Vi tittar till hur det gick i 4B i helgen:

 

FREDAG 30/8

IF Mölndal Fotboll – Eriksbergs IF 0-6 (0-3)

Eriksberg fortsätter sin hysteriska höstform medan det är fortsatt mörker för jumbon Mölndal. Mötet på Åbyvallen slutade med en odiskutabel 6-0 seger för gästerna Eriksberg. Olof Möller var i måltagen och satte både 1-0 och 3-0 i den första halvleken men även 5-0 och 6-0 i den andra halvleken! Omar Bah smög emellan och gjorde 2-0 och Anton Efraimsson svarade för 4-0 målet. Målskytten Bah blev också utvisad i slutet på den första halvleken men det hindrade inte EIF från att ta sin fjärde raka seger efter sommaren.

EIF:s Peter Johansson sa så här om segern:

”Vi gör de som krävs idag. Mölndal drar ner på tempot och vi faller in i de. Mölndal har en del lägen där dom hade med lite skärpa hade kunnat göra 1-2 mål. Vi får en gubbe utvisad i första halvlek efter två gula och då står de 0-2. Vi går runt på lite folk och vinner väldigt komfortabelt. Möller dunkar i fyra baljor. Vi tackar Mölndal och önskar dom lycka till framöver.” 

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”0-6 speglar inte matchen på något sätt men det är som det är. För första matchen på länge spelar vi bra och skapar nog säkert 10 målchanser men den där bollen vill bara inte in. Vi är minst lika bra som Eriksberg men skillnaden är att dom gör målen.”

EIF har nu 23-2 i målskillnad efter uppehållet där Olof Möller svarat för 11 mål på fyra matcher! Eriksberg är fyra och kommer ju inte hinna ifatt trean GFF men får väl rikta in sig på att försvara sin placering resten av säsongen.

Mölndal är sist i 4B och kommer att spela division 5-boll nästa säsong.

 

Askims IK – Kärra KIF 2-2 (2-1)

Det blev oavgjort på Kobbegården när Askim tog emot Kärra i fredags. Det började bra för hemmalaget, som var i störst behov av poäng, när Patrick Abrahamsson gjorde sitt 18:e mål för säsongen (bäst i 4B) tidigt i matchen. Kärra svarade dock omgående när Kristoffer Glasö kvitterade. Jaime Jansson såg dock till att AIK återtog sin ledning innan paus. Hemmalagets 2-1 ledning stod sig hela vägen fram till sista kvarten då Jonathan Brusberg nickade in 2-2.

Kärra KIF:s tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Första halvlek Vi startar matchen bra och trycker ner Askim ganska bra med ett varierat spel. Askim ligger och väntar på felpass och slå bollar i djupet på sin snabba forward. Precis detta händer, felpass, omställning , friläge och 1-0 till Askim. Bara någon minut efter gör vi 1-1 via Glasö som knorrar in bollen i bortre hörnet snyggt. Vi vill spela, men Askim stänger ytorna bra och vi får fler och fler felpass på egen planhalva som de till slut utnyttjar igen på samma sätt som vid första målet 2-1. Vi fastnar i rulla boll tänket och det övergår i mer och mer långbollar i slutet på första halvlek. Andra halvlek: Vi sätter tuffare press på deras backlinje, och vid bollvinst hittar vi enklare passningar vilket gör att vi återigen skapar problem för dem, Askim slår nu lite längre bollar som vår backlinje kändes mer bekväm att hantera. Vi skapar lite halvchanser och har ett litet tryck på dem, men även Askim sticker ibland upp och får till lite oreda hos oss. Vi lyckas efter långt inkast nicka in 2-2 , Brusberg. Sista 5-10 minuterna tycker jag det är ganska lugnt åt båda håll. En ok division 4 match, men inte mer. Vi som andra lag har en stor ruljans i startelvan , det som känns skönt i Kärra nu är att vi jobbat upp en trupp under säsong som gör att jag som tränare slipper gnata och tjata om närvaro. Idag saknade vi av olika anledningar fyra startspelare från förra veckan, men kunde utan problem köra in fyra andra och ändå ha full bänk. Problematiken i många lag, intresse och närvaro är skrämmande och något GBG fotbollen måste ta tag i.”

Kärra är på en stabil femteplats i tabellen.

Askim är åtta men kan mycket väl dras in i bottenstriden. Båda Mölnycke-lagen har en match tillgodo på AIK och i nuläget är Mölnlycke IF tre poäng bakom Askim och Mölnlycke-Sjövalla två poäng bakom.

 

LÖRDAG 31/8

Öckerö IF – IFK Björkö 4-1 (0-1)

Topplaget Öckerö IF tog emot BjörköPrästängen i lördags och frågan var om ö-grannen kunde störa serieledarna? Efter första 45 var svarat JA då Björkös Andreas Odersjö gjort halvlekens enda mål. Efter paus blev dock ÖIF för tunga och Daniel ”DD” Larsson kvitterade tio minuter in. I mitten av andra satte sen Carl Wiklander 2-1 med sitt 16:e mål för säsongen. Björkö reste sig aldrig och Gustav Claeson gjorde 3-1 och i slutet kom även 4-1 (Jack Ahlberg Karlsson).

