Det börjar dra ihop sig i 4A och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 6/9

Stenkullen GoIK – Guldhedens IK 6-0 (4-0)

Topplaget Stenkullen återtog serieledningen i fredags (Kortedala slog ju Semberija i torsdags) och de gjorde det rejält. Den på förhand tuffa matchen mot Guldheden slutade med en övertygande 6-0 seger! Stenkullen hade 4-0 redan i paus och bjöd faktiskt på sex olika målskyttar också: Tobias Petersson, Felix Martinsson, Tobias Hansson, Marcus Liljevall, Henrik Forsberg och Rickard Hagström

Stenkullens Tobias Hansson sa så här om segern:

”Vårens möte var en tuff batalj, ett fysiskt och tempostarkt lag som var riktigt tuffa att möta. När vi dessutom var tvungna att flytta matchen till konstgräs så kändes det lite illavarslande inför matchstart. Matchen hann knappt börja innan vi fick in vårt första mål, och kort därefter så kom både tvåan trean och fyran. Vi får väl upp bollen till farliga ytor ganska kontrollerat, sedan att nästan alla studsar går till vår favör i och runt straffområdet hjälpte ju oss såklart. Sista 20 ganska slarvigt och inga fler mål. Men vi skapar ändå flertalet bra målchanser. I halvlek pratar vi om att vi inte vill ge dem chansen till comeback, vi fortsätter med att pressa dem högt i andra halvlek, och vi ger dem inte chansen till att skapa något. Tycker vi gör det bra resterande av matchen också, jobbar hårt, vinner boll, äger boll, kontrar. Två mål till i andra halvlek och en härlig känsla inför helgen. Också lite kul med fem olika målskyttar i matchen!”

GIK:s tränare Nicklas Sernevall sa så här om matchen:

”Stenkullen vinner rättvist och förmodligen vinner de även serien. Grattis! Vi kommer helt fel in i allt och blir överkörda av ett bra lag. Stenkullen gör tre mål inom loppet av 15 minuter och får en straff fem minuter senare som är grovt feldömd. 0-4 efter 20 minuter är en uppförsbacke som heter duga. Vi har spelat två matcher på fredagar med matchstart 18.00 och har målskillnad 2-13, vi bryter ihop och lägger inga fler matcher på fredagar 18.00. Till berörd person, man uppför sig i med- och motgång och att tacka en ledarkollega efter matchen är kutym. Gör om gör rätt! Grattis Stenkullen och all lycka framöver.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR

Guldhedens matchrapport hittas HÄR

Stenkullen leder 4A med tre matcher kvar och har en poäng ner till tvåan Kortedala och betydligt bättre målskillnad. I de tre sista matcherna möter Stenkullen sexan Komarken, åttan Zenith och tian Lunden Överås

Guldheden återfinns på en sjundeplats

 

Lunden Överås BK – Kode IF 5-1 (4-0)

Kodes katastrofala höst fortsätter och i fredags blev det 1-5 borta mot kontrakskämpande Lunden Överås och Kode har nu förlorat alla fem matcherna efter uppehållet! Tom Engvall satte 1-0 för Lunden redan efter fyra minuter och Patrik Magier satte dit en straff till 2-0 en kvart senare. I paus var det 4-0 efter att 200-matchersfirande Erik Alvhede satt trean och Magier fyran (på straff igen). Brian Holm Persson reducerade för Kode en bit in i andra men Magier fullbordade sitt hattrick med sitt tredje straffmål med sju minuter kvar av matchen. 

Lunden Överås målvakt Jonathan Tobiasson sa så här om segern:

