Det börjar hetta till ordentligt i toppen av 7C och vi kollar till helgens matcher:

 

FREDAG 30/8

Hermansby IF – Rödbo IF 1-1 (0-1)

Derby på Kärnavallen i 7C när Hermansby tog emot Rödbo IF. Det var RIF som inledde målskyttet i mitten av första genom mål av Peter Bengtsson. Ledningen stod sig till den 89:e minuten då hemmalagets Simon Grahn kvitterade! 

HIF:s Samuel ”Sonkan” Holgerssson (med ett förflutet i just Rödbo) sa så här om matchen:

”Perfekta förutsättningar in för matchen, fredagkväll gott väder och derby! En match som vi sett mycket fram emot. För egen del är det extra kul att möta ett lag man spelat i. Nu är jag så gammal så den enda som är kvar från den tiden är en av ledarna Ian. Två lag som båda kom till matchen med bra självförtroende vilket syntes tidigt i matchen där båda lagen satte högt tempo och försökte få spelövertag och spela sig igenom motståndarna. Det kändes som om vi ville mycket men hade svårt att skapa de där riktigt vassa chanserna. Kom mest till halvchanser. Stundtals var det lite tufft och grinigt på planen men det ska det vara när det är derby. Rödbo fick några domslut emot sig som såklart alltid kan diskuteras men de la kanske lite för mycket energi på att klaga på domsluten! Jag tycker domaren gör en bra match och står emot spelares frustration (båda lagen) bra. Första halvlek slutar 0-0. I andra fortsätter kampen och Rödbo tar i början av andra över spelet lite. Tillslut lyckas de göra 1-0 på en hörna. Efter målet trycker vi på och lägger mycket långbollar för att på så sätt försöka få till en kvittering och med 7 sekunder kvar lyckas vi få in den! Ett resultat som inte känns orättvist! Frågar du Rödbo tycker säkert de att de var bäst men frågar du oss var vi mest värda en seger så en pinne var får väl vara godkänt! Vi önskar Rödbo lycka till o ser redan nu fram emot nästa års matcher”

RIF:s ledarpar Magnus Hall och Lars-Ivan Claesson hade följande syn på matchen:

”7 sekunder ifrån en ny trepoängare. Det är sjävlklart tungt just nu. Men vi bygger inför nästa säsong. En match som har allt. Dramatik, känslor, kamp, och bra fotboll. Vi ska döda matchen i första halvlek, men ja hur ska jag formulera mig. Mannen i svart jobbar inte på Synsam. (mer utförligt vad som hände, kommer i vårat matchreferat på Rödbos FB-sida). Vi är obesegrade i höst, vilket indikerar på att vi jobbar mot rätt väg. Vill tacka Hermansby för en bra match och dom spelarna som kommer fram och lider med oss. ”Ni förtjänar 3 poäng”. Kul trots hårt spel man kan ha den respekten efter matchen, borde vissa andra lag ta efter som hånar när sådant här händer.”

RIF är fortsatt sist i 7C och har tre poäng upp till närmaste laget framför.

Hermansby är fyra poäng före på en tiondeplats

 

Bergsjön SK – Kareby IS 3-3 (0-2)

Kareby är fortfarande obesegrade efter uppehållet och i fredags blev det 3-3 mot Bergsjön SK i en svängig match. KIS hade greppet om matchen och ledde med 2-0 i paus efter mål av Harry Bisschop Ottosson och Emil Henriksson. Kareby får dock  även en spelare utvisad strax innan paus men kan ändå utöka till 3-0 (Henriksson igen) i början av andra. BSK kommer dock tillbaka starkt och Bashir Ahmad satte 1-3, Nur Qorane Abdisharif 2-3 och med lite mindre än en kvart kvar kom även 3-3 (Mohamed Abdullahi Ali). 

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Vi ställer idag upp med samtliga spelare förutom 3 st födda 03 eller 02. Vi startar matchen riktigt bra och håller ett högt tempo. Vi leder med 3-0 innan vi bjuder in Bergsjön i matchen. Tyvärr börjar stämningen på planen bli lite hätsk med kommentarer som inte hör hemma på en fotbollsplan efter detta och våra spelare påverkas tyvärr av detta så Bergsjön kan göra både 3-2 och 3-3. Vi visar dock att vi kan spela fin fotboll och tar nya tag inför nästa vecka.”