ÖIF:s Victor Nystedt sa så här om derbyvinsten:

”En go derbyvinst! Under första halvlek äger vi mycket då Björkö står väldigt lågt. Vi kommer dock inte till några speciella målchanser då vi slår bort alldeles för mycket bollar. Björkö har en period i slutet av halvleken där dem maler på med många hörnor och inlägg, som tillslut resulterar med ett mål, 0-1. De har även en straffmiss innan halvlek. Andra halvlek börjar och det ser bättre ut. Vi fortsätter med ett stort bollinnehav. Efter ett tag får vi in 1-1 och efter detta rullar det på och vi vinner matchen med behagliga 4-1. Himla gött med derbyvinst!”

Björkös målskytt Odersjö sa så här om förlusten:

”Derbyn är alltid speciella, speciellt ö-derbyn. Oavsett tabellplacering på lagen så är det laget med bäst inställningen som vinner, oftast. Första halvlek tycker jag vi gör det bra. Öckerö har större delen av bollinnehavet men vi ligger rätt och har några kontringslägen. Strax innan halvtidsvilan så gör jag 0-1 via ett perfekt inlägg av Lännholm. Andra halvlek liknar den första skulle jag säga. Öckerö har boll och vi forsätter att ligga rätt i försvaret. Men tillslut orkar vi inte stå emot och Öckerö får spräckt våran nolla bakom storspelande Hugo Eriksson och sedan rinner det iväg. Trist då jag tycker att minst 2-3 av målen är pågrund av egna misstag, men så är det. Nu är det bara att hitta tillbaka till vinnarspåret då det börjar tighta till sig där nere men det är jag säker på att vi gör. Vi kommer igen! Lets go Björkö!”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR.

Öckerö toppar 4B, en poäng före Velebit och seriesegern kommer att stå mellan de två lagen. Lagen möts i den näst sista omgången.

Björkö är nia och är indragna i bottenstriden. I skrivande stund är Björkö en poäng före Mölnlycke-Sjövalla och två före Mölnlycke IF (under strecket). Båda Mölnlycke-lagen har för övrigt en match mindre spelad.

Bilder från derbyt hittas på Skärgårdsfotboll och det är även där bloggen lånat bilden till inlägget.

Enligt matchrapporten var det också bra med folk (300) på matchen.

 

Älvsborg FF – KF Velebit 0-2 (0-2)

Det är ett tvålagsrace i toppen av 4B och även det andra topplaget, Velebit, vann sin match i helgen. I 2-0 segern borta mot Älvsborg kom båda målen i den första halvleken. Emilio Rossi satte 1-0 på straff och strax innan paus kom 2-0 genom Ahrun Cicek.

Velebits Kassim Coaney sa så här om segern:

”Stabil seger borta mot Älvsborg med 0-2. Vi gör en väldigt väl genomförd match speciellt under första halvlek, full kontroll och total dominans. 1-0 Emilio Rossi på straffspark kort där efter nickar Aron in 2-0 efter ett fantastiskt inlägg av Paolo. Vi har bud på fler mål men 0-2 i paus och vi pratar om att inte bjuda in Älvsborg in i matchen, utan bara spela av matchen, och det gör vi galant, Älvsborg får ett rött kort efter ca 65-70 minuter då är matchen inprincip död. 0-2 en man mer känns som dem ger upp där och då. Vi spelar bara av matchen och inkasserar 3 nya poäng.”

ÄFF:s Albert Jörnvik sa så här om förlusten:

”Återigen kommer vi inte upp i nivå, men Velebit var klart det bättre laget i 90 minuter så det ska vi inte ta ifrån dom, dom spelar smart och nyttjar det dom är bra på. Tyvärr är det många domslut som går emot oss, vilket skapar stor irritation och vi tappar tyvärr både koncentration och får dessvärre spela med en man mindre sista 15-20 minuterna. Vi får ett mål bortdömt och det kändes som om vi jobbade i motvind under större delen av matchen. Men det är såhär det är i fotboll, bara glömma och gå vidare. Velebit förde matchen från början till slut och vinner helt rättvist med 2-0. Vi får fortsätta jobba på och hålla inställningen uppe, det är några matcher kvar att spela och varje poäng är viktigt, såhär i slutet!”

Velebits matchrapport hittas HÄR

Velebit är en poäng efter ledande Öckerö och kampen om seriesegern går vidare. Kanske kommer den att avgöras i näst sista omgången då lagen möts! 

