Vi kollar till helgens 4B:

 

FREDAG 6/9

Göteborgs FF – IF Mölndal Fotboll 13-0 (4-0)

Det blev en rejäl överkörning på Majvallen i fredags när jumbon IF Mölndal besökte trean GFF. 4-0 i paus blev till slut osannolika 13-0 och Charles Palmborg blev sjumålsskytt! Övriga mål gjordes av Robert Hedelin (3), Markus Fekete (2) och Johan Persson.

GFF:s Aron Lundh sa så här om målkalaset:

”Ingen kul match…det märks att Mölndal har det tufft nu. De har många unga spelare och spelare som inte är redo att spela på division 4 nivå. De spelar lite naivt och med lite väl offensiva positioner. Vi själva är inte nöjda med vår insats egen insats igår. I första halvlek var vi riktigt usla. Vi har dålig inställning och många dåliga beslut tas, blandat med dålig kvalité i allt vi gör. Vi gör några mål men det är pågrund av att Mölndal ger bort bollen, inte pågrund av vår kvalité. I andra gör vi tre byten i halvlek, och sedan ett till efter en kvart. Det är egentligen då när Antonio Gonzalez kommer in och styr upp på mitten som vi hittar nåt slags spel och gör några fina anfall. Tillslut rinner det iväg men vi ska fortfarande inte vara nöjda med vår insats idag. Nya tag till nästa vecka!”

GFF är trea i tabellen och kommer med största sannolikhet att sluta trea.

Mölndal är sist och det är klart att laget kommer att sluta sist

 

Öckerö IF – Kärra KIF 3-0 (1-0)

Serieledarna Öckerö fortsätter att plocka trepoängare och tog i fredags sin femte raka seger. Gästerna Kärra KIF var dock med hyfsat på Prästängen och det vara ”bara” 1-0 i paus efter att Carl Wiklander gjort sitt 17:e mål för säsongen. Resultatet stod sig en kvart in i andra då Gustav Claeson ökade på till 2-0 och strax efter kom även trean (Fredrik Hansson). 

ÖIF:s Carl Wiklander sa så här om segern:

”Tycker vi gör väldigt bra match och det känns stabilt i 90 minuter. Matchen börjar väl med att vi har mycket boll och rullar på Kärras planhalva, kommer inte till några riktiga lägen förrän i 25:e minuten kanske. Då jag får en boll från Simon som jag springer på och i löpningen blir stämplad och tappar skon men fortsätter springa och slår in bollen till DD som gör 1-0. Men tydligen var det offside, även om jag slog bollen bakåt och DD fick slänga sig efter bollen. Men vi gör 1-0 direkt efter och efter det känns det som det släpper och i andra halvlek kommer även 2-0 och 3-0. Känns bra hela matchen och tycker vi var värda det fullt ut.”

Kärra KIF:s kapten Niclas Andersson sa så här om matchen:

”Tyckte vi stod upp hyfsat under första halvlek. Vi fick till några lägen men fick inte in bollen. Öckerö hade desto mer lägen men fick bara in en boll. 1-0 i halvlek. I andra halvlek höjde Öckerö tempot ytterligare. Vi hade inte en chans och matchen slutade 3-0 till Öckerö.”

Öckerö leder 4B, fortfarande en poäng för Velebit och det mesta tyder på att serien kommer avgöras när lagen möts i den näst sista omgången. 

Kärra återfinns på en femteplats

 

LÖRDAG 7/9

KF Velebit – Askims IK 4-3 (3-0)

Topplaget Velebit såg i lördags ut att gå mot ännu en trepoängare då laget hade 3-0 efter den första halvleken hemma mot AskimIvica Skiljo satte 1-0 redan efter fem minuter innan Emilio Rossi gjorde 2-0 strax efter och även 3-0 på straff precis innan paus. Rossi hade sen chansen att stänga matchen från elva meter i början av andra men missade. Istället kunde Askim göra tre raka mål och komma ifatt! Patrick Abrahamsson reducerade till 1-3 och Amar Kurspahic gjorde både 2-3 och 3-3. Velebit hämtade sig dock och Andreas Kakic Bergstrand kunde göra segermålet i 77:e minuten! 

