Här kommer rapporterna från gårdagens division 5:

 

TORSDAG 29/8

5A

Angered MBIK – Utbynäs SK 3-0 (0-0)

I gårdagens enda 5A-match blev det hemmaseger på Lövgärdesplan när Angered besegrade Utbynäs med 3-0. Det var dock mållöst en bit in i andra innan Machoro Nyang gjorde 1-0 för AMBIK. I slutet av matchen kunde sen Younes Raisi göra både 2-0 och 3-0

USK:s kapten Tom Berndtson sa så här om förlusten:

”En ganska jämn första halvlek där båda lagen rullar boll men skapar lite målchanser, speciellt vi. I andra halvlek tar Angered över och är helt klart det bättre laget. Tillslut får dom in 1-0 med, vi gör ett försök att flytta upp folk för att få in en reducering. Vi är aldrig riktigt nära och dom kontrar in både 2 och 3-0. Ingen bra match av oss och ett rättvist resultat.”

Angered är femma i tabellen och har fortfarande häng på kvalplatsen. USK är en placering och fem poäng bakom AMBIK. 

 

5B

Balltorps FF – IF Väster 4-1 (1-0)

Toppstriden i 5B lever verkligen efter att Balltorp besegrat serieledarna Väster hemma på Förbovallen. Hemmalaget hade 1-0 i paus efter mål av Niclas Sandell och ett självmål i början av andra betydde 2-0. Västers Robin Axéll reducerade strax efter men BFF återtog kommandot när Jetmir Kurti gjorde 3-1 med tio kvar. Axéll fick sen chansen att ta Väster närmare men brände sin straff. Istället kunde Parosh Mohideen stänga matchen med sitt 4-1 mål. 

BFF:s Mathias Pringle sa så här om matchen:

”Riktig tuff match och väldig fysisk. Båda lagen var minst lika hungriga men i det långa loppet så var vi betydligt hungrigare än Väster. Idag spelade vi väldig stabilt och jag tror det har mycket med segern att göra idag”

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Balltorp bättre. Vill lite mer än oss och gör mål i rätt tillfällen under matchen. Vi får försöka hämta oss men självfallet svider det att förlora.”

Resultatet gör att toppstriden tätnar. Väster leder fortfarande, två poäng före Näset och tre före just Balltorp. Fyran Mossen är fem poäng bakom Väster men har en match tillgodo. 

 

FC Linné – Donsö IS 2-0 (1-0)

Bakom toppkvartetten i 5B smyger ett formstarkt FC Linné. Igår tio laget sin tredje raka trea efter sommaren och har nu jobbat upp en svit på nio matcher utan förlust! Robert Lundström såg till att Linné ledde med 1-0 i paus och i slutet av matchen gjorde Blend Keshto 2-0 och säkrade därmed segern. 

Linnés spelande tränare Olle Johnels sa så här om segern:

”Jag kom sent efter att ha varit på föräldramöte på Styrsö ironiskt nog. Men strax efter min ankomst, typ 25 in i matchen, börjar vi äta upp Donsö. Domaren missar en solklar straff men vad gör det när vi istället rinner igenom och gör 1-0 genom Robert som äntligen får näta. 2-0 dröjer alldeles för länge. Men vilken delikatess. Fred med en Pirlo-pass på en diagonallöpande Blend som gör 2-0 med ett Firmino-no-look-mål. Blend leder nu även interna skytteligan med hisnande 5 mål. Även fint med Axel tillbaka i mittförsvaret och en ny nolla av Wamid.”

