6A bjöd på en väldigt samlad omgång 15 där alla sex matcherna spelades i helgen:

 

FREDAG 30/8

Bergsjö IF – Lekstorps IF 2-0 (2-0)

Toppstriden i 6A har handlat mycket om kampen mellan Gamlestadslagen men Bergsjö IF är i högsta grad med i fighten om uppflyttning. Laget tog i fredags sin andra raka seger efter uppehållet när Lekstorp besegrades hemma på Bergsjövallen med 2-0. Båda målen kom före paus där Nesredin Salih satte 1-0 och Niklas Hjalmarsson 2-0.

BIF:s anfallare Njaga Njie sa så här om matchen:

”En blöt och skadad gräsmatta på B-vallen när Lekstorp kommer på besök. Fysiskt stora men få gubbar med så vi försökte höja tempot hela tiden och spela vårt spel för mål kommer vi alltid göra med den truppen vi har. De utnyttja sina fasta situationer och fyller på med deras spelare. Vi skulle ha minst straff dessutom så 2-0 speglar inte matchbilden. Det kunde blivit fler men huvudsaken är att vi kammade hem tre pinnar igen. Så det gäller bara att fortsätta, vi tackar Lektstorp för matchen och tackar för den grymma bloggen.”

LIF:s Nissan Svensson sa så här om förlusten:

”Kommer med många avbräck tyvärr men bara att gilla läget. Vi väljer att tajta till det för vi vet att Bergsjön vill söka sina spelskickliga spelare och gå via den centrala delen av plan. Bergsjön gör det bra i första då vi bara jagar och får inget spel alls i första halvlek. Rättvis hemma ledning i paus. I andra väljer vi att flytta upp mer och få igång lite rull och gå på snabba omställningar vilket vi gör, dock utan något riktigt vasst avslut. Så sammanfattat en helt rättvis vinst för Bergsjö IF. Visar ändå styrka som lag och krigar på tillsammans som vanligt i 90 minuter. Stämningen på planen var emellanåt tyvärr jävligt tråkig, mycket gnäll, riktigt fula ord och mycket efterslängar. Men förhoppningsvis är det bättre från båda lagen inför kommande matcher.”

Bergsjö IF är tvåa i tabellen, på samma poäng som ledande Gamlestaden. Trean Götaholm (tre poäng bakom) har ju dock två matcher mindre spelade. BIF har kvar att möta både GaFF och Götaholm så det kommer bli en spännande höst!

LIF är åtta i tabellen och har ganska god marginal till streckstriden. I skrivande stund är det nio poäng ner till elvan Öjersjö.

 

LÖRDAG 31/8

Götaholm BK – Gamlestaden FF 2-3 (0-0)

Det vankades derby och toppmatch på G-vallens konstgräsmatta i solen i lördags. Före detta GaFF-spelaren Tobias Bui såg till att Götaholm tog ledningen en bit in i andra men strax efter kom kvitteringen (Axel Karlténius på frispark). Men dryga kvarten kvar tar även Gamlestaden ledningen genom Leo Kyriazis. Robin Forsberg utökar sedan ledningen till 3-1 med mindre än tio kvar. Götaholm lyckas få in en reducering när Shahram Mansouri nickar in 2-3 men det blir inga fler mål i matchen.

GBK:s Shahram Mansouri sa så här om matchen:

”En förlust som inte speglar matchbilden men sån är fotbollen tyvärr. Om vi börjar med första så är de lite bättre första 5 minuterna men vi tar över mer och mer men den sista passen eller avsluten blir inte så som vi hade önskat. I andra så tar vi rättvist ledningen och fortsätter med vårt spel men sen hände de nått de vi gjorde rätt i första gjorde vi fel i andra. Deras 1-1 mål är ju så mycket tur, en frispark som styrs in via muren och dom kommer in i matchen mer och mer. Vi slarvar jättemycket och de utnyttjar de på bästa sätt när dom gör 2-1. 3-1 kommer när vi lyft fram laget, vi gör 2-3 men då är de för få minuter kvar. Man kan inte säga att det var en rättvis seger men de hade tre lägen och gjorde tre mål men vi hade mins tio och gjorde två. Nu tar vi nya tag och reser oss starkare.”

