Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till vad som hände i den 18:e omgången och bjuder även på en lista:

 

Då har vi stängt omgång 18 och mycket var som vanligt… topplagen tog poäng där de stora vinnarna var ANGERED & KÅLLERED som vann sina matcher och i söndagens toppfight tog FRÖLUNDA & LANDVETTER 1 pinne var.
Sjukt viktiga segrar nere i botten inkasserade GÅRDA & DALEN där Coach Runeman och hans vinröda Gårdapojkar håller på att göra en ”survival de luxe” då man tagit 9 pinnar av de 12 senaste, jag sträcker upp handen och erkänner att jag räknade bort dem efter inledande förlusten mot Lerkil efter sommaren men nu är man med i matchen på allvar.
DALEN tog höstens första seger och den var viktig… t.o.m extremt viktig då den kom mot bottenkollegan VIRGO
Fortsatt iskalla är JONSERED, KONGAHÄLLA, VIRGO som på sina 9 matcher mellan omgång 16-18 skrapat ihop… NOLL poäng !!
Noterbart:
  • Frederick Ofori ny skytteliga ledare ihop med Bita Bångens (15 mål)
  • TUNG skada på Frölundas keeper Rasmus Iversen
  • Spelande tränare Stefan Runeman (ovanlig) målskytt för Gårda
  • Lerkil OBESEGRADE på hemmaplan efter uppehållet
– – – – – – – – – – –  – – – – – – — 
Kort svep och lite kommentarer från omgången:
JONSERED – ANGERED  1-5
Trots 3 bröder Ayoub i laget och ledningsmål av Galvan Ayoub som skickade in en kanon frispark i mål och fram till 1-0 ledning så blev det återigen förlust för JONSERED då gästande ANGERED lade in en högre växel och kunde vinna med övertygande 5-1 till slut.
Som så många gånger denna höst så var det firma Nyman / Ofori / Avdiu som stänkte in målen för A.A
DALEN – VIRGO  4-1
Det var rena Wilda Western första 12 minuterna på Krokslättsvallen då den stora publiken fick se hela 3 mål fördelat på 2-1 till hemmalaget, som i princip punkterade matchen med sitt 3-1 mål efter halvtimman spelad.
Virgo försökte och hade chanser men orken trött och i slutminuterna fastställdes slutresultatet till 4-1 då Bita Bångens målade för 15:e gången i år.
Dalen´s spelande tränare Ahlgren kort om matchen:
En stabil seger för oss där vi genomför matchen precis som vi kommit överens om.
Extra beröm till Martin Karlberg och Magnus Eliasson som jobbar kopiöst hela matchen.
LERKIL – HBFC  4-1
Lerkil´s fina hemmaform håller i sig och man tog sin 3 raka hemmaseger efter sommaren och denna gången var det HBFC som fick vända hem tomhänta från Ledets IP
Måste säga att det är imponerande av Lerkil att kunna kliva ut med bra motivation då man i princip vart ute ur serien sedan länge.. hatten av  (Y)
HBFC fick däremot sin svit bruten och man måste nog ta minst 1 seger till för att känna sig 100% klara.
HESTRAFORS – GÅRDA  1-2
Efter en lyckad period för ”Hestra” som innebar 7 utav 9 poäng gick man i lördags på pumpen hemma mot ett formstarkt GÅRDA.
Gästerna gick fram till en 0-2 ledning där jag glatt noterar att spelande tränare Runeman noterats i målprotokollet.. det händer inte alltför ofta 😉
Reducering av hemmalaget med ca 25 kvar att lira till 1-2 men Gårda redde ut det till slut och tog 3 sköna pinnar och fortsatt hopp om div 3 spel 2020 lever…
Gårdas tränare Runeman sa så här om segern:
”Matchbilden blev inte alls som vi hade tänkt oss när vi satte vår matchplan. Vi fick spela mer försvarsspel än förväntat då vi lät Hestrafors spela förbi både för första och andralinje i försvaret lite för ofta. Det i sin tur gjorde dock att vi skapade väldigt farliga omställningslägen där vi vet att vi också är farliga. Spelmässigt kanske inte en vår bästa match men chansmässigt vinner vi rättvist och i läget som vi befinner oss i så är självklart poängen det som är det viktigaste! Skön seger!”
KONGAHÄLLA – KÅLLERED  0-1
Mycket viktiga poäng på spel på Kongevi då den förlorade sonen Adej Hayek var på besök med sitt Kållered hos sin gamla förening.
Och det var även han som var gladast efter matchen då man vann med 1-0 efter ett segermål precis innan halvtidsvilan och nu blandar sig KSK i striden på allvar om att aspirera på en kvalplats.
