Dags att vända blickarna mot helgens 6B där serien spelade hela omgång 15:

 

FREDAG 30/8

FTU – BK Skottfint 1-0 (1-0)

FTU har blandat och gett under säsongen men i fredags blev det iallafall seger mot Skottfint. Matchens enda mål gjordes av Yusuf Bozkir i matchminut 27.

Skottfints Max Bergenheim sa så här om matchen:

”Tung förlust mot ett jämnt motstånd. Vi har knappt ett lag på banan och säkert 15 återbud. Många som knappt har tränat på hela sommaren (så alltså precis som för många andra lag på vår nivå). Vi släpper in ett slumpmål i första på andravågen efter en hörna. I övrigt spelar vi faktiskt helt okej och tycker vi förtjänar nästan en ledning i halvtid. Mycket slarv sista tredjedelen tyvärr. I andra tröttnar vi tyvärr mot slutet och är ändå nära en sen kvittering. Förutom mycket segande med tiden i slutet kämpade FTU på bra. Får ge dem att de vann tunnelmatchen med tennissiffror. Med tanke på förutsättningarna en bra insats men alltid surt att förlora såklart. Nya tag nästa vecka!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

FTU är fyra i tabellen men är 13 poäng efter trean Västkurd

Skottfint har nu förlorat tre av sina fyra höstmatcher och har sjunkit till en sjundeplats

 

Diseröd SK – Hälsö BK 2-4 (1-2)

Hälsö fortsätter att visa fin höstform efter en tveksam vår. Helgens seger mot Diseröd var lagets tredje raka efter uppehållet. Lukas Clarke satte 1-0 för HBK redan efter tio minuter på Skarpe NordChristopher Karlsson kvitterade för hemmalaget men Hälsö kunde gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning efter ett självmål. I början av andra kom även 3-1 (Petter Magnusson) och även 4-1 (Adam Magnusson). Precis i slutet får Anton Karlsson in en reducering för DSK.

HBK:s Mattias Friess sa så här om segern:

”Vi gör våran bästa match iår, kontrollerar matchen från början till slutet!”

HBK:s fina form gör att laget nu är sexa

Diseröd är åtta i tabellen. 

 

LÖRDAG 31/8

Hisingen FC – Bjurslätts IF 7-3 (5-1)

Serieledarna Hisingen FC hade inga problem med att besegra Bjurslätt på Backavallen i lördags. Förvisso satte BIF:s Ali Atay 1-0 redan efter tio minuter men sen svarade HFC för fem raka mål innan paus! Adis Basic satte både 1-1, 2-1 och 3-1Smain Heouaine utökade till 4-1 och några minuter innan paus gjorde Alan Mezori 5-1. I början av andra fortsatte när Amir Mohamademin satte 6-1 och 7-1. Bjurslätt hyfsade siffrorna lite genom två mål av Emmanuel Omofumo Hagan

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om segern:

”Återigen en match jag tycker vi dominerar. Jag bjuder på första målet då jag tappar bollen haha. Sedan satt spelet väldigt bra idag. Många fina mål och fanns nog allt med på menyn idag. De slog bara långbollar som deras snabbe anfallare löpte på. Han fick även utdelning på sitt slit. En bra match, mycket publik och skön vinst!”

Hisingen leder fortfarande 6B på målskillnad före Neutrala.

Bjurslätt är tia i tabellen. 

 

Västkurd BK – Backatorp IF 6-0 (4-0)

Västkurd har inte råd att tappa några fler poäng kampen om uppflyttning och i helgen blev det en klar seger mot Backatorp. VBK hade 1-0 redan efter tre minuter då Mario Atanasovski höll sig framme. Hakan Celik och Dervan Celik fyllde sedan på med 2-0 och 3-0 och precis innan paus satte Atanasovski fyran. 5-0 kom tidigt i andra genom Roni Kurdali och i slutet hamnade också Fabian Westerberg i målprotokollet. 

