Dags för sjuorna och vi inleder med 7A & 7B:

 

FREDAG 30/8

7A

Vatra KIF – Gunnared KIF 5-0 (2-0)

Nystartade Vatra KIF jagar uppflyttning första säsongen och lät inte jumbon Gunnared står iväg för de ambitionerna i fredags. Det var 2-0 i paus efter dubbla mål av Flamur Tahiri. Den ledningen dubblades i mitten av andra efter mål av Gentian Mazreku och Muhamet Imeri. I slutet fullbordade sedan Tahiri sitt hattrick. 

Vatras tremålsskytt Flamur Tahiri sa så här om matchen:

”Får börja med det alltid är så skönt med seger speciellt nu när det närmar sig slutet av säsongen och med tanke på att det är fight om uppflyttning. Vi börjar bra, vi spelar ganska bra första 25 minuterna, håller boll, skapar chanser och vi gör två mål på sju första minuterna! Sedan bjuder vi in Gunnared i matchen slutet av första halvlek & slutet av andra halvlek där vi bör ha mer fokus. Gunnared gör det bra, speciellt försvarspelet. Matchen i helhet, så gör vi en BRA match! Alla i laget kämpar och krigar och det är det viktiga. FORCA VATRA🇦🇱🦅.”

Gunnareds Khabat Aslani sa så här om matchen:

”Två sega och tunga lag efter semesteruppehållet. I första halvlek tycker jag matchen avgjordes efter två tabbar från våran sida. De sätter dem enkelt. Sen är det jämnt i flera sekvenser men de var det bättre laget helt klart. Vi försökte komma ikapp efter de två tunga målen som vi släpper in enkelt på grund av tabbar som vi gör. Det var en rolig match men sen sätter de spiken i kistan i mitten av andra halvlek med sitt 3-0 och då rasar vi i både ork och vilja kändes det som. Men det känns som vi snart är där med att vinna vår första match för säsongen. Sen vilken lag som får den förlusten mot oss det kan jag inte svara på. Men den kan komma mot Real Maskin.

Vatra är nu tvåa i tabellen, tre poäng bakom ledande Croatia (men då har Croatia två matcher tillgodo). Bakom Vatra jagar också Real Maskin som är en pinne bakom och dessutom har en match mindre spelad. 

Gunnared är sist i tabellen. 

 

LÖRDAG 31/8

7A

Gothenburg Celtic FC – Partille IF SC 1-2 (1-0)

Inför matchen mot Celtic hade Partille bara mäktat med en seger på åtta försök men nu kom äntligen en trea till! Segern satt dock långt inne då Celtic ledde fram till sista kvarten efter ett mål före paus av Karl-Axel StyrmanLiam Nyberg fick dock in en kvittering för Partille och med åtta minuter kvar kom segermålet signerat Pontus Thorsén

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om matchen:

”Vi går in i matchen med liknande, defensiv, matchplan som den vi hade mot Croatia men efter ganska kort tid i först halvlek känner vi att vi är bättre med boll idag. Vårat 1-0 kommer ganska tidigt i minut 13 men att det kommer på ett välplacerat långskott och inte inifrån straffområdet visar lite hur uddlösa vi var. Partille jobbade sig in i halvleken lite med tiden men vi skapade inga farligheter. I mina ögon var spelövertaget och chansövertaget i första klart Celtics. Det fortsätter mer eller mindre på samma sätt i andra med spelövertag för oss men utan att vi får hål på Partille. Partille känns ändå lugnare i sitt spel i takt med andra halvlek får ett tag, vi vinner inte tillbaka bollen lika snabbt alla gånger utan får lite längre perioder av tryck emot oss dock fortsatt utan några rejäla chanser. Strax efter den för dagen obligatoriska vattenpausen kvitterar dock dom röda, för enkelt från ett defensivt perspektiv. Deras högerytter får driva fram bollen kommer in i banan och får ostört placera in ett skott vid bortre stolpen. Skottet var riktigt bra men från ett alltför ostört läge för att jag ska vara nöjd med vårt försvarsspel. Efter kvitteringen blir vi lite stressade och matchen blir hårdare. 1-2 målet kommer efter en frispark, inlägget tappar jag och bakom mig lyckas vi inte rensa undan bollen utan Partille lyckas raka in den från nära håll. Mot slutet har vi sedan lite svårt att ställa om till att stå högre, pressa och jaga kvittering. Vi skapar väl något avslut men har farligare chanser tidigare i matchen och Partille kan komma undan med tre poäng. Vi spelar på det stora hela bättre än vi gjorde mot Croatia. Vi kommer till en hel del lägen via bättre anfallsspel jämfört med det stressade kontringsspelet som det blev mot Croatia men det var uddlöst. Låter man motståndaren göra två mål efter försvars respektive målvakts-misstag så blir det också svårt att vinna. Celtic lämnar matchen besvikna men samtidigt med tron på att vi kommer att ha lite jämnare prestationer i dom få kvarvarande matcherna under hösten.”

Partilles Martin Björkdahl sa så här om matchen:

”Äntligen seger! Vi börjar bra och spelar bra men skapar väldigt få målchanser. Lite individuella misstag som Celtic skapar chanser på. Annars skapar inte de heller så många chanser. Celtic gör 1-0 i första då de bryter boll högt upp och avslutar bra. I andra faller vi tillbaka lite då orken tryter. En individuell prestation av vår junior Liam gör att det är 1-1. Då känns det som att vi är starkast och Celtic börjar gå på knäna. Vi gör även 1-2 efter att vi gått in ordentligt i duellerna i straffområdet vilket leder till att Pontus kan trycka in bollen i öppet mål. Vi håller resultatet och spelar av matchen relativt enkelt.”

Partille är sjua och är nu bara två poäng bakom åttan Celtic

 

SÖNDAG 1/9

7B

IFK Hindås – Rambergets SK 3-1 (3-1)

Det spelades bara en match i 7B i helgen och den spelades på Fagervallen där hemmalaget Hindås tog emot Ramberget. Direkt i matchinledningen kunde RSK ta ledningen genom Darin Bahmani. Hindås jobbade sig dock tillbaka och fick in två mål i tät följd. David Jönsson satte 1-1 och Mikael Linderoth 2-1. Strax innan paus kom också 3-1 (Mohammed Qasim Hassan) till hemmalaget. Den andra halvleken blev mållös och det blev alltså en hemmaseger.

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om matchen:

”En match vi kontrollerar bra tycker jag bortsett först 15 där vi inte har huvudet på skaft. Vi spelar med tre 16 åringar varav två gör mål och en har assist. Kändes skönt att studsa tillbaka efter raset mot Knippla senast.”

Hindås är sjua i 7B-tabellen medan Ramberget är nia. 

 

/Rasta