inte att blunda för att det i alla fall lutar år det hålet.
Engagemanget är kanske inte borta och många gör fortfarande ett grymt jobb! Men vi börjar även få en ganska olycklig ålderssammansättning där det är många karriärer som tar fart, många bröllop och dop att närvara på samt en jäkla massa barn och familjer att ta hand om. Sen är vi som sagt ett år äldre och skadekrämpor gör sig påminda. Vi har ju ett gäng spelare som alltså inte gjort en enda träning i år.
Med det sagt så finns det absolut hopp om det inför nästa år, oavsett utgång.
# Ni har ju tonvis med RUTIN i truppen, stärker det dig i din tro om att ni kommer att lösa nytt kontrakt senare i höst ?
Vi har absolut alla förutsättningar att lösa kontraktet! Det gäller att vi lyckas kraftsamla och även få ihop till bänk i de nästkommande viktiga matcherna.
Rutinen är ju även jäkligt go att ha när vi inte tränar mer än smålags spel på träningarna. Vi har ju inget ”inövat” spelsätt utan alla har ju med sig hur man spelar fotboll i ryggmärgen. Det gör oss ju även rätt anpassningsbara och svåra att läsa från match till match. Det kan absolut vara en fördel!
# 3 poäng inspelade av 12 möjliga efter sommaren, vad ser du som nyckeln till att ta 3 extremt viktiga poäng mot DALEN som just nu ligger 1 pinne bakom er i tabellen ?
Nyckeln till 3 pinnar mot Dalen är dels att det måste vara slut på semestrar och dop, men viktigast är att inte vara lika naiva som vi var mot dem senast. Vi vet om vad Dalen gör väldigt bra, men vi måste framförallt vara beredda på att Jocke Ahlgren, Jonas ”Hårfärg” Hylén och Mathias ”Daxvax” Raidila  kommer ha fått sina mannar att både käka taggtråd och fått dem att tro att matchen spelas med livet som insats för att få dem på tårna.
Där brast vi totalt senast.
# LERKIL är ju som bekant redan ute, utan att tagga övriga lag lite extra men vilka lag ser du som räddningsplankor om ni håller er kvar, vilka övriga 2 lag ryker ?
Elak fråga så här i sluttampen av en serie. Speciellt när vi själva ligger så pyr till. Men det är ju svårt att blunda för att Gårda måste ta igen mest poäng. Sen tror jag Jonsered har det lite turbulent internt.
Det kan ju förvisso stärka trupperna, men de har tufft schema kvar och möter 4 av de just nu 5 bästa lagen i tabellen. Sista matchen är ju mot oss och skulle ju kunna bli en nagelbitare. Men om du ska avtvinga mig ett svar så drar jag till med Gårda och Jonsered med hänvisning till ovanstående.  
# Ni fick ju in lite ”ungt blod” inför i år där jag hade koll på Elinoff / Boulos, förutom Boulos har någon ung spelat kontinuerligt ?
Nja det var ju väldigt trevligt med lite ungt blod på träningarna. Elinoff är ju tv-kändis ( Ex on the beach ) så han försvann lite i somras så kontinuerligt har bara Antonio lirat.
# Just nämnde BOULOS har ju verkligen levererat, han själv har gjort 12 mål medans 6 övriga spelare har delat på 9 mål, hans betydelse för er i år ?
Vi har ju ett gäng gubbar som har rätt bra näsa för mål. Tyvärr har ju Patrik Falk tagit välbehövlig timeout, Carl-Johan Falk dras med illasinnade gubb vader och Tor Isaksson och Markus Norberg slåss med kombinationen att vara småbarnsföräldrar och mycket resande i jobbet. Att då få in en Antonio som tok levererat är ju skillnaden på att vi inte redan nu kunde planerat för 4an. Vi har egentligen varit rätt svårslagna förutom för topplagen, men vi har ju onekligen haft svårt med målproduktionen så han har varit guld värd!
# Hösten i antågande, ni är indragna i bottenstriden… och i nästa match en riktig thriller mot er f.d lagkamrat Jocke Ahlgren och hans DALEN, tankar inför matchen?
Det kommer ju bli ett jäkla slag på lördag! Dalen har ju även bjudit in till familjedag och vill säkerligen både bryta sin tråkiga trend och vissa sitt representationslag på mest fördelaktiga sätt. De har ju även kunnat leva mycket på sin underdogroll och gjort det bra. Men jag tänker oblygt lämpa över pressen på Dalen i denna match. Vi hoppas givetvis på att vi kan mönstra ett så slagkraftigt lag som möjligt och att det blir en jämn och tuff tillställning. Dock utan kort som ställer till det för båda lagen i fortsättningen. Jag ser gärna att båda lagen spelar div 3 även nästa år.
# Ponera att Ahlgren drar in en frispark i krysset och avgör matchen till Dalens fördel, skulle er relation få en ”törn” eller är det i slutändan bara fotboll ?
Haha !! 
Om min och Ahlgrens relation hade fått ”törnar” varje gång han slog mig i något så hade jag avslutat vår relation för länge sedan. Så nej, det är ingen risk. 😉
# Hur många poäng tror DU att ni måste ta sista 5 matcherna för att lira Div 3 även 2020 tror du ?
Jag räknade 2015 ut att när vi klarade oss på 23 poäng så var det den lägsta summan på typ 10 år för att klara sig kvar. Snittet låg väl på någonstans 27 pinnar har jag för mig. Jag tror det kan räcka med 26 dock, men det kommer vara spännande ända in i vanlig ordning!
# Hur viktigt är det för grabbarna i laget att lira div 3, eller hade det vart gött med div 4 ?
Svår fråga. För några år sedan hade det uttryckligen inneburit stort manfall. Nu ligger ju degraderingsskämten ganska nära i omklädningsrummet. Men vi är ett rätt sammansvetsat gäng å med tanke å årets närvaro på träningarna så är det nog förhoppningsvis inte många som vill riskera att träna mer genom att byta förening.
# Hur slutar matchen mot DALEN ?
Usch. Jobbig tippning. 1-1, men båda lagen tar nödvändiga poäng i efterföljande matcher känns ju lagom mellanmjölk att svara 😉
– – – – – – – – – – – – – – – –
Vi tackar Sundh för pratstunden och önskar lycka till i den viktiga matchen mot Dalen
/ Bendinho