VBK:s Pa Majai Njie sa så här om segern:

”Skethett Sälöfjord där vi gör en väl genomförd match, vi tar tag i taktpinnen direkt. Vi kunde ha gjort tre mål de första 15. Sen gick vi ner lite i tempo och bjöd in dom men vi tog tag i det igen i slutet av första. Tyvärr var jag tvungen att åka i halvlek så missade andra men gubbarna fortsatte och tillslut vann vi med 6-0. Vill tacka dom som kommer ner och tittar. Vi spelare uppskattar det verkligen! BIJI VÄSTKURD❤️💛💚!”

BIF:s Dan Ahlman sa så här om matchen:

”Inte mycket att säga egentligen, vi möter ett bättre lag och då håller det inte att slarva så mycket som vi framförallt gjorde i första halvleken. Vi gjorde en bättre andra halvlek och sett över hela matchen borde vi gjort några mål men skärpan i sista tredjedelen av plan var katastrofal. En rättvis seger för Västkurd. Vi har nu mött alla tre topplagen efter omstarten och sa efter dagens match att nu stryker vi ett streck över det som har varit och nu startar säsongen på riktigt för oss. Hela truppen är fast beslutna om att vi ska börja klättra i tabellen nu och att vi ska spela kvar i division 6 nästa säsong. På lördag möter vi Nödinge som vi har precis före oss i tabellen och efter den matchen hoppas jag att jag kommer få ge en segerintervju till bloggen!”

VBK är trea och är fortfarande tre poäng bakom Neutrala och Hisingen. Laget har iallafall betydligt bättre målskillnad än toppkonkurrenterna. 

Backatorp är fortfarande sist i tabellen och har viktig jumbofinal mot elvan Nödinge i nästa omgång. 

 

SÖNDAG 1/9

Neutrala IF – Chalmers Studentkårs IS 2-0 (1-0)

Precis som de andra topplagen fortsätter Neutrala bara att vinna. I söndags blev det 2-0 mot Chalmers hemma på Länsmansgårdens IPMahamed Abdirezak Hassan satte 1-0 efter en kvart och en kvart in i andra kom 2-0 genom Hussein Faarah

Chalmers Victor Engdahl sa så här om förlusten:

”Det var en bra match, kul att spela! Vi har en bra defensiv och några få chanser framåt. Neutrala var ett skickligare lag idag och de spelade sig förbi våran press i stort sätt hela matchen. Så när de väl gjorde 1-0 så var det svårt att få tag i bollen och skapa något eget spel. En bra frispark gör 2-0. Vi gör en bra match men Neutrala var bättre idag.”

Neutrala är fortsatt tvåa i tabellen (på sämre målskillnad ön Hisingen FC). 

Chalmers återfinns på en femteplats.

 

Nödinge SK – Surte IS FK 2-5 (2-2)

Viktig match i botten av 6B och derbyVimmervi i söndags. Efter 2-2 i paus kunde till slut Surte gå ifrån och vinna med 5-2

Surtes Leonard Abrahamsson sa så här om matchen:

”Äntligen vinst igen! På grund av avstängning efter tre gula kort fick jag följa Ale-derbyt från sidan. Planen var ojämn och väldigt liten, tempot var lågt men visst small det i vissa dueller, precis som det ska göra. För oss var det underbart att äntligen få vinna igen, och det var skönt för nerverna att det blev med några måls marginal. Nyförvärvet Jonas Henriksson gjorde mål (1) och det gjorde även comebackade Rade Radovic (2) och vår hårt kämpande dribbler Ali Faris Salih (2). Vi hoppas kunna vila upp oss och samtidigt konservera formen till tisdagens drabbning mot Skottfint på Bravida arena.”

Segern gjorde att Surte klev upp till en niondeplats och laget har nu sju poäng ner till Nödinge under strecket. 

 

/Rasta