Imorgon onsdag är det toppmöte i 7A då serieledarna Croatia Göteborg tar emot tvåan Vatra KIF på Gamlestadsvallens konstgräs (19.45).

Inför matchen leder Croatia serien med tre poäng före Vatra och har dessutom två matcher tillgodo. Ska Vatra ha någon chans på seriesegern känns det som det är vinst som gäller. Bakom jagar också trean Real Maskin.

I Vatra KIF återfinns seriens målfarligaste spelare, Flamur Tahiri (20 mål hittills), medan Mikail Sepahi är Croatias bäste målskytt med sina nio mål.

Croatia har bara spelat en match efter uppehållet och där blev det 1-0 mot Gothenburg Celtic. Vatra har hunnit med två matcher och inte mindre än 11 mål. Fotö besegrades med 6-3 och senast blev det 5-0 mot Gunnared.

Inför morgondagens möte har bloggen snackat lite med Croatias tränare Ervin Gulin och Vatras Salih Geci

Vi inleder med Croatias Gulin:

Croatia leder serien inför slutspurten! Vad är det som gjort att det gott så bra i år?

Vi har en bred trupp och ett gott gäng i laget! Vi börjar väl smått likna ett lag till skillnad från förra årets första halva iallafall då vi hade 70% 45-plussare och gjorde en träning på hela året! Vi har väl blandat lite i spelet då det är många som inte har möjlighet att spela varje match! Vi har väl haft marginalerna med oss i många matcher och det har bidragit en del till våran placering!

Toppmöte mot Vatra, har du någon relation till motståndarna?

Har ingen direkt relation till Vatra mer än att valdrin gick dit inför säsongen så det är väl det enda!

Hur är läget i truppen inför matchen?

Läget i truppen känns bra trots en oturlig skada igår och en som är sjuk! Sen har vi fem andra borta också av olika anledningar men så har det sett ut hela säsongen så inget ovanligt egentligen!

Det första mötet slutade med seger 3-1. Vad tar ni med er från den matchen och vad tror du på för matchbild i den kommande matchen?

Första mötet med Vatra så fick jag svettas (bokstavligen) då jag fick spela själv pga en hel 11:a lämnade återbud kvällen innan och under själva matchdagen! Vi låg under i halvlek men gjorde lite justeringar och kunde sen nöta ner dom och vinna med 3-1 från den matchen tar vi med oss viljan och kämpaglöden att aldrig ge upp trots avsaknaden av viktiga kuggar alla gick in helhjärtat till 100%!

Tror att Vatra kommer gå all in denna match med rivstart då det känns som ett måstematch om dom ska vara med om en topplats!

Vad kommer att vara de avgörande faktorerna i matchen?

Tror det kommer avgöras mycket hur bra våran defensiv är mot deras anfall!

Hur slutar matchen?

Tror på jämn match! 2-1 till oss, Jerry Thörner avgör med tre minuter kvar ha ha!

Stort tack! 

 

Vi fortsätter med Vatras Geci:

Vatra KIF är med i toppen som nystartat lag! Hur skulle du sammanfatta den första säsongen hittills?

Vi har haft en jättebra första säsong med take på att vi är nystartade. Vi har haft 20+ spelare på träningarna och det är alltid kul. Att vi har kunnat hänga på i toppen är nog resultatet av den breda truppen vi har.

Toppmöte mot Croatia, har du någon relation till motståndarna?

Jag var med i det första mötet mot Croatia där vi förlorade hemma med 1-3.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Killarna är jättetaggade inför matchen dels för att dom är revanschsugna men också för att det är en så avgörande match för våran del.

Det första mötet slutade med förlust 1-3. Vad tar ni med er från den matchen och vad tror du på för matchbild i den kommande matchen?

I det första mötet så gjorde vi en jättebra insats där vi ledde med 1:0 en ganska bra stund in i matchen, men Crotia lyckades kvittera och sen vinna hela med 3-1. Det största problemet var nog att vi inte orkade hela vägen mot ett bra och rutinerat Croatia.

Vad kommer att de avgörande faktorerna i matchen?

Vi har nu en ganska bred trupp med nyförvärv som har givit laget en massa ny energi, vilket har speglats i våra två senaste matcher efter uppehållet. Jag tror på mycket bollinnehav mot Croatia och mycket anfallsspel då vi verkligen behöver vinna matchen. Men som sagt det handlar om att vara koncentrerade och orka i 90 minuter, är vi det så finns det ingen tvekan om att vi kommer åka hem med 3 poäng.

Hur slutar matchen?

Vi kommer åka hem med tre poäng. 

Stort tack! 

 

Bloggen tackar självklart Ervin och Salih för att de tog sig tid och önskar båda lycka till imorgon!

 

/Rasta