GaFF:s Robin Forsberg hade följande att säga om derbyvinsten:

”Derby i ett stekhett Gamlestan. Det var en match med två halvlekar, Götaholm gör en väldigt bra första halvlek och hade nog förtjänat att leda. De tog även ledningen tidigt i andra halvlek sedan tog vi över mer och mer och gick upp till en 3-1 ledning. Det blev sedan onödigt jämnt mot slutet då de reducerade med ca 3 minuter kvar men vi lyckades hålla ut med en man mindre. I övrigt en bra fotbollsmatch där man kände att det var två topplag som möttes.”

GBK:s matchreferat hittas HÄR.

Förlusten var Götaholms första för säsongen och laget halkade ner till en tredjeplats. GBK har dock två matcher mindre spelade än både nya ettan GaFF och tvåan Bergsjö IF. Götaholm har dock flera, på pappret, luriga matcher kvar då laget bland annat ska möta just tvåan Bergsjö IF men även formstarka duon Bosona/Bosna och Fröjdens FK.

GaFF alltså upp i topp (på bättre målskillnad än Bergsjö IF) och det kommer bli en rafflande avslutning på 6A. Även GaFF har tuffa matcher kvar och ska möta både Bergsjö IF och Fröjden.

Bilden till inlägget är lånad från GaFF:s Facebooksida.

 

Inter Linné IF – Tollereds IF 3-0 (0-0)

Nykomlingen Inter Linné tog en tung trepoängare i bottenstriden när de besegrade Tollered på Heden i lördags. Första 45 förblev dock mållösa innan Sadam Abdifatah satte 1-0 tidigt i andra. In slutet kunde sen Antonio Mendez Hernandez stänga matchen med både 2-0 och 3-0.

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om den viktiga segern:

”Vi kommer till spel idag väldigt revanschsugna efter den tuffa 1-0 förlusten mot Lekstorp där vi hade 5-10 solklara målchanser och Lekstorp en. Första halvlek börjar vi lite trevande men för spelet ändå i motvinden. I vanlig Inter Linné anda lyckas vi bränna ett gäng farliga målchanser och Tollered skapar ett fåtal på misstag i våra uppspel. I andra växlar vi upp och på en frisparksretur snubblar (?) Sadam in 1-0 målet för oss. Vår superdribbler Ali har lekstuga stundtals på vår högerkant och skapar en drös chanser utan utdelning. Det är tillslut Tony som efter ha stångat sig blodig mot Tollereds backlinje i 80 minuter tillslut knäcker deras defensiv och gör både 2-0 och 3-0. En stark insats av hela laget och vi vinner den här matchen ganska rättvist. Nu blickar vi fram emot nästa drabbning på onsdag mot Öjersjö.”

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om förlusten:

”Inte mycket att säga. Idag gör vi en mindre bra insats! Tråkigt att vi inte kan komma upp i vår normala nivå, då tror jag vi hade vunnit, men så är det med fotboll, ibland studsar bollen rätt och ibland inte! Bara ta nya tag och se till att vara mer på fötterna nästa vecka när vi är tillbaka på Spinnarvallen för att ta emot Bergsjö!”

Inter Linné är nu på rätt sida nedflyttningsstrecket och puttade ner Öjersjö till en elfteplats. Linné har en poäng tillgodo och lagen möts nu i veckan!

Fem poäng före Inter Linné återfinns Tollered men de behöver nog ett par treor till innan kontraktet kan firas.

 

Syrianska/Arameiska FG – Bergums IF 2-0 (2-0)

Syrianska/Arameiska har inlett hösten stabilt. Laget pressade topplaget Gamlestaden (0-1) och slog Härlanda (3-2) i förra omgången. I helgen blev det en ny trea mot jumbon Bergum. Det blev dock inget målkalas och matchens båda mål kom den första halvtimmen. Daniel Talani satte 1-0 på straff och Manar Alobaidi gjorde 2-0.

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om matchen:

”Ingen bra prestation av oss, inget stämde. För mycket felpassningar och ingen riktig fokus. Hade Bergum haft bättre avslut så hade de lätt knipit minst en poäng. I slutändan så är det ändå tre poäng, vi blickar framåt mot nästa match!”

