Det lirades tre matcher i 6C igår med följande resultat:

 

TORSDAG 29/8

Önnereds IK – Landala IF 1-0 (1-0)

Landala IF firande 100 år (grattis!) genom att åka på bortmatch mot serieledarna ÖnneredApelsinplans gräsmatta. Födelsedagen slutade med en knapp förlust efter att ÖIK:s Andreas Säfström gjort matchens enda mål efter 14 spelade minuter. 

Matchhjälten Säfström sa så här om vinsten:

”En match som man kan sammanfatta med att vi styr väl mer eller mindre hela första halvlek, varierande avslut med inläggsspel och skott utifrån. Lite slarviga i passningsspelet men de förstörde mest för vårat egna spel och blev inte så många farligheter för dem. Första (enda) målet kom i matchminut 14 på ett långskott från mig själv som ställde målvakten och gick in i nätet. Vi hade bud på ett par chanser till men de ville sig inte riktigt. Andra halvlek var inte alls lika välspelad, vi tog många felbeslut och blev onödigt hafsigt, Landala kom in lite mer i matchen men kom inte till några avslut. Farligast var väl när dem fick frisparkar och kunde trycka in lite folk men då va Micke högst i dem duellerna och mer att göra än så var det inte för hans del denna kväll. Tre poäng var det viktiga och dem fick vi med oss. Väldigt kul att möta än klubb som fyller 100 år! Stort Grattis till Landala!”

LIF:s Rasmus Johansson sa så här om förlusten:

”Surt med uddamålsförlust igen men rättvist sett till hur matchen såg ut. Då vi firade vår hundraårsdag som förening så hade vi ändå ett leende på läpparna efter slutsignalen!”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

LIF:s referat hittas HÄR

Önnered har fortsatt grepp om seriesegern. Laget är nio poäng före tvåan Tynnered (som dock har en match mindre spelad). Landala slåss i botten av tabellen och är elva. Det är dock bara två poäng upp till tian Vrångö.

Bilden till inlägget är lånad från LIF:s hemsida.

 

Järnbrotts IF – Styrsö BK 5-3 (2-1)

Nykomlingen Järnbrott fortsätter att gå starkt och svarade för en imponerande 5-3 vinst mot topplaget Styrsö hemma på Ruddalen 2. Det var dock ö-laget som inledde målskyttet genom Victor Johansson efter tio minuters spel. JIF vände dock innan paus efter mål av Carl-Johan Rentner och Henrik Lundh och då passade även hemmalaget på att bomma en straff. Styrsö kom dock ut starkt i andra och gjorde både 2-2 (Mattias Janicijevic på straff) och även 3-2 (Niklas Tullock). Järnbrott stod dock för en imponerande avslutning med tre raka mål! 3-3 (Lundh) kom med dryga kvarten kvar men både 4-3 och 5-3 kom i slutminuterna. Vem som gjorde de målen? Självklart Lundh som nu gjort 17 av JIF:s 32 mål

Fyramålsskytten Lundh sa så här om segern:

”Riktig underbar med seger efter fadäsen mot Vrångö förra helgen! Vi visste innan matchen att Styrsö skulle äga mycket boll. Planen var att försöka hålla dem på kanterna och stänga mitten. Gott när Gustaf och Calle leverera en specialare på en av våra hörnor som Calle distinkt sätter med fel fot, 1-0 är ett faktum. 1-1 kom som ett brev på posten med den höga press Styrsö har. 2-1 kom efter en tilltrasslad situation men så viktig när vi väl är i deras straffområde och lyckats etablera lite offensivt spel. I halvlek så kör vi sedvanlig pepp. Andra halvlek börjar riktigt dåligt med kvittering och ledning för Styrsö som sätter 2-2 och 2-3. Här känns det riktigt surt, dock märker vi att Styrsö lyfter med hela laget vilket ger mig stora ytor på Styrsös planhalva. 3-3, 4-3 och spiken i kistan 5-3 känns riktigt underbart! Stor eloge till de 10 spelare där bak i Järnbrott som får slita de sista 45 minuterna då Styrsö har hög press. Stor eloge till våran målvakt Christoffer som gör den största insatsen för dagen och stänger målet efter vårt 3-3 mål. De sista 30 minuterna var det svettigt för Christoffer! Men han gör det som krävs för att vi ska gå hem med 3 poäng!”

