Det spelades matcher i alla sexorna i torsdags med följande resultat:

 

TORSDAG 5/9

6A

FC Härlanda – Götaholm BK 3-6 (2-2)

Topplaget Götaholm studsade tillbaka efter derbyförlusten mot Gamlestaden och besegrades Härlanda med hela 6-3. Det var dock jämnt skägg i halvtid på Heden då lagen gjort två mål var första 45. GBK:s Tobias Bui nickade in 1-0 redan efter sju minuter men Härlandas Toni Micevski kvitterade på straff. Henrique Souza Boturão gav sen ”Fångarna” ledningen men innan paus satte Bui 2-2. En bit in i andra kunde sen Götaholm gå ifrån när Bui fullbordade sitt hattrick fram till 3-2 och anfallskollegan Fenan Zemui gjorde 4-2. Med tio kvar fick Härlanda lite kontakt då Andreas Myrvoll-Nilsen reducerade till 3-4. Det var dock Götholms och speciellt Tobias Buis dag. Bui satte nämligen både 5-3 och 6-3 och slutade alltså på fem fullträffar!

Härlandas Andreas Berglund sa så här om förlusten:

”Gör en bra första halvlek och det står 2-2 i paus. Sen i andra hänger vi inte riktigt med och ett lag som Götaholm straffar oss på sina chanser. Bara ta nya tag nästa vecka!”

Götaholms Nemanja Savovic sa så här om segern:

”Vi började matchen med att försöka rulla och byta planhalva snabbt. Det gick inte som vi tänkt i första , det var ofokuserat och många små misstag av nästan alla. Men vi tar ledning på en hörna och kändes lugnt i några minuter men sen gjorde dom två snabba på våra misstag. Vi lyckas resa oss igen och kvitterar innan halvlek. Andra halvlek drar dom sig tillbaka lite grann och det kändes att de blev trötta av att ha den höga pressen i första halvleken. Vi utnyttjar det till fullo och gör två mål. När vi väl leder med 4-2 och 10 minuter kvar av matchen så kändes det ganska lugnt. Men dom reducerar på en kontring nån minut senare. Även då så kändes det att vi hade bra kontroll och då kan vi göra två snabba till och stänga matchen, något vi kanske borde gjort tidigare. Vi slarvar i defensiven men i offensiven så gjorde vi inte det och det var nog skillnaden idag. Vi hade kontroll de mesta av tiden men vi måste förbättra koncentrationen och minska misstagen för att kunna ro hem serien.”

Götaholms matchrapport hittas HÄR.

Götaholm upp i topp igen i 6Abättre målskillnad än tvåan Gamlestaden och trean Bergsjö IF. Det kommer bli en rafflande slutstrid i 6A där dock Götaholm har en match tillgodo på de andra topplagen. Bilden till inlägget är lånad från Götaholms hemsida. 

Härlanda återfinns på en sjätteplats.

 

Lekstorps IF – Fröjdens FK 2-2 (1-2)

Fröjden har gått riktigt bra efter sommaren men fick nöja sig med en poäng borta mot Lekstorp. Gästerna fick dock en flygande start då målglada duon Magnus Svantesson och Andreas Johansson såg till att Fröjden ledde med 2-0 redan efter elva minuter! LIF jobbade sig dock tillbaka in i matchen och Christopher Wilhelmsson reducerade innan paus. I mitten av andra kom också 2-2 (Patrik Tall) och matchen bjöd sen inte på några fler mål.

Fröjdens Jonathan Mattsson sa så här om krysset:

”Vi spelade riktigt bra i 15 minuter och hade en stabil tvåmålsledning tidigt. Efter den goa starten låser sig vårat spel där bland annat undertecknad slår bort alldeles för många bollar i farliga lägen och bjuder in Lekstorp i matchen. Lekstorp är farliga på fasta situationer och gör två mål på det samtidigt som vi inte lyckas komma upp i nivå igen under resten av matchen som gör att vi ”tappar” två poäng. Riktigt surt kryss för oss i matchen.”

LIF:s Johan Hedström sa så här om matchen:

”Senast vi mötte Fröjden förlorade vi med 9-1 så vi var taggade för revansch. Större delen av första halvlek är det bara Fröjden och de går upp i en rättvis 2-0 ledning. I slutet av första kommer vi in i matchen och reducerar till 1-2. Andra halvlek är jämn tycker jag och vi gör 2-2. Skulle säga att Fröjden är lite bättre än oss idag men det är mål som räknas och vi är nöjda med en poäng. Vi tackar Fröjden och domaren för en trevlig hård kamp!”

Båda lagen ligger lite i ingenmansland med Fröjden som femma och Lekstorp som sjua.

 

6B

Chalmers Studentkårs IS – Hisingen FC 1-4 (1-2)

Hisingen FC trummar på i trelagsracet i toppen av 6B. I torsdags kom lagets fjärde raka seger efter sommaren och sjunde totalt. Chalmers stod emot bra men det blev till slut en 4-1 seger för HFC efter 2-1 i paus.

Chalmers Oscar Holm sa så här om matchen:

”Vi blir ganska utspelade i stora delar av första halvlek där vi ändå lyckas göra ett tidigt första mål, men vi ska nog ändå vara glada att det bara blir 2-1 till Hisingen i halvlek då vår målvakt Lucas Billstein gör 5-6 kanonräddningar och håller oss kvar i matchen. Vi börjar andra halvlek mycket bättre och kan sätta lite press på dem. De får ett rött efter några minuter och då tar vi över lite mer och pressar efter en kontring. Sen släpper vi in ett snöpligt 3-1 mål och strax efter det kommer 4-1 och där dör matchen.”