”Oerhört härlig men framförallt viktigt seger. Innan matchen var vi i en pressad situation där vi kämpa för att säkra kontraktet och hade halkat ner till en sistaplats. Denna seger gav oss lite andrum samt att vi fick avancera ovanför strecket. Det var en lättad Egon Hansen efter matchen, som att han hade tappat 20 kilo ifrån sina axlar i omklädningsrummet efter slutsignalen. Vi har haft svårt med målproduktionen, men efter senaste kvitteringen på övertid mot Zenith så kändes det som vi fick med oss mer energi och positivitet. Innan matchen hade vi en lång genomgång där vi framförallt ville belasta deras högerkant med mycket långbollar och fylla på, men framförallt att vi skulle gå ut och spela väldigt aggressivt och med hjärta och kriga in i sista minuten. Vilket gav utdelning. Efter bara tre minuter hade Tom Engvall gett oss ledningen och detta gav oss oerhört mycket bränsle då vi har i princip varje match släppt in första målet. Hela laget spelade exemplariskt matchen igenom, där vi offensivt skapade nästintill mer målchanser än vad vi har gjort på hela året samtidigt som att Kode, som vi vet gör mycket mål, och är oerhört bra offensivt men fick till endast 1-2 halvchanser utöver deras mål. Vår backlinje gjorde ett hästjobb tillsammans med vårt innermittfält som vann i princip varje duellspel. Detta resulterade i att vi hade oerhört bra kontroll defensivt på deras förhand bra offensiva krafter, samtidigt som vi fick med oss tre stycken solklara straffar och ett 5-1 resultat. Noterbart också var att en viss Erik Alvhede fick göra sin 200:e match för Lunden ÖBK och under denna sensation fick han äran att göra sitt 7:e mål i denna match i Lundentröjan.”

Kodes ena tränare, Jimmy Karlsson, sa så här om matchen:

”Vi är inne i en otroligt tung period där vi som lag underpresterar kraftigt, lika så igår. 4-0 i halvlek och 5-1 efter slutsignal säger det mesta. Motståndarna blev tilldelade tre straffar vilket självklart bidrog men i ärlighetens namn förtjänade de segern även utan straffar. Vi behöver en kraftig förändring i attityd och inställning för att ta fler poäng i år, förhoppningsvis kan det vända till nästa helg då vi tar emot Semberija.”

Kodes matchrapport hittas HÄR. och Jessica Lundins bilder från matchen hittas HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Segern skickade upp Lunden Överås över strecket till en tiondeplats och i nästa omgång väntar en nyckelmatch mot elvan!

Kode är fyra i tabellen. 

 

LÖRDAG 7/9

United Africa FC – IK Zenith 2-4

Zenith tog en viktig seger i lördags och fick lite andrum på den undre halvan. Det var dock hemmalaget United Africa som slog till först när Alieu Joof gjorde 1-0 redan efter nio minuter. Innan paus hade dock Alexander Berntsson kvitterat och 1-1 stod sig långt in i andra halvlek. Först i 83:e minuten kom 2-1 till Zenith (Jonathan Nyström) och minuten efter även 3-1 (Berntssons andra). Båda lagen hann med varsitt mål till då Gustav Söderström gjorde 4-1 och Joof sitt andra djupt in på övertid. 

Zeniths ena tränare, Cihan Köse, sa så här om matchen:

”En härlig seger efter dålig inledning och tidig baklängesmål. Vi äter oss in i matchen mer och mer efter första 25-30 minuterna och kvitterar i minut 41. Vi är mer bestämda i andra halvlek men det dröjer ända till minut 84 innan det lossnar! På 5 minuter gör vi tre mål. Africa hinner reducera efter en indirekt frispark i vår straffområde innan domaren blåser av matchen. En match där det märktes hur viktiga poängen var! Skönt med alla tre som jag tycker vi förtjänade!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR

Zenith är nu åtta med tre matcher kvar och har fem poäng ner till just United Africa under strecket. Zenith kan säkra kontraktet i nästa match om det blir vinst mot jumbon Kozara samtidigt som Lunden Överås slår UAFC.

 

Nol IK – Lerums IS 0-5 (0-4)

Nol hade chansen att ta ett stort kliv mot nytt kontrakt men föll rejält i lördags mot Lerum. LIS hade hela 4-0 i paus efter att Patric Andersson satte 1-0, Tim Sannevi 2-0 och Imran Khamidov sen gjort både 3-0 och 4-0. I slutet kom även 5-0 genom Filip Sjöling.

Lerums Lucas Ottosson sa så här om segern:

”Vi gör en bra match, kontrollerad från start till slut. Vi öppnar starkt med hög press och får snabbt utdelning och sen kör vi bara på. Vi går ut i paus med 4-0. I andra är tempot lite sämre men vi fortsätter kontrollera matchen. Skön seger!”

Nol är nia med fem poäng ner till United Africa under strecket. Vinner Nol sin nästa match mot Guldheden samtidigt som både UAFC och Kozara förlorar så är kontraktet klart. 

 

/Rasta