Vi kollar till helgens 6C:

 

LÖRDAG 31/8

Hällesåker IF – SK Argo/Masthuggets BK 4-0 (1-0)

Två lag med väldigt olika formkurvor möttes på Hällesåker IP i lördags. Hemmalaget Hällesåker hade tio raka matcher utan förlust (två raka segrar efter sommaren) och hade inte förlorat sedan laget sista mötte SK Argo/Masthugget. Gästerna hade däremot tre tunga förluster efter uppehållet. Det var hemmalaget som tog en en tidig ledning på straff åtta minuter. Argo/Hugget ansåg att det var en helt vanlig nickduell men domaren hade en annan uppfattning. Mattias Svensson satte straffen säkert fram till 1-0. Resten av halvleken var det spelövertag för HIF men utan att skapa jättemånga kanonlägen. Argo/Hugget stack upp några gånger men närmare än ett skott som smet tätt över kom inte gästerna. I början av andra har Argo/Hugget lite spel på offensiv planhalva men efter en dålig rensning i eget straffområde så trycker Adam Vestin in 2-0. Matchen dör och hemmalaget kan ganska enkelt rulla av matchen mot ett slutkört och sargat Argo/Hugget. Hemmalaget radar upp en hel del bra chanser och till sist kan Jonas Olcén nicka in 3-0 och precis i slutet sätter Marcus Svensson dit 4-0 efter en fin tvåfotare och ett distinkt avslut. 

Hällesåker fortsätter alltså sin fina svit och är nu trea i tabellen, bara tre poäng bakom tvåan Tynnered. Det är betydligt tyngre för SK Argo/Masthugget som nu åkte på sin fjärde raka förlust efter uppehållet och laget är nu sexa men behöver börja plocka lite poäng nu för att stoppa raset.

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

 

Vrångö IF – Tynnered FC 0-1 (0-1)

En tuff bortamatch för topplaget Tynnered där Uran Berisha gav TFC ledningen på Klingkärr i mitten av första. Ledningen står sig till paus och i början av andra blir TFC:s Egzon Behrami utvisad och laget får avsluta med tio man. Trots detta håller de undan och vinner matchen. 

TFC:s Haris Hadzic sa så här om matchen:

”Bortamatch mot Vrångö, varmt som fan och inte lätt att spela på naturgräset. Vi åker dit med 12 man och ett par spelare borta, men vi lyckas ta ledningen i första halvlek trots många usla passningar och mycket slarv. Andra halvlek är igång och vi åker på ett rött kort, väldigt billigt. Men vi krigar igenom hela matchen och tre poäng är det viktigaste. Alltid kul att åka ut till Vrångö fastän senast jag var där åkte vi på en 21-0 förlust! Men spelarna är goa gubbar och alltid fint bemötande.”

VIF:s Erik Löfgren hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en rätt slätstruken insats över hela plan. Tynnered bättre i första och i andra tar vi över då Egzon blir utvisad. Vi lyckas dock inte skapa några direkta farligheter, utan bortalaget vinner rättvist.”

Tynnered är tvåa i tabellen och de får fortsätta jaga ledande Önnered (sex poäng bakom i nuläget). 

Vrångö IF är tia.

 

SÖNDAG 1/9

Slottsskogen/Godhem IF – Solängens BK 2-2 (1-1)

En 6C-match i söndags och det var bottenlaget Slottsskogen/Godhem som tog emot Solängens BKRuddalen. Det var oavgjort i paus efter att Patrik Salomonsson gett SG ledningen och Martin Bodin. Båda lagen skulle göra varsitt mål även efter paus. William Samuelsson nickade in 2-1 för Solängen men Salomonsson kvitterade med sin andra fullträff för dagen.

SG:s tränare Jan Larsson hade följande att säga om matchen:

”Helt ok med tanke på att åtta man var borta pga lite olika saker. Sen skall vi väl vinna denna matchen men Solängen försvarar sig bra och har en riktigt bra målvakt. Gött att Patrik hittat målet, han gör bägge idag och det var riktigt skoj att se Amirs andra halvlek. Positivt att en 50-årig (Magnus Käll) kan komma in och stå för assist. Vi tar med oss den positiva stämningen och ser framåt.”

SG är fortfarande sist i tabellen men har bara två poäng upp till Vrångö över strecket.

Solängen är åtta.

 

/Rasta