Innan vi kollar till fredagens och lördagens matcher i 4A har det dykt upp en till kommentarer från torsdagens 4A-action. I torsdags föll Nol IK med 0-3 mot Semebrija och Nols Christofer Küchler sa så här om förlusten:

”På förhand redan en tuff match som blev ännu lite tuffare med några spelare borta pga skador och avstängningar. Men samtidigt så har vi har en kanon trupp som alltid ger 110% i varje match. Tyvärr så tappar undertecknad huvudet i en straffområdessituation och fäller en av Semberias spelare, och dom gör 1-0 på straff. Semberia är bra och håller i bollen medans vi förlitar oss på våra snabba omställningar och lyckas skapa två riktigt vassa målchanser. Tyvärr släpper vi in ytterligare ett enkelt mål direkt i andra halvlek. Resten av matchen så skapas det ett par halvchanser åt bägge håll, Semberia lyckas göra ett till på ett kanon vollyskott. En eloge till alla i laget men lite extra beröm till Jesper i vårt mål som gör ett par kvalificerade räddningar.”

 

Då går vi över till helgens 4A:

 

FREDAG 30/8

FC Komarken – United Africa FC 1-1 (0-0)

Det såg länge ut som mötet mellan Komarken och United AfricaKongevi skulle sluta mållöst. Men i den 77:e minuten tog bottenlaget UAFC ledningen genom Abdoulie Njie och bortalaget vittrade en viktig trepoängare. Med bara tre minuter kvar av ordinarie speltid får dock hemmalaget straff, en straff som Jafet Menghestab förvaltar på bästa sätt. Det blir också matchens sista mål och lagen får nöja sig med varsin poäng.

Komarkens tränare Anders Thornberg sa så här om matchen:

”Jag tycker vi har kontroll på matchen från minut ett. Vi försvarar oss bra och är bekväma med boll. Vi skapar några halvchanser och har även en boll i ribban. Men en ganska jämn halvlek med lite plus för oss. Andra halvlek är ganska lik den första men med lite mer boll för oss. Skapar fler chanser en i första. United Africa tar trots det ledningen med 0-1. Vi gnuggar på och får en del frisparkar. Där en utav dom resulterar i straff för oss. Och den sätter vi. Sen på över tid ska det vara en straff till där en spelare drar in bollen med handen liggandes i straffområdet. Men 1-1 slutar det och en viktig poäng för oss. Men tyvärr två tappade.”

Det blev trots allt en viktig poäng för UAFC som gjorde att laget ligger över nedflyttningsstrecket (på bättre målskillnad än elvan Lunden Överås). Just Lunden Överås och United Africa kommer att mötas innan serien är färdigspelad. 

Komarken är sjua i tabellen med sex poäng ner till streckstriden. 

 

LÖRDAG 31/8

Kode IF – Kortedala IF 1-3 (1-1)

Intressant möte för toppstriden där Kodes svaga höst fortsätter och frågan är om inte uppflyttningståget gick nu? Det började dock bra då hemmalaget satte 1-0 redan efter tio minuter genom Mattias Nordström. Kortedala kvitterade dock innan paus genom Mohamed Liban Mohamed. I mitten av andra kunde sen Mouhammed Omeirat sätta 2-1 och Abubakar Burhan nickade in 3-1 med en dryg kvart kvar. Det blev inga fler mål men slutet bjöd på varsitt rött kort för lagen.

Kortedalas Alisan Agac sa så här om segern:

”Stark lag insats och rättvis seger mot Kode som håller oss i toppen inför seriefinalen mot Semberija som vi möter nästa vecka!”

Kodes Oscar Gustafsson sa så här om förlusten:

”Vi börjar bra, gör 1-0 på en fin omställning och har chansen att göra 2-0 men släpper istället in 1-1 vilket är resultatet i halvtid. Känns som vår bästa halvlek efter sommaruppehållet, vilket i och för sig inte säger så mycket, men vi är helt klart med i matchen. I andra så är det en jämn tillställning tills vi släpper två mål ganska tätt inpå varandra och strax efter får en utvisning. Tyvärr har vi en för tunn trupp för tillfället vilket har visat sig på hösten. Nu har vi fyra matcher kvar där vi måste bevisa för oss själva att vi kan bättre och visa lite klubbhjärta.”