Coach Hayek summerar matchen kort:
— Vi vinner en tuff och svår bortamatch mot IKK med 1-0.
Vi kommer aldrig upp i nivån vi önskar oss och prioriterade då att göra de svårt för våra motståndare efter vårt ledningsmål som tillkom i slutet på första halvlek och det höll  hela vägen och vi får åka hem med tre goa poäng. Däremot kan det inte varit något större underhållningsvärde för publiken.
Nu har vi plockat de segrarna som krävdes av oss för att få spela en inspirerande match mot Landvetter denna veckan. Vinst där och vi går om LIS, det vore trevligt.
LANDVETTER – FRÖLUNDA  2-2
Omgångens toppmatch spelades under söndagen då de 2 seriefavoriterna på förhand drabbade samman på Landvetter.IP
Efter övertids förlusten senast var poäng och helst då 3 nödvändigt för Landvetter i denna matchen.
VF får tidigt i matchen en tung skada på sin keeper Rasmus Iversen som kliver av med vadproblem men man samlar sig och tar ledningen genom Simon Chekrun (min 22)
LIS repar snabbt mod och sista 12 av första halvlek vänder man på steken via mål av Fredrik Forsman / Sadik Belouati fram till halvtidsledning med 2-1
Rott på en hemmaspelare i min 67 gör att man får försvara sin ledning med 10 man sista 25… stort tryck från gästande VF och utdelningen kommer i min 85 då Chekrun noteras för dagens andra mål fram till 2-2
Med matchens sista spark är FRÖLUNDA ytterst nära att åka hem med samtliga 3 pinnar.. men det slutar 2-2.
Lite röster från båda lägren efter matchen och vi startar med Landvetter´s Yasin Belouati
– Det var en svängig match där ena stunden så förde vi matchen å sen tvärt om.
Tycker däremot att vi leder välförtjänt efter första halvlek då vi skapar betydligt farligare lägen än vad Frölunda gör. Med lite flyt så hade vi kunnat få in ytterligare något mål.
Andra halvlek är precis som första fram till våran utvisning. Från mitt perspektiv så kändes 3-1 närmre än 2-2.
Sen så kommer våran utvisning och då försöker vi försvara våran ledning och spela på kontring. Tyvärr för våran del så lyckas dom kvittera och var nära att få in ett ledningsmål med matchens sista spark. Matchen slutade oavgjort men kändes ändå som en förlust..
Frölundas tränare Jocke Olsson:
En första halvlek där Landvetter är det bättre laget med sin aggressiva press och där vi allt för många gånger hamnar i trubbel då vi inte lyckas spela oss ur pressen utan måste slå långt. Många bolltapp centralt som ledde till en hel del omställningar för Landvetter.
Vi lyckas ändå göra 0-1 på hörna men lyckas inte behålla ledningen speciellt länge utan åker på en omställning efter ett bolltapp som resulterar i 1-1. En stund efter det gör Landvetter 2-1 på ett inlägg som jag tror touchar en av våra spelare precis i tillslaget och dalar in i bortre krysset. Ledningen till Landvetter i Paus va rättvis.
I andra börjar vi direkt att våga spela mer och framför allt får vi lite lättare spelat oss ur deras press och lyckas vända mer på spelet. Vi åker på färre omställningar och samtidigt kommer vi till fler avslut. Vi kan flytta fram lite positioner och trycker tillbaka Landvetter mer och mer. Då dom dess utom åker på ett rött kort med ca kvarten kvar blir det i stort sett spel på ett mål sista 15 där vi oxå gör 2-2 på nick från Simon. Vi försöker forcera sista minuterna men utan att lyckas göra fler mål. Så 2-2 är nog ett ganska rättvist resultat så som matchen utvecklade sig.
– – – – – – – – – – – – – – – – – –
Det var ett tag sedan det var en HETT som chilli / KALLA som fiskpinnar men nu tycker jag det är dax igen för en lista  och nedan kommer 3 heta samt 3 kalla enligt mig:
KALLA:
3: IK. VIRGO
Jag blev uppriktigt glad inför denna säsongen när klubbens stora man Johan Sundh rapporterade om att det rekryterats flera unga spelare inför denna säsongen och inte bara f.d div 1,2 spelare runt 30+
Men tyvärr är det endast Antonio Boulos som lirat frekvent av dessa yngre förmågor… och tur är väl det för han har levererat.
