Vi kör på med mer från helgen och det är dags för 5B:

 

FREDAG 30/8

Härryda IF – FC Heden 3-1 (0-1)

Jumbofinal i 5B när tolvan Härryda tog emot elvan Heden. Frågan var om Härryda skulle närma sig strecket eller om Heden skulle kliva över igen och skicka ner tian Hovås. Efter första 45 var det fördel gästerna då Toni Ceesay satt 1-0 för Heden. En kvart in i andra vände dock Härryda på matchen när först Henrik Fransson satte 1-1 och direkt efter gjorde Bako Löfgren 2-1. Med kvarten kvar kom även 3-1 för hemmalaget. Sett till matchrapporten så var det en del känslor i slutet då Heden fick både Morad El Amrani och Tobias Larsson utvisade medan Oscar Dahlqvist fick syna det röda för HIF

Härrydas tränare Jimmy Håkansson sa så här om den viktiga segern:

”En på förhand oerhört viktig match, där det egentligen inte fanns något annat än seger. Kanske var det just den pressen som gjorde att vi var totalt förstelnade under första av halvan av matchen. Vi vann inga första-, andra-, eller tredjebollar, satte ingen press på Heden som fick bolla runt lite som de ville, sätta några bollar på target-Toni, och komma runt framförallt på högerkanten och slå inlägg. Vi själva har väl något läge som borde resulterat i mål efter slarv, någon kontring men överlag får vi var nöjda över att bara ligga under med 1-0. Pratar i halvlek om att det är nu vi kan påverka matchen, inte efter, att sådana här matcher är sådana man vill spela, och känslan är att får vi in ett mål och lite momentum kan det komma fler. 1-1 kommer också efter fin frispark och skarv, 2-1 lite turligt efter ett skott som träffar en häl och ställer deras målvakt, som sedan boxar den i huvudet på Bako. 3-1 efter en andraboll på hörna, ett gött skott från 25-30 meter på en skymd målvakt. I samma veva åker Heden på ett tjöt-rött, och det där riktiga trycket kommer inte. Ett par halvchanser vaskas väl fram från båda håll, men känns inte super-oroligt. Denna säsongen har varit mycket stolpe ut, vi har släppt oerhört mycket mål, men denna matchen var det tvärtom. Extra plus till Tuomi vår målvakt som känns superstabil. Blir en spännande avslutning, liket lever!”

Hedens Kim Nordström hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en bra match spelmässigt och har kontroll i första där vi har 1-0 och bud på mer. I andra blir det mer böljande och vi är inte tillräckligt bra i de avgörande situationerna. Till exempel när deras kapten får stå helt ren på en frispark och behöver inte ens hoppa upp för att skarva in den. 3-1 är klar hands vilket domaren missar och vi får mittback Morad och Coach utvisade efter varsina dubbla gula för snack. Trist.”

Resultatet gör att Härryda nu bara är en poäng efter Heden och två bakom tian Hovås Billdal. De fem sista omgångarna lär bli spännande där Härryda bland annat har kvar att möta just Hovås Billdal men även topplagen Väster, Balltorp och Mossen!

 

LÖRDAG 31/8

IF Warta – Mossens BK 2-2 (0-1)

Mossens BK jagar i toppen av 5B men fick nöja sig med en poäng mot Warta på Sälöfjordsvallen. Det var dock ledning i paus för MBK efter mål av Carl GunnarssonMuhammad Hakim Kakande kvitterade dock en bit in i andra innan Karl-Johan Holm satte 2-1 för Mossen. Det skulle dock sluta 2-2 efter att Mikias Solomon fått in bollen med åtta minuter kvar.

MBK:s Staffan Qvarfordt sa så här om matchen:

”Det var en ganska chansrik match åt bägge håll. De hade en boll på mållinjen och några heta chanser och vi hade säkert tre frilägen med målvakten som vi inte sätter dit. Vi kommer inte riktigt upp i nivå och får betala med tappade poäng. Nya tag nästa vecka!”

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Bra match från båda lagen med relativt högt tempo. Mossen har bollen betydlig mer än oss, framförallt i första, men det känns som om det är vi som är farligast i boxen och är riktigt nära flera gånger. 2-2 känns väl som ett ganska rättvist resultat. Mossens målvakt gjorde flera riktigt bra räddningar i sista sekund som höll dom kvar i matchen. Nu gäller det att plocka ett gäng treor på slutet vilket inte känns omöjligt då spelet blir bättre och bättre för vår del.”

Mossen är fyra i tabellen men har fortsatt häng på uppflyttning med fyra pinnar upp till ettan Väster

Warta är åtta och behöver väl några segrar till för att säkra division 5-spel även 2020.

 

/Rasta