Bloggen ligger lite efter i sin rapportering och vi kollar till torsdagens matcher i division 4 och 5:

 

TORSDAG 5/9

4A

Kortedala IF – SKIF Semberija 2-1 (1-1)

Toppmöte och derby i 4A när Kortedala och Semberija möttes på Kortedalavallen. Det var Semberija som inledde målskyttet när Franck Franklin satte 1-0 i mitten av första. Kortedala svarade dock innan paus när Abubakar Burhan kvitterade. Med kvarten kvar kom segermålet för hemmalaget då Dino Degirmendzic satte en straff fram till 2-1. Degirmendzic hann även med att bränna en straff innan domaren blåste av matchen. 

KIF:s Alisan Agac sa så här om segern:

”Jag kan säga så här, alla visste vad som gällde idag mot våra rivaler och att det var seriefinal gjorde det ännu viktigare att vinna och som vi vann idag när vi vänder 0-1 underläge till 2-1 och vi visar att vi tillhör toppen och målet är att ta oss till 3:an!”

Stenkullen vann sin match igår fredag mot Guldheden (6-0 enligt rapporterna) så leder de 4A med Kortedala som tvåa (en poäng bakom). Semberija är trea, tre pinnar bakom Stenkullen och två bakom Kortedala

 

FK Kozara – FC Komarken 2-2 (1-1)

I botten av 4A behöver jumbon Kozara alla poäng de kan få och i torsdagens match mot Komarken blev det iallafall en pinne. Det började bra för hemmalaget när Nuri Akyol satte 1-0 men innan paus hade gästerna kvitterat genom Mattias Thornberg. I mitten av andra gav sen Hector Svensson Kozara hopp om tre poäng när han gjorde 2-1. Med bara tre minuter kvar kvitterade dock Komarken när Carl Gustafsson fastställde slutresultatet 2-2

Kozaras kapten Marcos Abello sa så här om matchen:

”Vi höjer oss rejält efter en sämre prestation i förra omgången. Vi leder två gånger under matchen men tappar i slutminuterna. Såklart alltid lika trist! Kombinationen av att vi släpper in enkla mål och inte kan stänga matchen genom att sätta våra chanser gör att vi endast får med oss en poäng. Vi har fortfarande allt i egna händer och målsättningen är att vinna resterande matcher som är kvar.”

Kozara är sist i 4A och med tre matcher kvar att spela har laget tre poäng upp till tian Zenith över strecket. Både Zenith och elvan United Africa har dock en match mindre spelad. I nästa match möter Kozara just Zenith innan de avslutar med matcher mot Lunden Överås och bottenkonkurrenten United Africa

Komarken är femma.

 

5A

Angered MBIK – IF Vardar/Makedonija 7-0 (2-0)

Det blev en storseger hemma på Lövgärdesplan när Angered jagar vidare mot uppflyttning. Det var 2-0 i paus efter mål av Mattias Yildirim och Anas Mohamed Abdirahman innan det rann i väg i andra. Yildirim satte både 3-0, 5-0 och 7-0 och slutade alltså som fyramålsskytt! Det övriga målen i andra gjordes av Christian Arcilla Macasero och Harun Ibrahim.

Angereds Nedim Dzafic sa så här om segern:

”En fantastisk skön seger, Vi var riktig revanschsugna efter förra mötet mot Vardar där vi förlorade orättvist. Vi spelade riktig bra, lite trögt första 10-15 men sen lossnade, Har du Frankie på mittfält så vågar man inte göra fel, haha.  Sen har man fantastisk mittbackar som styr och ställer där bak. Ahmedo kommer tillbaka, två matcher håller vi nollan. Skönt att Matitias gjorde tre mål, sen måste man berömma vår Harun som gjorde galet mål, dribblade hela laget!”

Angered är fyra i en lite haltande 5A-tabell och är sju poäng bakom ledande Ytterby men bara två bakom tvåa Älvängen och trean Partille

Nykomlingen Vardar/Makedonija är sjua.

 

Utbynäs SK – Björndammens BK 2-1 

Det går fortsatt tungt för Björndammen som i torsdags åkte på sin fjärde raka förlust efter sommaren och är riktigt indragna i bottenstriden. Det blev förlust med uddamålet borta mot mittenlaget Utbynäs.

USK:s Alexander Sjursen hade följande att säga om segern:

”Skulle börja med att säga att det var extremt skönt med seger! En välförtjänt också! En mycket stark första halvlek med bra spel och ett helt annat lugn än tidigare! Sen i andra halvlek så krigar vi på och vinner relativt enkelt ändå!”

BBK:s Gustav Ågren sa så här om förlusten:

”Första 10 minuterna var bedrövliga där jag inte vet om vi lånade bollen innan deras mål. Målet beskriver säsongen rätt bra för oss, stolpskott som går i ryggen på Atce och ger deras gubbe ett friläge. Efter det rycker vi upp oss och kan kvittera. Andra halvlek känns ganska jämn där båda lagen får en del lägen men Utbynäs tar hem det välförtjänt ändå.”

BBK är näst sist i 5A och har bara en poäng ner till jumbon Floda

Utbynäs är sexa.

 

/Rasta