Så här gick det i gårdagens division 4-matcher:

 

TORSDAG 29/8

4A

IK Zenith – Lunden Överås BK 1-1 (0-0)

Viktigt möte på den nedre halvan av 4A när IK Zenith tog emot Lunden Överås. Det dröjde dock till den sista kvarten av matchen innan vi fick se något mål på Hovgårdsvallen. Jim Nielsen satte då 1-0 för Zenith och gav hopp om tre viktiga poäng. Det sista som händer i matchen är dock att David Johansson kvitterar för Lunden Överås och lagen får nöja sig med varsin poäng. 

Zeniths ena tränare, Walid Dahir, sa så här om matchen:

”Vi göra en bra match där vi har kontroll på Lunden nästan i 90 + min. Mot slutet ligger vi lite för lågt och de får till en hörna sedan skott som leder till 1-1.”

Lunden Överås Erik Alvhede hade följande att säga om matchen:

”Extremt viktig match för båda lagen, där en vinst hade betytt lite lugn i bottenstriden.

Matchen börjar på en fin gräsplan men avslutades på en lerig gyttjeåker. Spelet blev därför därefter där smartness och ”dump-and-chase-hockey” lönade sig mer än finess och tiki-taka. Något som passar oss långbollskreatörer i Lunden perfekt. 0-0 efter första halvlek. Inte så mycket att säga om det. Båda lagen skapar lite halvchanser. Men resultatet kunde likaväl vara tvärtom.

I andra kommer Zenith ut som det starkare laget och trycker ner oss genom en del hörnor och långa inkast. Tjugo minuter från slutet gör dom 1-0 efter en av deras forwards rundat vår målvakt. Efter detta väljer vi att chansspela lite och släpper till en del chanser men Zenith är oförmögna att döda matchen. På tilläggstid skapar vi en hörna efter att vår för dagen sämsta spelare Patrik Magier bränt ytterligare ett friläge. Men på den efterföljande hörnan lyckas vårt nytillskott David behärskat placera in 1-1 efter lite flipperspel i straffområdet. Kvittering i 93’e minuten är aldrig fel men visst hade vi kanske behövt en trepoängare.

Nu får vi fortsätta att ha ångest i en vecka innan vi tar emot Kode på fredag. Där en viss nummer 4 gör sin tvåhundrade match för Lunden ÖBK. #legend #blomsterceremoni #ståendeovationer”

Zeniths matchrapport hittas HÄR

Zenith är kvar som nia och Lunden Överås är tia. Det skiljer i skrivande stund två poäng mellan lagen. Under strecket jagar United Africa och Kozara. UAFC är en poäng bakom Lunden Överås men har en match tillgodo (kvällens match mot Komarken). 

 

SKIF Semberija – Nol IK 3-0 (1-0)

Toppen mot botten där Semberija jagar uppflyttning och Kozara jagar nytt kontrakt. Den första halvlekens enda mål kom på straff genom Semberijas Kevin Yamoah och i början av andra satte Yamoah även 2-0. Abdi-Fatah Yaqcub Farah fastställde sedan slutresultatet 3-0. 

Semberijas tvåmålsskytt Yamoah hade följande att säga om matchen:

”Vi svarar på riktigt bra efter förlusten mot Stenkullen med en säker 3-0 vinst! Vi dominerade från minut 1 till 90, tycker dock att vi kunde ha tryckt in ett par bollar till och då hade man vart lite mer nöjd men vinsten var viktigast idag! Vi krigar på i toppen och ser framemot nästa match som blir riktigt hett derby mot Kortedala!”

Semberija leder 4A i skrivande stund men då har alla de andra topplagen en match tillgodo. Tvåan Stenkullen har chansen att återta serieledningen om de vinner sin match mot Lerum i helgen.  

 

Guldhedens IK – FK Kozara 3-0 (1-0)

Guldheden har gått svagare än väntat i årets 4A men tog iallafall en stabil 3-0 seger mot jumbon Kozara igår hemma på Guldheden Södra. 1-0 kom redan efter nio minuter genom Svante MöllerSimon Andersson satte sen en straff fram till 2-0 i mitten av andra innan Möller gjorde 3-0 med sitt andra mål för kvällen. 

