Även i division 7 var alla tre serierna igång:

 

TORSDAG 5/9

7A

Gunnared KIF – Real Maskin BK (AVBRUTEN PGA ELFEL)

Real Maskin jagar uppflyttning och hade 3-1 en bit in i andra (matchminut 57) mot bottenlaget Gunnared KIF. Matchen fick dock brytas då det började lukta bränt, ryka och spraka från elskåpet där man tänder belysningen. Domare bröt då matchen och i skrivande stund har bloggen ingen information om när den återupptas.

Real skriver om matchen HÄR

 

7B

Johannebergs IF – Käringöns FC 1-0 (0-0)

JIF kämpar om uppflyttning i 7B och igår blev det en knapp seger hemma på Mossens IP mot gästande Käringöns FC. I mitten av andra satte Alex Haglund matchens enda mål.

JIF:s Rino Wiger sa så här om segern:

”Tre välbehövliga poäng och ännu en nolla. Kortfattat är det väl det vi tar med oss från matchen först och främst. Första halvlek kommer vi inte alls upp i nivå med boll och får inte till speciellt mycket framåt, mycket slarv i passningarna, tar för mycket tid på oss och står stilla utan boll, hela laget fallerar i spelet med boll. Defensivt har vi bra kontroll, men Käringön är minst lika bra som oss i planspelet. Andra halvlek knäpper vi upp intensiteten med några snäpp och då kommer också chanserna. Men för lite skärpa i valen/tekniken/avsluten och inte minst en bra målvakt hos bortalaget gör att det bara blir ett mål. Klart bättre i allt jämfört med första halvlek och till slut ändå en rättvis seger. Släpper knappt till lägen alls, även fast som sagt Käringön är hyfsad jämna i spelet. Krigarmatch och tre poäng. Bara att pumpa och få med en bättre prestation nästa gång mot IFK Hindås för att fortsätta den fina höstformen!”

KFC:s Axel Norderyd hade följande kommentar om förlusten:

”Alltid tråkigt att förlora men vi gör en bra och stabil insats med tanke på att vi möter tabelltvåan. 1 poäng var hade varit rättvist men oavsett så lovar det gott inför resten av hösten. Rent spelmässigt var det jämt men deras taktik att söka längre bollar var mer vägvinnande på en regntung gräsplan än våra försök till att spela oss upp via mittfält. De vann även fler andrabollar, något vi måste bli bättre på. Blev också mycket goa närkamper och glidtacklingar efter regnet i andra halvlek men en eloge till båda lagen som ändå håller det på en hyfsad nivå. Som sagt alla i Käringön gjorde det bra men om jag ska lyfta några spelare lite extra denna gång så blir det vår målvakt Adam Lundquist, ytterback Olle Malm och yttermittfältare Henrik Lättman.”

Johanneberg är tvåa i tabellen, fyra poäng efter ledande BK S:T Jakob

KFC är åtta.

 

Elisedals IS – BK Björkåsen 4-0 (2-0)

Elisedal har haft det lite tungt efter sommaren och tappat i kampen om uppflyttning. I torsdags blev det iallafall seger med 4-0 hemma på Överåsvallen mot jumbon BjörkåsenAdrian Bahtiri och Tobias Prodan såg till att EIS ledde med 2-0 i paus. I andra ökade Jimmy Asp på till 3-0 och precis i slutet satte Per David Lögdahl 4-0. 

EIS Alexander Brask sa så här om matchen:

”En stabil match av oss där jag tycker att vi spelar bättre ju längre matchen lider. Björkåsen hotar knappt någonting vad jag minns och vi borde väl gjort minst 4 mål till. Men överlag en kul match mot ett schysst motstånd, tyvärr åkte Prodan på vad som verkade vara en ganska allvarlig skada, så får hoppas att han är tillbaka snart!”

EIS är sexa i tabellen och Björkåsen är sist. 

 

Högaborg Kärralunds FC – IFK Hindås 0-2 (0-2)

Hindås följde upp sin seger senast mot Ramberget med en trea till efter 2-0 borta mot Högaborg Kärralund. Båda målen kom i mitten av den första halvleken där Mohammed Qasim Hassan satte 1-0 och David Jönsson gjorde 2-0 strax efter.