Syrianska/Arameiska är sjua i tabellen och med tio poäng ner till Öjersjö under strecket så är kontraktet i sätt klart. Bergum är sist om kommer att få ta nya tag i sjuan nästa säsong.

 

FC Bosona-Bosna IF – FC Härlanda 5-1 (5-0)

Det har varit en fint förstaår för nya satsningen FC Bosona-Bosna IF och i helgen kom ännu en seger. Matchen mot Härlanda var över redan efter en halvtimme då Bosona-Bosna ledde med 5-0! Romano Berisa gjorde både 1-0 och 2-0 och Adis Hamidovic satte trean. Härlanda bjöd sen på ett självmål innan Benjamin Grozdanic satte 5-0. Härlanda fick in ett tröstmål efter paus genom Jonas Lindberg.

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija hade följand kommentar till bloggen om segern:

”Fint väder denna lördag och vi pratar i omklädningsrummet om hur mycket vi vill fortsätta vinna. Vi håller oss till matchplanen och vi går till halvlek med 5-0 i ledning, helt välförtjänt. I andra slappnar vi av och försöker spela klart matchen. Härlanda gör ett tröstmål och vi gör även ett till mål, men det blir blåst för offside där det var delade åsikter. Vi blickar redan framåt mot nästa match och tackar Härlanda för en kämparinsats.”

Bosona-Bosna har fin form med tre raka segrar efter sommaren och laget är fyra och har faktiskt häng på toppen. Laget har fyra poäng upp till ledande GaFF.

Härlanda är sexa.

 

Fröjdens FK – Öjersjö IF 5-2 (2-1)

Efter en lite ojämn vår har Fröjdens FK hittat formen efter sommaren. Helgens 5-2 seger mot Öjersjö var lagets tredje raka efter uppehållet. Carl Agneman och Niclas Eklund såg till att FFK ledde med 2-0 efter 25 spelade men innan paus nickade Mattias Gidlöf in en reducering. Bottenlaget Öjersjö kom dock inte närmare utan istället satte Andreas Johansson 3-1 och Magnus Svantesson 4-1 får Fröjden. Mikael Kubic fick in 2-4 för ÖIF innan Johansson avslutade målskyttet med sitt andra mål. 

Fröjdens Isak Torgersson hade följande analys av segern:

”Ja, vinden blåser fint i våra segel nu! Kom med ett gott självförtroende inför matchen, är kul med fotboll just nu och det märks på träning och match! Vi tar en ledning med 2-0 ganska tidigt och känslan är att vinden ökar i våra segel. Men efter den välbehövliga vattenpausen, så sätter dom en balja, en distinkt nick i bortre av deras tunga och duktiga back, som var överjävlig på fasta då jag fick äran att markera honom. Tack för förtroendet men jävlar vad jag fick mig en lektion i hur man beter sig i luftrummet, tack, vad du nu heter kaptenen i Öjersjö! Vi snackar i halvtid att höja oss då vi inte kommit upp i nivå likt föregående matcher. Andra halvlek och vi gör två fina snabba mål och 4-1. Känslan är riktigt bra, meeen så gör dom mål på kontring och lite nerv infinner sig. Tillslut punkterar vi matchen efter att vi nypit bollen på deras inkast. 5-2 och matchen spelas av och ännu en seger in på kontot. En bra match, mycket folk, sol och en go burgare efter matchen. Gott så, vamos Fröjdens!”

ÖIF:s tränare Johnny Gillberg sa så här om matchen:

”Vi har en sargad trupp, som gör det så jävla bra. Fröjden är ett riktigt bra lag, som hade lätt klarat sig i division 5. Vi kämpar vidare”

Fröjden har nu alltså tre raka efter sommaren och Andreas Johansson har nu gjort åtta mål på dessa tre matcher! FFK är femma och behöver att en hel del resultat ska gå vägen om de ska kunna blanda sig i toppstriden. De har dock en del i egna händer då de har kvar att möta alla lagen framför (Gamlestaden, Götaholm och Bosona/Bosna) förutom Bergsjö IF. 

För Öjersjö ser det tuffare ut då Linnés seger gör att laget nu är på nedflyttningsplats. Ödesmatch i nästa omgång då laget ställs mot just Inter Linné. I skrivande stund har Inter Linné en poängs försprång och dessutom två matcher mindre spelade. 

 

/Rasta