GIK:s tränare Nicklas Sernevall hade följande att säga om segern:

”En stabil insats av oss och vi vinner rättvist. Vi hade ett bra positionsspel idag, vilket skapade trygghet i försvar- och anfallsspelet för oss. Spelarna skall ha en stor eloge för sin insats och det är starkt att studsa tillbaka, efter en något svagare insats senast. Önskar Kozara lycka till i avslutningen av serien.”

Kozaras Can Aslaner sa så här om förlusten:

”Kan börja med att säga att det var en rättvis seger för Guldheden. Vi var inte alls med från start och man märkte tydligt att de känner sig trygga vid konstgräs, något vi inte var lika trygga med. Vi skapade ett par chanser men överlag så var det Guldheden som styrde matchen. Så det är bara att blicka framåt och ta nästa match från start!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

Guldheden är nu sexa i tabellen medan Kozara är sist. 

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Mölnlycke IF 2-0 (0-0)

Viktigt och hett derby på Mölnlycke IP igår i 4B. Båda lagen är indragna i bottenträsket och det var väldigt viktiga poäng som stod på spel. Det var dock mållöst i derby fram till en kvart in i den andra halvleken. Petter Allansson satte då 1-0 för Mölnlycke-Sjövalla och bara sex minuter senare ökade Niklas Blomgren till 2-0. Matchen bjöd inte på några fler mål och det blev en skön derbyseger för Mölnlycke-Sjövalla

Mölnlycke-Sjövallas tränare Christian Bevenäs sammanfattade matchen så här:

”Derby nere på IP och äntligen i våran hemmaborg med mycket folk och fin inramning. Vi kan titulera oss bäst i ”stan”. Andra derbysegern av två möjliga skrevs till 2-0. Bägge lagen känner på varandra inledningsvis och MIF tar över taktpinnen ju mer vi går mot halvtid och skapar en hel del farliga lägen där vi med en duktig målvakt i Holger Schiötz och ett tight försvar samt med försvarsgeneralen Petter kan hålla undan. Vi sticker själva upp och skapar lägen främst på fasta situationer. Inför andra gör vi en del justeringar och nu är det vi som tar över och med vårat hårda jobb och press-spel så kroknar MIF.Vi gör 1-0 otroligt vackert på en överlång hörna genom Petter som sitter stenhårt i maskorna. Hörnan slogs av Jocke. Vårat lag består av 16 krigare av rang och vi nöter ner MIF och vi känner att vi får matchen dit vi vill och pumpar ner bollar på djupet där Simon, Bashir, Daniel, Blomman ständigt ger sig av i djupet och jobbar stenhårt i pressen. Vi snor bollen just på detta sätt via Bashir och bollen hamnar hos Simon som hittar Blomgren och han sätter iskallt 2-0 på sitt friläge och glädjen är total. Våra innermittar Kivilo och Elias är bägge outstanding i andra halvlek och Elias ena tackling hade fått Roy Keane avundsjuk. Jäkla go och viktig seger och nu tar vi helg njuter av DERBYSEGERN! Forza Mölnlycke IS/Sjövalla FK.”

MIF:s Sudo Sulejmanovic hade följande att säga om förlusten:

”Vi för och kontrollerar matchen från första minuten, deras plan är solklar. Dom backade hem och täppte igen. Vi har några fina lägen i första halvlek men vi lyckas inte få in bollen. Vi fortsätter på samma spår i andra halvlek och skapar lägen men Holger står i vägen. Sen kommer dom upp och kontrar och jagar fasta situationer vilket dom är bra på och det resulterar i att dom tar ledningen med 1-0. Vi försöker få till ett mål men det blir aldrig riktigt nära utan vi tappar energin och dom lyckas även göra 2-0 när vi slarvar. Inte så mycket mer att säga än, gör man inga mål vinner man inga matcher. Vi behöver nog gå hem och fundera hur vi vill ha det dom kommande matcherna.”

Resultatet gjorde att lagen bytte plats i tabellen och Mölnlycke IF är nu elva och alltså i nuläget ett division 5-lag nästa säsong. Mölnlycke-Sjövalla är alltså på en tiondeplats. 

 

/Rasta