Vi kollar in hur det gått hittills i veckan:

 

MÅNDAG 2/9

7C

Lundby IF – Bergsjön SK 3-7 (2-2)

Bergsjön SK har inte gett upp hoppet om uppflyttning från 7C och tog i måndags en trepoängare mot Lundby i en svängig match på Bravida. Trots slutresultatet 7-3 så var LIF med bra i matchen. Det var oavgjort i paus (2-2)efter att först BSK tagit ledningen med 2-0 efter ett självmål och mål av Mustafe Mohamud Ali. LIF kom tillbaka och Nana Piesie reducerade och Carl Larsson satte 2-2Abdikafi Abdirahman 3-2 mål för Bergsjön tidigt i andra stod sig till den sista kvarten, då målen trillade in! 4-2 gjorde Shafi Abdikadir Sharif men LIF fick kontakt direkt när Cengiz Dogan satte 3-4. BSK avslutade dock starkast med tre raka mål sista fyra minuterna! Bishar Ali Yousuf gjorde både 5-3 och 6-3 innan Sharif avslutade med sitt andra mål för kvällen.

BSK är nu fyra i en lite haltande 7C-tabell med tre poäng upp till trean AIF.

Lundby IF är åtta.

 

TISDAG 3/9

4B

Mölnlycke IF – Eriksbergs IF 1-3 (0-2)

Eriksberg fortsätter sin finfina höstform med att ta sin femte raka seger efter sommaren! För Mölnlycke IF är det fortsatt tungt då förlusten var lagets fjärde på de fem spelade höstmatcherna och laget är för tillfället på nedflyttningsplats. I gårdagens möte var det 2-0 i paus till gästerna EIF efter att Jan Tengwall och Hadi Hamzeh hittat rätt strax innan vilan. Tio minuter från slutet kom även 3-0 (David Prochazka) och MIF:s tröstmål (Leo Kadiric) kom på stopptid.

MIF:s Robert Reutherborg sa så här om förlusten:

”Vi inleder matchen med bra spel och kommer till en del lägen men lyckas tyvärr inte att få in bollen i mål. Istället låter vi Eriksberg ostört göra två mål kort efter varandra på hörna. Luften går ur oss och vi känns aldrig nära. Matchen slutar 1-3 välförtjänt till Eriksberg.”

Eriksbergs Jan Tengwall hade följande att säga om segern:

”En match med ett lag i bra form och ett som saknar självförtroende och som kämpar för varje poäng. Vi i Eriksberg har haft bra uppslutning och träningsnärvaro efter sommaren där spelare tycker det är kul med matcher och träningar och då blir det en bra konkurrens om platserna. Till denna match hade vi återigen en trupp med en medelålder på 30+ och denna samlade rutin syns i matchen där vi vinner boll och gör mål i rätt lägen. Mölnlycke försöker spela en aning avvaktande i första halvlek och det utbyts ett par bra chanser åt båda håll, där Eriksbergs känns lite vassare. Vi lyckas göra två mål efter Blerims fina hörnor strax innan halvtid, vilket leder till att MIF spelar med större desperation i andra halvlek. Andra halvleken böljar lite fram och tillbaka med en del halvchanser åt båda håll innan brorsan (David Prochazka) sätter 3-0 efter lite försvarsslarv. Innan dess hade Mölnlycke en boll inne som dömdes bort för offside- mål där och det hade kunnat skapats en nerv i matchen. I slutskedet får Mölnlycke in en reducering efter ett fint långskott, men det räcker inte för att ta ifrån oss ännu en go´3-poängare. Synd att vi inte har mer än en match kvar kvar mot topp 3-lagen. Vi tackar domarteamet och Mölnlycke för en trevlig match och önskar dem lycka till i de resterande matcherna, samtidigt som vi laddar om för ännu en härlig fight mot Älvsborg på lördag.”

Trots EIF:s starka höst hittills så kommer de inte hinna ifatt lagen framför men att sluta som fyra (där laget ligger just nu) är inte fy skam heller. Bilden till inlägget är lånad från EIF:s hemsida. 

Betydligt tyngre för Mölnlycke IF som alltså riskerar att åka ur 4B. Med fyra matcher kvar är laget under strecket och har en poäng upp till tian Mölnlycke-Sjövalla och två upp till nian IFK Björkö. Lokalkonkurrenten Mölnlycke-Sjövalla har dessutom en match tillgodo och möter just Björkö i nästa match! MIF:s kvarvarande spelschema är sett till tabellplaceringar överkomligt då de möter sexan Sandarna, jumbon Mölndal, sjuan Älvsborg och avslutar mot åttan Askim

 

6B

BK Skottfint – Surte IS FK 6-2 (4-1)

Nykomlingen Skottfint har haft det lite motigt efter sommaren där storseger mot Nödinge (13-1) är enda segern på de inledande fyra matcherna. Igår kom dock nya poäng i form av en 6-2 seger mot SurteElias Lamptey Jonsson var het inledningsvis då han gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen. Surte fick dock lite kontakt när Ali Faris Salih reducerade men innan halvtidsvilan kom både 3-1 (Isak Gerth på straff) och 4-1 (André Klint). Men en halvtimme kvar fick dock Gerth ostskiva nummer två och det blev lite nerver när Victor Snow satte 2-4 strax efter. Jonas Taube såg dock till att stänga matchen med två mål i slutminuterna. 

Skottfints målskytt och utvisade Isak Gerth sa så här om segern:

”Så gött med vinst! Vi genomförde en väldigt bra match ikväll. Framförallt i första halvlek, där vi leder med 4-1 i halvtid. Vi kommer till en hel del avslut som inte resulterar till mål men vi leder välförtjänt i halvtid. I andra halvlek bibehåller vi vårt trygga spel men vi kommer inte till några avslut men det gör inte Surte heller. Jag drar på mig mitt andra gula o det är = rött, så vi står med 10 man i sista 20. Grabbarna krigar på och det blir 6-2!”

Surtes Rade Radovic hade följande att säga om förlusten:

”En rättvis seger för Skottfint. Det märktes att vi spelade match för två dagar sen för efter 30 minuter så har vi fem skadade killar och inga avbytare kvar alls. Förutom det så gör vi ändå en usel första då Skottfint leder med 4-1 utan att dominera allt för mycket. Vi fokuserar helt enkelt på fel saker och är inte riktigt med i matchen. Andra halvlek går vi ut och försöker höja oss vilket vi lyckades med. När det står 4-2 och en kvart kvar, flyttar vi upp mer folk för att möjligtvis få kontakt men det resulterade att Skottfint kunde kontra både 5-2 och 6-2. Vi gratulerar Skottfint och tackar domaren för en mycket bra insats.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Skottfint återfinns på en stabil femteplats med häng på fyran FTU (en pinne framför). Åt topptrion är det som bekant inget att göra något åt. Skottfint hann även göra klart med Robin Pettersson innan fönstret stängde och han debuterade i gårdagens match. Pettersson kommer senast från seriekollegan Västkurd.

Surte återfinns på en niondeplats och de lever lite farligt. Det är förvisso sju poäng ner till Nödinge SK under strecket men då har NSK två matcher tillgodo. Mycket kommer avgöras i de två kommande matcherna då Surte möter jumbon Backatorp och tian Bjurslätt

 

/Rasta