Nu gäller det fanimej att de äldre spelarna plockar fram sina Virgo HJÄRTAN och prioriterar bollen de sista 4 matcherna annars kan det vankas derby mot GULDHEDEN i 4A kommande säsong…
Noll poäng på de 4 senaste matcherna och endast 3 inspelade pinnar efter sommaruppehållet.
2: JONSEREDS. IF
Många reagerade starkt och till och med undrade om jag var full när jag i mitt serietips tippade att JONSERED skulle åka ut.. med facit i hand så var jag ganska rätt ute för man ligger minst sagt skrynkligt till just nu.
Man har förstärkt truppen numerärt genom att plocka in lite spelare sista tiden men effekten har uteblivit… JIF har tre (3) raka torsk och höstens enda vinst togs 9/8
Har i nästa match Frölunda och vill det sig riktigt illa kan man vara på nedflyttningsplats när omg 19 är färdigspelad… i seriens sista omgång möts VIRGO – JONSERED… den matchen lär ha påverkan på hur serien kommer sluta
Då ej Kevin Golestan funnits mellan stolparna det sista så är det sjukt stort tryck på lagets 2 unga målisar (16 + 18 år).
1: IK. KONGAHÄLLA
STRUL med Björn Skifs var en komedi på biodukarna hösten 1988 men lika roligt är det inte i Kungälv med omnejd just nu….
Laget har ännu ej vunnit efter sommaren och har tagit 1 poäng och 6 – 15 i målskillnad.
Inför serien hämtades namnkunniga och duktiga spelare in såsom Nicola Jevric, Michael Konge och nu senare i höst även Tommie Veljovicmen man får inte ihop det…
Att sedan styrelsen klev in och skickade ner Håkan Mattiasson i ledarstaben.. för att sedan återkalla han till ordinare sysslor MÅSTE ju bara ha påverkat laget och jag kan tänka mig hur Coach Marek känner sig som jag vet krigar med näbbar och klor för sitt kära IKK
Förra året kvalade man sig kvar… orkar man mobilisera sista 4 matcherna och lösa sin tuffa sits ?
HETA:
3: KÅLLERED
1 – 0, 7 – 1, 4 – 1 –> = 9 pinnar
Där har ni Kållereds 3 sista matcher
Som jag skojat om tidigare då jag sagt att ”Kållered smyger som gäddan i vassen” så kanske det efter 18 omgångar dax att ta det på allvar…
Likt som Arne Weise satt och mös i tv rutan på julafton lika mycket tror jag Coach Hayek sitter i sitt tränarrum och myser inför avslutningen på serien, då alla inklusive undertecknad tjatat om FRÖLUNDA, LANDVETTER, ANGERED så smyger man helt obehindrat med bakom.
Man har av de kvaljagande lagen (just nu) 3 poäng upp till Angered och 2 till Landvetter men man har den bästa målskillnaden om än knapp av dessa 3 lag.
I nästa match har man just Landvetter hemma… seger där och IKEA. FC är med och bråkar på riktigt.
Hur som helst känns KSK riktigt heta just nu.
2: GÅRDA
3 Augusti: Lerkil – Gårda 4 – 3 !!
Då kändes det kört för Gårda som då hade 9 poäng.
Nästkommande 4 matcher tar man 3 segrar, ståtar med 18 poäng och har passerat Kongahälla i tabellen och har ”bara” 2 poäng upp till kval / säker mark.
DEN SÅG JAG EJ KOMMA för en månad sedan…
Hur som helst bra jobbat av laget Gårda som även om man krigar i botten kan bli en joker i toppstriden på man har kvar att möta Frölunda, Angered, Kållered av topplagen
Hade jag varit i J. Olsson´s, J. Sjöqvist´s eller A Hayek´s träningsoverall hade jag ej velat möta ett formtoppat Gårda i jakt på nytt kontrakt.
1: ANGERED Super trio !!
(Bilden är lånad från Angereds hemsida)
Napoli hade trion: Lavezzi – Cavani – Hamsik som levererade, Liverpool har nu: Salah – Firminho – Mane som levererar och LEVERERAR gör verkligen Angereds offensiva supertrio Paul Nyman – Frederick Ofori – Haris Avdiu
Angered har i höst hittat nät 20 gånger och 18 av dessa mål har kommit från dessa 3 grabbar fördelat enligt:
  • Frederick Ofori  7
  • Haris Avdiu  6
  • Paul Nyman  5
I jakten på Serieseger / Kval blir dessa guld värda och just nu är trion GLÖDHET och kan man bibehålla krutet torrt i 4 omgångar till kan det bli en rolig höst runt Hjällbovallen med omnejd…
Dom är tillräckligt heta just nu för att ta topp platsen på min heta lista.
/ Bendinho