Vi kör vidare och kollar till hur det gick i 5A i helgen:

 

FREDAG 30/8

Finlandia/Pallo AIF – Partille IF FK 0-3 (0-2)

Partilles fina höstform håller i sig och segern i helgen var lagets tredje raka efter uppehållet. Det var 2-0 till gästerna på Tuvevallen efter första 45 då Johan Dermark satte 1-0 och Elvir Johansson Ramadani utökade till 2-0 på en frispark. I mitten av andra kom även 3-0 genom Tobias Lundström. Lundström lyckades dock bli utvisad minuten efter målet men Finlandia/Pallo lyckades inte utnyttja det numerära överläget.

Finlandias ena tränare, Naser Zumberi, sa så här om matchen:

”Ett blekt och decimerat Finpa som tyvärr inte riktigt kan bjuda upp till dans idag. Slickar såren och förbereder oss för kommande vecka.”

Partilles blogg skriver om matchen HÄR

Partilles fina form har tagit upp laget till en tredjeplats (samma poäng som tvåan Älvängen men med en match mer spelad). Laget är dock fem poäng efter ledande Ytterby och då har också Partille en match mer spelad. Just Ytterby och Partille möts i nästa omgång och det ska bli intressant att se om Partille kan störa serieledarna.

Trots två raka förluster är Finlandia/Pallo AIF fyra och är fortfarande med i kampen om uppflyttning. Det är ju redan klart att andraplatsen betyder minst kval. 

 

Ytterby IS – Hönö IS 7-0 (2-0)

Bottenlaget Hönö IS kom med bra form och två raka segrar i ryggen inför bortamötet med serieledarna Ytterby. Ö-laget åkte dock på en rejäl lektion på Ytterns IPSebastian Strömqvist och Joakim Thornberg såg till att Ytterby ledde med 2-0 i paus och tidigt i andra satte Steffen Hjort Sörensen 3-0. Målen fortsatt att trilla och Strömqvist nickade in 4-0 och strax efter satte han även 5-0. Carl Hedén och Victor Andersson avslutade målskyttet för topplaget.

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om förlusten:

”Ja, den var tung. Speciellt som vi lirat bra i de senaste matcherna. Vi var tillbaka i vårens aber med svårt med spelare men de som spelade slet ändå tills det var avgjort.Ytterby är skickliga och gör 1-0 på en fin prestation av deras högerytter. 2-0 kommer på en misslyckas bakåtpass som de snappar upp. Direkt efter paus får de en straff som i vår (och Ytterbys bänk) bedömning är feldömd då vår spelare fick en rejäl knuff och föll till marken men domaren friade och dömde straff för hands på vår spelare istället. 3-0 och sedan var matchen körd. Ytterby vinner dock klart rättvist och situationen var inte matchavgörande i slutändan. Ytterby är seriens bästa lag och får önska dem lycka till i 4:an nästa år!”

YIS tränare Robert Tartagni sa så här om matchen:

”En match där vi trots sjukstuga veckan igenom visar att vi bestämt oss. Vi är det bättre laget rakt igenom och Hönö tillåts aldrig störa oss. En truppseger där vi visar att formen är på rätt väg nu när vi går in i ett avgörande skede av säsongen. Extra plus till den nykomponerade backlinjen samt vår talangfulla yttermittfältare Sebastian Strömqvist som gör 3+1 idag. Kommande omgång väntar en härlig utmaning i form av Partille borta.”

Ytterby har greppet om serieseger och har i nuläget fem poäng ner till närmaste lag bakom (tvåan Älvängen och trean Partille). YIS har dessutom en match tillgodo på Partille (som alltså står för motståndet i nästa omgång). Sett till spelschemat ska nog dock YIS inte ta ut något i förskott. Efter mötet mot Partille väntar tvåan Älvängen och sen luriga Angered MBIK (femma). Laget har även kvar att möta fyran Finlandia/Pallo AIF (fyra) i sista omgången.

Förutom att målskillnaden och möjligtvis självförtroende fick sig en törn så ligger Hönö fortsatt på rätt sida strecket som nia. Det kommer dock bli en svettig avslutning då tian Björndammen har tre matcher mindre spelade och jumbon Floda har en match tillgodo. Båda lagen är en poäng bakom HIS. 

 

LÖRDAG 31/8

IF Vardar/Makedonija – Älvängens IK 1-5 (0-3)

Storsatsande Älvängen fortsätter sin jakt på ledande Ytterby, som alltså städade av Hönö med hela 7-0 i sin match. ÄIK svarade dock upp fint på lördagen genom att besegra Vardar på bortaplan med 5-1Niklas Ahlbom satte både 1-0 och 2-0 för ÄIK och precis innan halvtidsvilan kom även 3-0 (Hannes Berggren). Hemmalaget fick lite kontakt i mitten av andra då Daniel Jovanovski satte en straff men det blev aldrig riktigt spännande. Istället kunde Älvängen göra både 4-1 (Marius Evensen på straff) och 5-1 (Alexander Stéen). 

ÄIK:s tvåmålsskytt Ahlbom sa så här om segern:

”Jag tycker att vi håller oss till matchplanen som vi lagt upp. Tar jobbet för varandra och löper över hela planen. Extra kul att se våra unga killar gå in och göra felfria insatser vilken bådar gott inför framtiden. Nästa match väntar Finlandia hemma och vi kommer vara väl förberedda inför uppgiften.”

ÄIK är alltså tvåa i tabellen, fem poäng bakom ledande Ytterby. Efter nästa två omgång kan det dock se annorlunda ut då ettan Ytterby har trean Partille i nästa medan Älvängen mot fyran Finlandia. I omgången efter möts just Ytterby och Älvängen

Vardar återfinns på en sjundeplats.

 

Floda BoIF – Romelanda UF 0-0 (0-0)

Det blev målöst på Flodala när jumbon Floda tog emot Romelanda i lördags. Hemmalaget vann iallafall ostskivekampen med 5-1

Flodas Mio Hopkins sa så här om det mållösa mötet:

”En match som var jämn. Två lag som idag var väldigt jämna. Båda lagen skapade lägen men varken vi eller Romelanda lyckades göra mål idag. Dessutom en otroligt varm dag som satte sina spår i matchen. Det är en jämn match och 0-0 är ett resultat som speglar matchen bra skulle jag säga.”

RUF:s Max Yngwe hade följande att säga om matchen:

”Måste nog vara en av de sämre matcherna i division 5 som spelats i år. Ingen vidare kvalitet från något av lagen, vi har ändå en del lägen som vi borde ta vara på och trycka in någon boll. Men jag tycker ändå att vi ska vara nöjda med ett kryss så att Floda inte går hem med tre poäng och kan knappa in på oss i tabellen.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Floda är sist i tabellen men helgens poäng kan bli livsviktig i slutet. Laget har samma poäng som tian Björndammen (som dock har två matcher mindre spelade) och en poäng upp till nian Hönö (som har en match mer spelad).

Romelanda är åtta med sex poäng ner till Floda.

 

/Rasta