HFC:s Eric Nordeke hade följande att säga om segern:

”Återigen en vinst! Vi börjar matchen väldigt dåligt åker på 1-0 men lyckas vända matchen genom att spela vårt spel strax innan halvlek. Tyvärr åker vi på ett rött som i mina och det flestas ögon absolut inte ska vara ett rött. Trots det röda kortet så lyckas vi spela på vårt sätt och kontrollera matchen! Oerhört gott med vinst men det finns så mycket mer att ge från våran sida! Trots lite tjafs osv under matchen så tycker jag ändå att båda lagen gör en strålande insats!”

Hisingen toppar 6B, tre poäng före Neutrala och sex poäng före Västkurd. Båda toppkonkurrenterna har dock en match mindre spelad.

Chalmers är sexa.

 

6C

Azalea BK – Önnereds IK 0-6 (0-2)

Önnered öser på mot serieseger i 6C och Azalea hade inte mycket att sätta emot i torsdagens match på MajvallenAndreas Säfström och Sebastian Wikström såg till att ÖIK ledde med 2-0 i paus. I andra rann det iväg och Säfström blev till slut tremålsskytt och Wikström tvåmålsskytt. Även Karl Turesson Olausson hamnade i målprotokollet för Önnered

ABK:s Philip Juhlin sa så här efter förlusten:

”Ja, vad ska man säga? Vi fortsätter vår kräftgång och måste börja hitta rätt igen. Första halvlek är ett ganska jämnt spektakel skulle jag vilja säga där första målet kommer riktigt tidigt i matchen, ett riktigt snyggt sådant också. Därefter jobbar vi oss in i det hela och styr taktpinnen men i andra halvlek så tappar vi allt, 0-6 är väl lite i överkant men släpper man in fyra mål på fasta har man endast sig själva att skylla. En urusel insats överlag och en eloge till Önnered som spelar bra och har rätt inställning trots att de inte behöver det i denna match. Önskar de lycka till i titelstriden!”

ÖIK:s Andreas Tenggren sa så här om segern:

”Troligen våran bästa match för säsongen. Där vi tar ledningen redan efter en minut. Första halvlek är rätt jämn men det är vi som skapar/ gör målen. Andra halvlek är de vi som styr matchen helt och lyckas döda matchen rätt tidigt. En riktigt skön seger mot ett bra Azalea.”

Önnereds matchrapport hittas HÄR

ÖIK leder 6C med nio poäng före tvåan Tynnered men då har Tynnered en match mindre spelad. 

Azaela är sjua i tabellen. 

 

Landala IF – Järnbrotts IF 1-2 (0-2)

Nykomlingen Järnbrott fortsätter att gå bra i årets 6C. I torsdags kom lagets sjunde seger när jumbon Landala besegrades på bortaplan med 2-1. Andreas Domeij satte 1-0 för Järnbrott och seriens skyttekung Henrik Lundh utökade till 2-0 med sitt 18:e mål för säsongen. Med mindre än en kvart kvar i andra reducerade Landala genom Simon Johansson men fick strax efter ett rött och kom inte närmare. 

Landalas David Fhager sa så här om förlusten:

”Mycket tråkig uddamålsförlust. Enligt mig är det bra tagg och inställning men när vi släpper in billiga mål och får jobba ihjäl oss för ett framåt blir det så här. Tycker att vi är spelmässigt det bästa laget i första, skapar några halvchanser men släpper in ett hörnmål och undertecknad tappar bollen till deras bäste spelare just framför mål – 0-2. Vi går för det och lyckas reducera i andra men kommer inte längre.”

JIF:s Carl-Johan Rentner sa så här om segern:

”Viktig seger, för att inte tappa mark i kampen på övre halvan. Väldigt spännande serie för tillfället. Vi börjar ganska bra. Försöker hålla mycket i boll vilket vi inte gjort de senaste matcherna. Det går ok med de är väldigt bra att sätta press på oss och stressa oss. Landala håller själva mycket i boll och kommer framförallt ohotade många gånger mellan vårt mittfält och försvar. De skapar dock inga riktiga chanser bortsett från ett skott tätt utanför stolpen. Vi lyckas göra 1-0 på hörna genom Andreas Domeij som efter lite studsar fram och tillbaka gör sitt första i Järnbrottströjan. Sedan är det dags för Henke att jobba igen. Han kommer loss och lyckas snyggt ock distinkt dunka in 2-0 bakom en chanslös målvakt. I andra halvlek ligger Landala högt med laget för att jaga reducering. Detta är ett farligt grepp mot ett lag med en gasell på topp. Henke kommer loss flera gånger men hade i andra halvlek inte rätta skärpan i avsluten. Efter tre lyckade byten strax efter halvtid håller vi mer boll i andra, Men ju längre tid som går kommer Landala upp mer och mer. De lyckas efter ett inlägg reducera, men skapar inte mer chanser än så. En krigarseger och en skön revansch efter förlusten mot Landala i våras.”

JIF är på en fin sjätteplats medan Landala är fortsatt sist i 6C-tabellen. LIF har dock bara tre poäng upp till SG över strecket och har dessutom en match mindre spelad

 

/Rasta