Nu på lördag (7/9) är det toppmatch i 5A då serieledarna Ytterby IS beger sig till Lexby för att möta trean Partille IF FK (matchstart 13.00). 

Ytterby har greppet om serien och kommer från en 7-0 överkörning senast mot Hönö. Efter uppehållet har det blivit två segrar och ett lite oväntat kryss i derbyt mot Romelanda (3-3). Partille kommer till matchen med fin form och har tre raka trepoängare efter sommaren där både Angered (5-2) och Finlandia/Pallo AIF (3-0) besegrats. 

Det är 5A:s två bästa försvar som möts (båda lagen har släppt in 17 mål var). Offensivt har dock Ytterby gjort nästan dubbelt så många mål (68 mot Partilles 37). YIS Joakim Thornberg toppar seriens skytteliga med sina 16 mål med Partilles bästa målskyttar (Christian Gustavsson och Marcus Månsson) gjort åtta var. 

Inför lördagens match har bloggen pratat med Ytterbys tränare Robert Tartagni och Partilles målvakt Dennis Nithander.

 

Vi börjar med YIS Tartagni:

Ytterby leder 5A och det är nog lite överraskande för många (YIS var sexa 2018). Vad är det som gör att ni gått så bra och hur var målbilden inför säsongen?

Målbilden i år var likt förra säsongen att utbilda spelarna och arbeta på vårt spelsätt. Vi pratar nästan enbart prestationer och att vi använder våra spelare på bästa sätt. Sen är det så att vi har höjt vår effektivitet framåt med två avslut mindre per gjort mål jämfört mot ifjol. Då blir matchbilden även annorlunda när båda lagen behöver anfalla.

Tuff toppmatch mot jagande Partille nu på lördag. Hur bra koll har du på Partille och vad tar ni med er från första mötet (seger 1-0)?

Tuff, rolig och inspirerande match utan tvekan. Partille är utan tvekan ett av seriens bästa lag, med väldigt fina fötter bland mittfältare och forwards. Att ta sig an dem på deras fina matta skall bli väldigt roligt. Det vi kan ta med oss är att vi vinner den matchen trots en spelare mindre efter en utvisning.

Hur är läget i truppen inför lördagen?

Truppen dras med lite sjukdom, men inget som skall störa nämnvärt.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad kommer bli de avgörande faktorerna?

Kim Roland, Partilles tränare, ser mycket fotboll och jag har sprungit på honom på matcher lite här och där. Så jag tror inte att det kommer bli några överraskningar åt något håll utan båda lagen kommer med en tydlig matchplan. Vår avgörande faktor såväl offensivt som defensivt är vårt passningsspel i kombination med att vi håller oss till förse bränsle till våra styrkor.

Hur slutar matchen?

Vårt spel baseras på att vi går för vinst, resultat blir därför sekundärt.

Stort tack!

 

Över till Partilles Nithander:

Partille är med och slåss om utflyttning i 5A. Vad är det som gör att ni gått så bra och hur var målbilden inför säsongen?

Just nu är vi inne i en riktigt bra period och flyt. Det är bra stämning på träningarna och allt bara flyter på. Vi har spelat bra i stort sett hela säsongen men haft fruktansvärda problem med målskyttet. Trots att vi skapade mängder av målchanser så lämnade vi planen mållösa i 6 utav dom 13 första matcherna i serien. Nu när vi fått igång målskyttet så vinner vi också matcherna. Målsättningen inför säsongen var att gå upp.

Tuff toppmatch mot serieledarna Ytterby nu på lördag. Hur bra koll har du på Ytterby och vad tar ni med er från första mötet (förlust 0-1)?

Japp, blir lite som en seriefinal, nu på lördag. Samtidigt som vår match möts ju Älvängen och Finlandia/Pallo. Så med rätt resultat så kan det bli en hel del intressanta matcher de sista 4 omgångarna.

Ytterby är ett bra och roligt lag att möta. Senaste mötet (0-1) speglade väl inte riktigt matchbilden, i mitt tycke. Jag tror att båda lagen har ganska så bra koll på varandra, så det blir nog dagsformen som kommer bli avgörande.

Hur är läget i truppen inför lördagen?

Just i dag onsdag, så är det en hel del frågetecken inför lördagen. Någon/några kommer definitivt missa matchen pga. resa och avstängning. Sen har vi några spelare som har problem med skador och är osäkra kort. Förutom det så är det väldigt bra.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad kommer bli de avgörande faktorerna?

Bollen ligger vid våra fötter, det är vi som måste vinna matchen. Tror det kommer bli en väldigt jämn match med en hel del målchanser för båda lagen. Ytterby kommer nog välja att dra sig tillbaka och låta oss föra spelet. Båda lagen är ju grymma på omställningar, så avgörande kommer väl vara vilket lag som tappar bollen minst.

Hur slutar matchen?

Vi vinner med 4-1.

Vill också avsluta med att säga att förutom att det är en seriefinal, så är det också föreningens ”jubileumsmatch” där Partille IF FK firar 95 år. Så nu på lördag är det full aktivitet på Lexby IP, med fri entré, loppis, lotterier och andra roliga aktiviteter.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart både Robert och Dennis för att de tog sig tid och önskar båda lycka till på lördag!

 

/Rasta