Vi avslutar rapporteringen från igår med två kamper från 7B:

 

TORSDAG 29/8

Högaborg Kärralunds FC – Johannebergs IF 0-2 (0-0)

Johannebergs IF har uppflyttning inom sikte och de tog en ny trepoängare igår mot Högaborg Kärrralund. Efter en mållös första 45 kunde sen JIF göra 1-0 genom Thomas Johansson Lima och 2-0 genom Olof Eklund

JIF:s Jakob Högberg sa så här om matchen:

”Matchen började trevande från vår sida där Högaborg var riktigt tunga i luften och kom till ett par bra lägen. Det blåstes mycket och vi hade svårt att få till ett spel. Efter 0-0 i paus pumpade vi på, och Thomas Lima fick sätta vårt första efter en rörig situation och misstag från motståndarna. Kort därefter blev han utvisad efter en lätt protest mot ett domslut vilket kändes ganska hårt. Därefter pressade Högaborg hårt och vi föll långt ned i banan. Vi höll tätt och Olof Eklund placerar snyggt in 2:an och vinsten är ett faktum. Framförallt var det en vinst där vår inställning är a och o, där hela laget presterar och kämpar. Gött!”

HKFC:s Magnus Wästlund hade följande att säga om matchen:

”En match där HKFC är det betydligt bättre laget första 20 minuterna. Hotar i djupled, får flera hörnor och hittar början till kombinationer. Johanneberg ligger lågt och förlitar sig mest på långa bollar från ytterbackar mot löpande forwards. Nästa 25 minuter är det mest inkast, insparkar och dueller. Detta passa Johannesberg bra då de är ett väldigt fysiskt lag. 0-0 i paus och HKFC pratar om att få igång sitt spel och hota mer på kanterna som vi gjorde första 20. I början på andra blir det missförstånd i HKFCs försvar och Johanneberg kan enkelt placera in 1-0. HKFC hänger inte med några huvuden då vi vet att vi varit bättre och förhoppningen är att det snart ska lossna framåt. Chanserna uteblir dock och istället gör Johanneberg 2-0 i mitten på andra med en man mindre. Här släcks hoppet lite då vi inte kommit förbi Johannebergs låga backlinje på många minuter. Sommaren blåser av matchen och det är ett besviket HKFC som lämnar planen. Vi kommer inte riktigt upp i nivå mot ett fysiskt Johanneberg som spelar sin fotboll på ett bra sätt.”

JIF har greppet om andraplatsen och har nu två poäng ner till trean Knippla och dessutom en match tillgodo. Upp till ledande BK S:T Jakob är det nu sju pinnar men då har JIF en match mindre spelad.

HKFC är tia. 

 

Menisken IF – Knippla IK 2-0 (1-0)

Tyvärr har inte bloggen fått så mycket information om den här matchen förutom resultatet. Det går ju dock att konstatera att det var en kostsam förlust för Knippla som jagar uppflyttning. För Menisken var det lagets andra raka seger. 

KIK är nu trea i tabellen och har två poäng upp till tvåan Johanneberg men ö-laget har en match mer spelad. Menisken är femma.

 

/Rasta