Inför slutspurten av division 3 Nordvästra Götaland så har bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson snackat med Jonsereds Galvan Ayoub (bilden är lånad från JIF:s hemsida):

 

Med 4 omgångar kvar att spela så ligger klassiska JONSERED pyrt till i tabellen med endast en marginal på 3 +mål ned till kvalplats och endast 2 poängs marginal till degradering.
För mig var det ingen överraskning då jag i mitt tips inför säsongen tippade JIF på en slutlig plats 10 –> nedflyttning.
Så här skrev jag på bloggen 6 april:
10. JONSEREDS. IF (10)
Klassiska Jonsered ligger kvar på samma plats som i januari nämnligen den 10:e som innebär hiss ner till Div 4 och anledningen till det är att man enligt mig har samma problem som sist jag tippade serien.Det gäller lagets sista utpost där man ännu ej hittat en ”nummer 1”, man var nära en rutinerad Div 1 målvakt som tackade nej, jag har hört rykten om att en målis från Skåne var klar men rev kontraktet efter en match…och senast mot VÅRGÅRDA (16/3) stod utespelaren Jerry Westerberg i mål, i min bok ringer varningsklockorna!Väl ute på planen har man kvalitet och det är givetvis ett extra plus att den vasse strikern Robin Örtendahl efter 1 års skadefrånvaro är tillbaka, playmakern Galvan Ayoub blev kvar i JIF, viktigt. Vidare har 2 herrar från Skåne med bra CV och div 2 spel hämtats in (Jeppson / Milotunovic). Ännu ej sett Peter Nilsson´s namn i någon laguppställning… skulle han dyka upp längre fram skulle det ge en efterlängtad stabilitet i de bakre leden. Men tyvärr tror jag på respass för JIF 2019.
– – – – – – – – – – – – –
Trots ett utsatt tabell läge så har lagets ”lysande stjärna” Galvan Ayoub ändå levererat 15 poäng så här långt… och för att detta skall få ett lyckligt slut så måste han fortsätta med detta i serie avslutningen.
Jag tog ett kort snack med Galvan inför avslutningen, håll till godo:
# Tufft läge med 4 omgångar kvar: varför har ni hamnat i denna stiuationen ?
VI har det riktigt tufft om man säger så, innan uppehållet så vann vi några matcher och tog poäng i flera matcher i rad och allt kändes bra.
Men nu på sistone så har vi spelat bra men inte fått med oss några poäng och vi måste avgöra matcher när vi väl har chansen för sista kvarten så har motståndarna vänt underläge mot oss så yes döda matcherna om man säger så.
# Vad har ej fungerat för er i ert spel och vad måste FÖRBÄTTRAS i avslutningen ?
VI som lag släpper in alldeles för enkla mål och vi måste avgöra matcherna, jag tycker när vi väl får till det så spelar vi absolut en bra fotboll.
 # VF. KÅLLERED. HBFC,  VIRGO kvar att möta: hur många poäng behövs för nytt kontrakt tror du ?
Vi bör klara oss med 6 poäng till men vi tar minst 7 poäng det är jag 100% säker på.
# Väldigt ovanligt med 3 bröder i samma lag… hur känns det att spela med ”bruscherna” ?
Jag ser dom varje dag hemma och nu i omklädningsrummet, jag är så trött på dom 😉 
Nej skämt å sido, det är riktig skoj, hoppas vi alla 3 får starta tillsammans och då passar Darvan mig så hittar jag Sizar och då är det mål…
# Trots en dålig säsong för JIF så har du levererat: 10 mål & 5 ass är starka papper i ett bottenlag. Kan man glädjas att man själv presterar eller mår man dåligt när laget går dåligt ?
Självklart kan jag inte glädjas när laget inte går bra !! 
Jonsered har tagit väldigt bra hand om mig och jag kommer ge allt för att vi skall säkra kontraktet. Men sen är det 4 matcher kvar och jag hinner göra några fler poäng och då vinner vi också.
# VF borta på lördag: all press på dem.. allt att vinna för er: din känsla inför matchen ?
En riktigt svår match, dom är väldigt bra på sin konstgräs men vi kommer fajtas och vi kommer få våra chanser det gäller att kliva fram och ta den… 
# Hur går det mot VF ?
2-2
# Löser ni nytt kontrakt ?
100% säker på att vi löser det !!
– – – – – – – – – – – – – –
Vi tackar Galvan för pratstunden och önskar hans och JONSERED lycka till i serieavslutningen!
/ Bendinho