Toppstriden i 4A rasar vidare och idag torsdag är det ett hett derby mellan tvåan SKIF Semberija och trean Kortedala IF! Matchen börjar 18.30Kortedalavallen.

Med fyra omgångar kvar jagar alltså båda lagen ledande Stenkullen men även kvalplatsen. Semberija har en poäng tillgodo på Kortedala och ett par plusmål. Båda lagen kommer med segrar i ryggen då Semberija slog Nol hemma med 3-0 och Kortedala spelade bort Kode IF från toppstriden genom att vinna borta med 3-1. Semberija har sin toppskytt i Kevin Yamoah (16 mål och tvåa i skytteligan) och i Kortedala är Mouhammed Omeirat bäst med sina sex mål.

 

Inför derbyt har bloggen pratat med Semberijas Samir Dzengis Sali:

Semberija är med och slåss om uppflyttning i toppen av 4A. Vilka är framgångsfaktorerna bakom den lyckade säsongen och hur såg målbilden ut inför säsongen?

Att vi skulle vara med och slåss i toppen är för mig en självklarhet med tanke på vilket starkt lag vi har och hur bred våran trupp är. Vi har de senaste tre åren varit med och krigat om en uppflyttning men det är alltid i slutet som vi inte lyckas få med oss dem sista pusselbitarna. Men denna säsongen har vi haft som mål att gå upp till division 3 och hittils ser det väl bra ut skulle jag ändå säga!

Hett derby idag mot toppkonkurrenten Kortedala! Hur är relationen och rivaliteten mellan klubbarna och vad har du för egna känslor inför matchen?

Alltid kul med derbyn speciellt när vi känner Kortedala-spelarna så bra, med tanke på att vissa har spelat fotboll ihop nångång, vissa jobbar ihop eller allmänt varit vänner sen små. Våran relation med Kortedala utanför planen är hur fantastisk som helst. Men på planen då är det en helt annan femma. Då är det verkligen krig. Senast vi möttes så blev det en hel del kort, vissa blev utvisade och andra skadade. Men efter matchen så kramas man och allt är lugnt igen.

Sist vi möttes så tror jag att vi hade minst 200-250 som kom och tittade på matchen så jag vet att folk vill komma och kolla på såna typer av matcher där mycket står på spel och att man vet att det är hett derby för vårt omklädningsrum ligger 20 meter ifrån deras.

Hur är läget i truppen inför derbyt?

Våran trupp ser väldigt stark ut, vad jag vet så är de bara våran mittback Devat som inte kommer att spela pga skada. Vi har fått Amar Peric tillbaka från Virgo som var med oss förra året som är väldigt duktig och kan hjälpa oss extra mycket så det känns bra för tillfället.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad fäller avgörandet?

Jag tror matchen blir väldigt jämn där båda lagen försöker rulla boll, sen vet jag att det kommer smällas ordentligt så minst 4-5 kort. 

Hur slutar matchen?

Jag tror det är små marginaler som kommer att avgöra denna matchen men om man måste gissa på ett slutresultat så säger jag 3-1 till Semeberija!

Stort tack!

 

/Rasta