Kodes matchreferat hittas HÄR och bilder från matchen (fotograf Jessica Lundin) hittas HÄR

Med fyra matcher kvar att spela för topplagen är Kortedala trea i tabellen men har bara en poäng upp till Semberija och ledande Stenkullen. Kode är fyra och har nu sju poäng upp till Stenkullen och känslan är att laget kommer att spela division 4-boll även 2020. 

I nästa omgång mötes just tvåan Semberija och trean Kortedala. Även Kode har kvar att möta Semberija

 

Lerums IS – Stenkullen GoIK 0-3 (0-1)

Det blev en derbyseger för guldjagande Stenkullen i lördags borta mot Lerums IS. Första 45 på Aspevallen bjöd på ett mål och det var gästernas Tobias Hansson som gjorde det målet på straff. Hansson satte även 2-0 nästan direkt i andra och det skulle även komma ett tredje GoIKen-mål. Med sex minuter kvar satte Rickard Hagström 3-0.

Stenkullens kapten Marcus Liljevall sa så här om segern:

”Derby och fantastiska förutsättningar, bättre blir det inte. Lerum och alla runt omkring har ordnat en fin inramning för dagens match. Vi möter ett bollskickligt och hungrigt Lerum och vi vet att vi måste följa matchplanen för att vinna matchen. I första halvleken lyckas vi inte göra det och Lerum är heta i duellspelet och har fina omställningar. Båda lagen skapar ett par vassa målchanser men vi går till halvtidsvila med 1-0.

Andra halvlek höjer vi oss och spelar med fart och rörelse vilken snabbt resulterar i 2-0 efter ett fint anfall. Senare kommer 3-0 vilket också blir slutresultatet. Stort tack till Lerum för en bra kamp och ett väl anordnat derby!”

LIS Patric Andersson hade följande att säga om förlusten:

”I derbyn kan allt hända. Annat tänk och förberedelser. Det hade vi med oss efter 0-3 första mötet. Matchen börjar och ganska direkt får Stenkullen två väldigt bra lägen som man kunde gjort mål på. Men ju mer halvleken går desto mer jobbar vi oss in i matchen och skapar fler och bättre chanser än Stenkullen. Vi utnyttjar våra kontringar vilket dom absolut inte hängde med på där minst ett mål borde kommit från vår sida. Vi märker att dom snabbt blir trötta. Såklart får dom med sig en straff innan halvlek och 1-0 underläge i paus, där vi är det bättre laget efter första 45. I andra halvlek går vi framåt mer i jakt på ett kvitteringsmål vilket öppnar upp ytor för Stenkullen i anfallsspelet. 2-0 ganska tidigt i början av andra halvleken och även vi börjar tappa energin. Stenkullen är bättre än oss större delar av andra halvleken och gör även 3-0 där luften går ur för oss. Stenkullen sätter sina lägen och vinner tillslut rättvist även om resultatet rann iväg lite.”

Stenkullens matchreferat hittas HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Stenkullen leder 4A och det ser riktigt bra ut med fyra matcher kvar. Förvisso har tvåan Semberija samma poäng men betydligt sämre målskillnad (Stenkullen +29 mot Semberijas +17). Trean Kortedala är även med i racet som trea, en poäng bakom. Dessa lag möts dock i nästa omgång och Semberija har även en lurig bortamatch mot fyran Kode kvar. Stenkullens spelschema ser ut så här: Guldheden (H), Komarken (B), Zenith (H), Lunden Överås (H). Mittenlagen Guldheden (6:a) och Komarken (7:a) samt Zenith (9:a och indragna i bottenstriden) och bottenlaget Lunden Överås (11:a) alltså. 

Upplagt för guldhattar hos GoIKen!

 

/Rasta