Så här gick det i regnet i lokalfotbollen igår:

 

ONSDAG 4/9

5B

IF Väster – Näsets SK (AVBRUTEN PGA REGN)

Matchen på Önneredsplan avbröts efter den första halvleken då regnet gjorde planen ospelbar. Hemmlaget Väster ledde då med 1-0 efter mål av Robert Eckerman.

Annars gick det att notera ett rutinerat nyförvärv hos gästerna Näset. Fredrik Björk (född 1979) spelade senast säsongen 2017 när han hjälpte till att hålla kvar ÖIS i Superettan. Han har även spelat för bland annat BK Häcken, Helsingborg IF och AIK men också för klubbar i Norge och Danmark.

Det är i skrivande stund oklart när toppmötet återupptas.

 

FC Heden – FC Linné 2-3 (1-1)

FC Linné fortsätter att gå riktigt starkt i 5B och igår kom den tionde matchen i rad utan förlust och den fjärde raka trepoängaren efter sommaren. Det var också Linné som öppnade målskyttet på Överåsvallen när Fred Jähnke satte 1-0 redan efter nio minuter. Kim Nordström svarade dock för bottenkämpande Heden och satte 1-1 innan paus. Tidigt i andra halvlek återtog Linné ledningen genom Teodor Sandklef men Hedens kapten Toni Ceesay kvitterade en stund senare. Det var dock bortalaget som skulle få med sig alla poängen denna afton. Hadi Mahdi avgjorde tillställningen med bara fem minuter kvar! 

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om matchen:

”Fokuserat och årets bästa trupp inför matchen. Vi har en stigande formkurva spelmässigt men tyvärr för många förluster och poängtapp för att kunna vara nöjda. Vi tror på det i denna matchen och har en bra period med en del chanser men Linné har spets och sticker upp och gör 1-0 på en omställning. Kvitteringen kommer på en projektil från Kim och där känner vi att detta kan vi lösa. Tyvärr gör de 2-1 i lite jobbigt läge där vi återigen känner att vi har momentum. Dock slutar vi aldrig kämpa och trots att vädergudarna sköjar med oss och kastar regnet på oss underifrån och motvind så fixar vi en kvittering precis innan vi är beredda att skyffla fram folk. Dock som så många gånger denna säsongen så har vi inte ens en uns flyt och ett motlägg 20-25 meter ifrån mål resulterar i en båge över vår keeper och in i mål. Med en dåres envishet så kommer vi kämpa fram tills vi spelat av sista matchens sista sekunder i säsongens sista match om några veckor. Vi kommer gå med huvudet högt oavsett om vi krigar oss kvar i femman eller åker ner för den viljan samtliga lagt ner ända från seriestart gör mig grymt stolt och något jag kommer ta med mig framöver!”

Linnés kapten Oskar Roxström sa så här om segern:

”Ja, en jämn match. Heden spelade väldigt bra. Det blåste och regnade och det stod länge 2-2 efter mål av Teo och Fred. I 85 minuten får Hadi bollen i mål efter en tilltrasslad situation. Vi har turen på vår sida idag.”

Formstarka Linné är nu femma och håller faktisk på att blanda sig i uppflyttningsfighten. Med fem matcher kvar är laget sex poäng från ledande Väster och fyra från tvåan Näset. Linné har både Mossen och Väster kvar att möta.

Tyngre för Heden som med fyra matcher kvar är under nedflyttningsstrecket, en poäng bakom Hovås Billdal och en före jumbon Härryda. Bottenkonkurrenterna har dessutom en match tillgodo. Laget har dock fyllt på truppen inför slutspurten och några nya namn dök upp i matchrapporten. Daniel Pereira har anslutit från 4B-laget Askim (där han dock är kvar som assisterande tränare) och även Simon Petkovski är ny. Petkovski har ett förflutet i både Torslanda IK och Qviding FIF men kommer från ett litet uppehåll. 

 

6A

Inter Linné IF – Öjersjö IF 5-2 (2-2)

Streckstrid i 6A när tian Inter Linné tog emot elvan Öjersjö på Heden 2. Det var gästerna ÖIF som tog ledningen med hjälp av ett självmål men Cristian Ramirez Betancur satte både 1-1 och 2-1 för Linné. Felix Tengver såg dock till att ÖIF hade 2-2 i halvtid. I andra kunde dock Inter Linné kliva ifrån och Toni Mendez Hernandez gjorde 3-2 innan Ali Jafari satte både 4-2 och 5-2

ÖIF:s Jamie Bengtsson Parker sa så här om förlusten:

”Skadedrabbat lag och vi gör den sämsta matchen för säsongen! Inget snack inter linne förtjänade att vinna.” 

Segern gjorde att nykomlingen Inter Linné tog ett riktigt stort kliv mot nytt kontrakt. Laget är fortfarande tia men har nu fyra poäng ner till Öjersjö och dessutom två matcher mindre spelade. Linné har även häng på nian Tollered som bara är två poäng före. 

 

7A

Croatia Göteborg – Vatra KIF 1-1 (1-0)

Toppmöte i 7A där ledande Croatia mötte jagande Vatra. Mentor Zhubi satte 1-0 för Croatia i mitten av första och det stod sig fram till sista kvarten. Vatra fick då in kvitteringen när Atdhe Bunjaku nickade in 1-1 och matchen bjöd inte på några fler mål. 

Croatias Mentor Zhubi sa så här om matchen:

”Tycker vi kämpade/försvarade till oss poängen mot ett bra lag idag. Absolut inte vår dag spelmässigt men ibland är det så. Liret får komma nästa vecka istället.”

Vatra KIF:s Atdhe Bunjaku sa så här om matchen:

”Tråkigt, dom sätter ett tidigt mål på frispark och sen försvarar resten av matchen. Vi gör allt vad vi kan men tyvärr små marginal som stolpe ut stog ivägen. Men så e det med fotboll.”

Croatia behåller alltså greppet om 7A och har tre poäng ner till tvåan Vatra men Croatia har även två matcher mindre spelade. Trean Real Maskin är fem poäng bakom Croatia med lika många spelade matcher och har alltså andraplatsen i egna händer. Real och Croatia ska även hinna mötas innan säsongen är slut! 

 

/Rasta