DIS ena tränare, Mikael Schagerlind, hade följande att säga om förlusten:

”Det går tungt just nu. Det mesta går i mot oss. Vi är i svacka som behöver komma ur. Till varje match får vi kämpa med ny laguppställning och till matchen mot Linné var inget undantag då jag själv fick spela 90 för att vi skulle få ihop det. Matchen mot Linné är väl inget att säga om. Vi släpper in ett skitmål i första där bollen strutsar fram och tillbaka i straffområdet och vi får inte bort bollen helt änkelt och till slut får en av deras spelare foten på bollen. Andra målet tycker jag och många med mig att det det var en solklar offcide med flera meter. Det kom när det var en kvart kvar. Men jag tycker ändå att vi kämpade på, vi som var på planen gjorde vad vi kunde men Linné var för stora och starka för våra små juniorer. Dom gjorde det bra och dom höll i bollen mer än vad vi gjorde. Vi får ta nya tag och till nästa match hoppas vi kan ha lite fler spelare att tillgå.”

Segern gjorde att FC Linné klev förbi just Donsö i tabellen. Linné är femma och DIS sexa. 

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och det är även därifrån bloggen lånat bilden till inlägget. 

 

Näsets SK – Kungsladugårds BK 4-1 (2-1)

Serieledarna Väster föll alltså mot Balltorp och jagande Näset tog chansen att knappa in poäng när de hemmaslog Lagårn’ med 4-1 igår. Det var dock hemmalaget som inledde bäst och Anjan Nilsson satte 1-0 i mitten av första. Innan paus hade dock hemmalaget vänt på Åkeredsvallen genom mål av Dennis Strandberg (en vacker frispark) och Samuel Edlund. 2-1 stod sig till sista kvarten då Casper Jonasson utökad till 3-1 efter en riktigt fin prestation och matchen avslutades med att Mattias Svanberg satte 4-1 på en till vacker frispark. 

NSK:s Anton Örth sa så här om matchen:

”Jag tycker vi börjar lite tveksamt men kommer snart in i det. Ett derby är alltid ett derby och Kungsladugård är alltid tuffa att möta. Några bortfall märktes av i KBK men de har en rätt bred trupp och bra ersättare på de positionerna där det saknades spelare idag. När vi väl får tag i bollen och tar tag i spelet/styr matchen så är det väl egentligen aldrig riktigt några oroligheter eller rädsla för att förlora matchen. Vi kör vårt spel och trots ett 0-1-underläge så stressar vi inte upp oss. Vi får in en snabb kvittering och ett mentalt viktigt mål precis innan paus därefter. KBK kämpar på och krigar i hela matchen men det håller inte riktigt hela vägen idag trots att de är med i matchen länge då det bara står 2-1 till oss fram till sista 15/20 kanske. Men när väl 3:an kommer känns det som lufter går ur KBK lite, en fin frispark av Svanberg, det sista som händer var ett härligt avslut på matchen och min sejour i Näset (9 år) för denna gången. Jag flyttar nu till Skåne för att studera. Jag kommer dock tillbaka för att spela vår sista match mot Warta hemma på Åkeredsvallen 6:e oktober. Vill ändå avsluta säsongen med laget! Tills dess hoppas jag att vi plockar så många poäng som möjligt! Grabbarna kör på och kommer göra det galant och ännu bättre än med mig i laget! Jag får följa slutstriden på RASTAOCHDALLA och på gbgfotboll! Tack för i år Rasta!”

KBK:s kapten Marcus Weimén hade följande att säga om förlusten:

”Roligt att vi fick möta ytterligare ett topplag i en GP-match. Alltid tuffa matcher mot Näset, efter ett kryss på våren i en jämn batalj visste vi att det skulle bli tufft på Åkereds konstgräs. Det har skett en del förändringar i båda lagen sedan dess. Näset gillar att rulla boll men det var relativt jämnt första 30, vi tar ledningen genom Anjan men dem gör 1-1 på frispark rätt i mål och sedan ett psykologiskt viktigt (eller tungt) mål i minut 44. I andra rullade dem och vi fick färre och färre chanser. 3-1 kommer genom en fin prestation av deras spelare och på tilläggstid slår dem en frispark rätt i krysset. Ett sent mål i varje halvlek men Näset var värda segern.”

Näset är nu tvåa, endast två pinnar bakom ledande Väster. Lagen möte dessutom i nästa omgång! 

Kungsladugård är sjua.

 

/Rasta