Hindås målvakt Johan Holst sa så här om segern:

”Högaborg gör det riktigt bra och är skickliga på att hitta yta i djupet med lite olika spelmönster där de smög in från kanterna. Vi hade pratat om just det inför matchen och lyckades stoppa detta bra dock. De gånger de väl kommer igenom gör vi ett tungt defensivt jobb och lyckas få bort bollarna. Vi får lite chanser på kanterna där vi slår bra inlägg och lyckas få in 1-0 och sedan lyckas få fram ett friläge som vi förvaltar bra. I andra försöker vi stänga lite mer yta för Högaborg, de får en utvisad men lyckas ändå sätta bra press och fick en straff som vi räddade. De satte en enorm press sista 15 med flera chanser, men stor eloge till oss som slet för varandra! Högaborg kanske skulle haft en straff till, men trots det så höll de huvudet högt och gör det bra, idag var vi lite vassare. Debut för min del där jag vill passa på att tacka Önnered för 7 fina år. Tack för en bra blogg också.”

HKFC:s Charles Löwenström sa så här om förlusten:

”Tyckte vi spelade rätt bra. Men tyvärr för oss ville inte bollen gå in tack vare att Hindås målvakt gjorde en toppmatch.”

Hindås är nu sjua i tabellen och HKFC är tia

 

Rambergets SK – Menisken IF 2-3 (0-1)

Efter 0-10 i omstarten mot serieledarna S:T Jakob så har Menisken hittat fin form och torsdagens match var lagets tredje raka seger! Maoda Soltani Dash Balagh såg till att MIF ledde i paus men tio minuter in i andra kom 1-1 genom Darin BahmaniHerman Back satte 2-1 för Menisken men det såg ut att sluta oavgjort då RSK:s Daniel Smedberg drog in en frispark i 83:e! Men Menisken skulle få sista ordet då Johan Schagerström blev matchhjälte när han nickade in 3-2, tre minuter från slutet!  

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”Härligt att kliva in på Bravida Arena, det är ändå där man känner att man hör hemma egentligen 😉. Game plan: Tanken var att sätta hög press från början men vi lyckades inte riktigt med det utan blir ganska utspridda och jag tror det gäller för båda lagen. Lite Hawaii första 10 minuterna sen känns det som vi ändå är bollförande lag även om Ramberget kommer i kontringar ibland, trots det är det vi som faktiskt gör mål just en kontring genom Maoda. Vi rullar som sagt bra men är inte tillräckligt spetsiga i straffområdet. I andra halvlek är det Rambergets tur att kontra in ett mål när vi tappar boll i deras straffområde och det blir ett lite missförstånd mellan vår målvakt och back. Sen gör vår nya juvel 2-1 på frisparksretur och men Ramberget ger sig inte utan gör ett snyggt mål på frispark till 2-2 som tur är lyckas vi förvalta en av ganska många hörnor sista 5 där Joey kliver upp och nickar in 3-2. Skön seger, två lag som ändå vill rulla och en go arena för division 7.”

Meniskens fina form gör att laget ligger femma i tabellen.

Rambergets SK återfinns på en niondeplats. 

 

7C

Pushers BK – Proletären FF 4-0 (1-0)

Topplaget i 7C, Pushers BK, har haft en riktigt tuff start på hösten där laget inledde med tre raka förluster och tappade greppet om seriesegern! I torsdags var dock laget tillbaka i vinnarspåret. Daniel Sikuljak inledde målskyttet efter en halvtimmes spel och det resultatet stod sig till paus. I andra ökade Eric Ahlberg på till 2-0 innan Sikuljak fullbordade sitt hattrick genom att sätta både 3-0 och 4-0

Pushers ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om matchen:

”Extremt skönt. Vi gick tillbaka till grunderna idag efter tre matcher där vi på något sätt trott att vi är bättre än vad vi är och i princip ställt ut skorna och vart oerhört nonchalanta. Då vinner vi inte ens matcher i division tusen. Idag gjorde vi det vi är bra på och behärskar igen. Kompakta, uppoffrande och hårt jobb.”

Pushers leder 7C, tre poäng före jagande Hjuvik. Hjuvik har dock en match tillgodo och i nuläget med bättre målskillnad än PBK. Bakom återfinns också AIF som är sju poäng efter Pushers men med två matcher tillgodo! Det blir en spännande avslutning i 7C och det ska tilläggas att Pushers och Hjuvik ska mötas och även AIF och Hjuvik.

PFF återfinns på en åttondeplats.  

 

/Rasta