Kareby är sexa i tabellen och BSK är fyra.

 

LÖRDAG 31/8

AIF Göteborg – Pushers BK 3-1 (1-1)

Derbydags på Gröna Vallen och toppmatch i 7C. Det var Pushers som tog ledningen genom Joakim Hultenius redan efter nio minuter men innan paus hade Kim Holm kvitterat. Det var även Holm som satte 2-1 i början av andra. I slutet kunde sen Jesper Larsson stänga matchen med sitt 3-1 mål! 

Tvåmålsskytten Holm sa så här om segern:

”Det var en jämn derbymatch, som kunde slutat hur som helst egentligen. Lite sönderblåst av en noggrann domare som tillät väldigt lite fysisk kontakt, därav blev det mycket chanser på frisparkar åt båda håll. Pushers slår en fin sådan inom tio minuter som de snyggt vinklar in i vårt mål. Första halvlek äger vi ändå mest boll och skapar en del fina chanser, någon stolpträff bland annat. Det känns därför ganska rättvist när jag får nicka in 1-1 efter ett snyggt inlägg från Gustav. I andra halvlek tappar vi spelet och stressar bort fler passningar och Pushers kan ställa om mer, vilket de gör ganska bra. De kommer mest runt på kanterna och slår farliga inlägg mot sin striker, och får även en ribbträff på ett långskott. Vi skapar också lite anfall och i mitten av halvleken slår José ett inlägg där bollen studsar genom folkmassan till mig mitt framför målvakten och jag kan lobba in 2-1! Resten av halvleken blir det utdragna lagdelar i båda lagen och Pushers slår mycket långbollar på sina anfallare och får några farliga chanser. Ilya gör en kanonräddning på en nick som gick mot krysset. Vi har turen på vår sida idag, och det är istället vår Jesper som får trycka in 3-1 efter en bra slagen frispark av Michel i slutet av matchen. Trots att det var chanser åt båda håll tyckte jag att vi var lite mer på hugget än Pushers idag, så vinsten känns ändå välförtjänt på något sätt. Kul att haka på i toppen och att det verkar bli en rolig och spännande avslutning på säsongen!”

Segern rör till det i toppen och för Pushers var det tredje raka förlusten efter sommaren! Hjuvik leder nu 7C på målskillnad före Pushers. AIF är fyra poäng bakom som trea men har då en match tillgodo på toppduon. 

 

Brämaregårdens FC – Solväders FC 1-1 (1-1)

Solväders FC tappade viktiga poäng i jakten på uppflyttning i helgen. Det blev vara 1-1 mot bottenlaget Brämaregården. Båda målen kom i början av matchen där Benjamin Landeback satte 1-0 till BFC på en frispark men Léon Blomstrand kvitterade strax efter.

Solväder är femma i i tabellen medan BFC är näst sist. 

 

SÖNDAG 1/9

Proletären FF – Ösets BK 4-1 (2-1)

En match i 7C igår och där besegrade Proletären Ösets BK hemma på Åkeredsvallen

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om matchen:

”Matchen började intensivt från båda lagen och båda lagen verkade taggade. Tyvärr så pausades första halvlek lite när en av deras spelare skadade knät och vi fick tillkalla ambulans och föra honom till sjukhus. Hoppas det inte är något allvarligt. Efter omstarten så startade vi lite piggare och gjorde både 1-0 och 2-0 innan dom reducerade strax innan halvtidsvilan reducerade till 2-1. I andra halvlek fortsatte vi tugga och tyckte vi styrde matchen. De hade en del farliga kontringar men vi lyckades kontrollera matchen och göra 3-1 och 4-1 som sen blev slutresultatet. Härligt att börja komma igång nu med två vinster på tre matcher, nu kämpar vi för att fortsätta tugga framåt!”

ÖBK:s tränare Senad Zuta sa så här om matchen:

”Vi gör en helt ok insats med tanke på att vi saknar 5 man till dagens match. Proletären gör en bra match och vinner rättvist.”

PFF återfinns på en sjundeplats medan Öset är nia. 

 

/Rasta