Älvsborg återfinns på en sjundeplats

 

SÖNDAG 1/9

Sandarna BK – Göteborgs FF 2-4 (0-1)

Derby i Majorna när Sandarna tog emot Göteborgs FF på Gröna Vallen. Gästerna inledde bäst och David Wilson Brandin satte 1-0 redan efter nio minuter. Ledningen stod sig in i paus och en bit in i andra innan Martin Bergvall kvitterade för SBK. GFF svarade dock omgående och tog ledningen ingen genom Teodor Nastevski Lindström. SBK tog sig dock tillbaka in i matchen igen och i matchminut 82 kommer 2-2 genom Alireza Agahi. Det var dock GFF som avslutade starkast och Nastevski Lindström gjorde 3-2 på straff i 87:e och strax efter kom även 4-2 (Markus Fekete). 

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om matchen:

”Tung förlust idag mot ett bra GFF. Första 30 minuterna äger GFF matchen totalt, vi kommer inte upp alls och har kanske lite för stor respekt för dom. De leder välförtjänt i paus med 1-0. Vi kommer ut mycket bättre i andra och kvitterar både till 1-1 och senare till 2-2 med 8 minuter kvar. Strax därefter dömer dock domaren straff till GFF, jag är skymd så ser inte situationen men enligt våra killar så är den väldigt billig! Tyvärr sätter dom straffen och kontrar sedan in 4-2. Det som gör förlusten extra tung är att vi kommer tillbaka två gånger och att vi inte klarar av att stänga till och säkra en poäng.”

GFF:s Christoffer Sevholt sa så här om matchen:

”Äntligen var det dags för ytterligare ett Majornaderby, matcherna som man ser fram emot mest förutom Velebit. Matchbilden såg väl ut lite som förväntat och påminde en del om förra mötet då vi i GFF hade mer bollinnehav. Upplevde dock att intensiteten var lägre och att det kändes lite som om inget av lagen fick spelet att stämma fullt ut denna dag. Matchens första 20 minuter var de bästa spelmässigt för oss, då gör vi också göra 0-1 på ett fint uppspel på vår högerkant. Tror att Aron slår ett väl avvägt inlägg till Wilson som bara sätter dit huvudet 2-3 meter från mål. Efter detta sjunker Sandarna hem lite mer, stänger ytor, och vi blir stillastående och tappar kreativitet. Sandarna är nära på att kvittera via ett inlägg. Vi håller mycket boll men inte så mycket mer händer under de första 45. 

I andra halvlek höjer Sandarna sitt presspel och mer ytor skapas mellan lagdelarna. Vi klarar att spela oss ur deras press rätt ofta men lyckas inte skapa ngt ur detta och avgöra matchen. Istället blir det mycket spel på vår egen planhalva och så tillslut vinner Sandarna en andraboll utanför vårt straffområde. Deras defensiva innermitt tvekar inte utan daskar till bollen med sin vänster (han är högerfotad) rakt upp i krysset. Oväntat och sjukt snyggt. Efter detta börjar böljar spelet fram och tillbaka och det blev mer chansartat från båda sidor. Men vi rycker upp oss något och lyckas faktiskt få mer spel på deras planhalva. Efter en kaosartad situation med mycket folk på liten yta i Sandarnas straffområde lyckas Teo sno med sig bollen, lobbar den över en back, och stöter in 2-1. Matchen känns avgjord och går ner i tempo igen. Men Sandarna ger sig inte. Efter en omdiskuterad frispark på halvplan lyfter dom in bollen i straffområdet som dimper ner rakt framför fötterna på deras vänsterytter som på ett tillslag trycker in den, 2-2 och åtta minuter kvar. Nu öser vi på allt framåt för att vinna. Tingberg driver upp bollen på vänsterkanten och in i straffområdet. Han har tre Sandarna spelar hack i häl och faller. Alla i Sandarna skriker filmning men domaren pekar på straffpunkten. Själv ser jag inte situationen, den känns billig, men också onödig då Tingberg driver bollen ut från straffområdet och inte mot mål. Teo sätter straffen och då dör hoppet för Sandarna. I slutminutrarna gör vi även 4-2 på en snabbt slagen frispark från egen planhalva.

Skulle vilja säga att vi vinner denna matchen med nöd och näppe. Även om vi äger bollen lyckas vi inte förvalta spelövetaget i så många bra avslutslägen som vi vill. Sandarna hade nog lika många avslut som oss på mål. Vill lyfta fram Andrej Kampe Svanhill som gjorde sin första a-lagsmatch i GFF från start på innermitten och gjorde så galant. Han med flera andra 01 från Azalea/GFF ser riktigt spännande ut och kommer säkerligen byta ut en gammal gubbe som mig själv inom snar framtid 😉. I Sandarna spelar en av mina favoritspelare i 4B, Jesper Bergstrand. Han är avig har fina sulor och är ändå ganska målfarlig. Vill tacka Sandarna för en god match och ser fram emot fler derbyn i framtiden. Riktigt roligt att ha dom tillbaka i 4B”

GFF är lite i ingenmansland på sin tredjeplats med sex poäng upp till tvåan Velebit och tolv poäng ner till fyran Eriksberg.

Sandarna är sexa.

 

/Rasta