SBK:s ledare Arvid Johannesson sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen väldigt bra och tar kommandot från första spark och får även tidig utdelning på detta via ett kanonskott från Victor, 1-0 med mersmak, Men som så många gånger förr när vi leder matcher så är det som att vi slutar och spela och JIF kan göra 1-1, missa straff och sedan 2-1 innan paus. Tidigt i andra får vi en straff som Mattis sätter säkert och tätt där på gör vi även 3-2. Efter detta har vi extremt många och bra lägen men lyckas inte få in bollen och döda matchen, istället kontrar Jif in 3-3 från ingenstans. Efter detta trycker vi på för ett segermål när alla utan en spelare i JIF går på knäna, och tyvärr så är det Henrik som har mycket spring kvar och kan kontra in både 4:an och 5:an på tilläggstid.”

För Styrsö var det ett tungt poängtapp i kampen om uppflyttning och laget är trea, en poäng bakom tvåan Tynnered och dessutom med en match mer spelad. Järnbrott är nu uppe på en sjätteplats

 

Göteborgs SIF – Azalea BK 2-5 (1-2)

Båda lagen jagade sin första seger efter uppehållet och det var GSIF som inledde målskyttet när William Jonsson satte 1-0. Frej Ramberg kvitterade dock och innan paus hade även unge Fredrik Olsson gett ABK ledningen. GSIF får dock in en kvittering i andra när Olle Cimmerbeck nickar in 2-2. Slutet tillhör dock Azalea och framför allt Olsson. 16-åringen gör nämligen ABK tre sista mål och säkrar en fin 5-2 seger! 

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Förutsättningarna var allt annat än perfekta då vi kunde räkna in 19 spelare som ej kunde ställa upp idag och av dem är väl åtminstone-13 stycken sådana som normalt krigar om en plats i truppen. Gott då att vi har bredd så att det räcker och att det finns juniorer att ta av. Vi gjorde en del taktiska justeringar jämfört med magplasket mot SG men fick ju ingen fin start då vi släppte till ett väldigt billigt mål efter 8 minuter; en frispark som nådde Frej innebar dock en hyggligt snabb kvittering och det gav oss välbehövligt självförtroende. Vi började hitta allt mer rätt i spelet och hotade vid ett flertal tillfällen. GSIF hade några omställningslägen, men föreföll stundtals mer intresserade av taktiska fouls på våra spelare. Tyvärr fick Frej utgå efter cirka 30 min då han fått en skalle på tinningen. Ännu mer pusslande. I 42:e hittade 16-årige Fredrik Ohlson nätet med ett långskott. I början av andra kunde sedan GSIF kvittera efter att en av deras spelare utövat klassisk grek-romersk brottning på en av våra spelare, men dessvärre såg inte domaren incidenten och då är det svårt att blåsa. Vi kunde efter cirka 10 minuter hitta tillbaka till rytmen igen och tack vare ett flertal djupledsbollar kunde vi glida ifrån till 5-2 och Fredrik kunde hysta in sitt 2, 3 och 4 mål för kvällen. Det har varit en hel del stolpe ut och en del onödigt slarv, men idg kändes som att vi hittade väldigt rätt i väldigt mycket under allt annat än optimala förutsättningar. Stort hjärta från alla med extra tränarplus till Mahdi Tohidi.”

GSIF:s Victor Jansson hade följande att säga om förlusten:

”Svag insats, får inte till defensiven alls och som extra krydda är vi även väldigt stressade när vi får bollen. Azalea har absolut mest boll och vinner välförtjänt, trygga med bollen och har hittar varandra på ett bra sätt. Våra mål tillkommer på kontring samt en fast situation. Vi hade ytterligare ett par bra kontringsmöjligheter som vi hade behövt förvalta på ett bättre sätt. Två oerhört viktiga matcher nu framöver där det gäller vi steppar upp ordentligt.”

GSIF:s matchreferat hittas HÄR

Segern gjorde att Azalea gick förbi bland annat GSIF och ABK är nu sjua. GSIF återfinns på en niondeplats

 

/Rasta