Tvåmålsskytten Emilio Rossi sa så här om segern:

”Seger med 4-3 och en stabil 3-0 ledning kändes väldigt säker men som sagt i andra halvlek bränner jag en straff för att göra 4-0 men ingen aning vad som hände, tror den landa på andra sidan älven! Askim fick lite vittring efter det och reducera och sen kom kvittering och vi kändes stressade men fick till slut in 4-3 ! En eloge till Askim men även till oss att vi kom tillbaka och fortsätter jaga Öckerö! All lycka till i fortsättningen Askim!”

AIK:s assisterade tränare Daniel Pereira sa så här om matchen:

”Första halvleken så var det bara Velebit. Vi var för passiva och vann inga dueller, vi hade också svårt att komma till avslut. Velebit leder första halvleken rättvist med 3-0. Till andra halvleken gör vi några förändringar och börjar spela lite rakare med få tillslag på samtliga spelare vilket gör att vi kommer in i matchen och kan gå upp till 3-3. Men så typisk för oss detta året så får allt för ofta motståndarna sista ordet i matcherna. Velebit kan på en hörna göra 4-3 och tar hem alla 3 poängen. Stor eloge till killarna att dem aldrig ger upp och ger Velebit en fajt hela vägen till matchens slut.”

Velebits matchrapport hittas HÄR

Velebit är alltså fortsatt en poäng bakom ledande Öckerö och lagen möts som sagt i näst sista omgången. 

Askim är nia och indragna i bottenstriden. I skrivande stund är laget två poäng före elvan Mölnlycke-Sjövalla (som dock har en match tillgodo) och har samma poäng som tian Mölnlycke IF

 

Mölnlycke IF – Sandarna BK 4-2 (3-1)

I botten av 4B tog Mölnlycke IF en viktig trepoängare i helgen när Sandarna BK besegrades hemma på Mölnlycke IP med 4-2. Robert Reutherborg gav laget ledningen i början av matchen men Mikael Johansson strax efter. Innan paus hade dock Marcus Vogel gjort både 2-1 och 3-1. Ted Madjar gjorde det sedan spännande i slutet av matchen med en reducering med nio minuter kvar. Vogel säkrade dock segern när han fullbordade sitt hattrick i 88:e! 

MIF:s Sudo Sulejmanovic sa så här om den sköna segern:

”Oerhört skön seger! Vi fick ändra om startelvan sen senast då vi fick en del skador samt avstängningar idag. Vi gjorde jobbet som krävdes för att vinna idag, det har vi inte gjort på ett tag. Vi har en 3-1 ledning i halvtid som känns stabil. I andra halvlek så vågar vi mindre och backar hem mer och dom kommer upp till 3-2. Där blir det lite spänning i matchen innan Vogge avgör och sätter 4-2 i slutet på matchen. En bra laginsats idag, nu lägger det att fortsätta på samma spår mot Mölndal.”

SBK:s Edvin Moenza hade följande att säga om förlusten:

”Skadade mig rejält efter 6 minuter så otroligt tråkig början. Första halvlek är riktigt dålig från våran sida, Mölnlycke är mycket hetare i varje närkamp och mer på hugget. Underläge 3-1 halvlek. Tycker vi kommer ut som ett annat lag i andra halvlek där vi trycker på och får in en reducering med 10 minuter kvar. Sen har vi chanser att kvittera efter det men vi tar inte tillvara på det och dom kontrar in 4-2 med någon minut kvar. Bara att ta nya tag nästa match.”

Segern gör att MIF bytte plats igen med lokalkonkurrenten Mölnlycke-Sjövalla och laget är nu över strecket som tia, på samma poäng som nian Askim. Mölnlycke-Sjövalla (som är två poäng bakom) har dock en match mindre spelad. 

Sandarna är sexa. 

 

Älvsborg FF – Eriksbergs IF 0-1 (0-0)

Eriksberg fortsätter att gå bra och tog i lördags sin sjätte raka höstseger! Matchens enda mål kom en dryg kvart in i andra och det var rutinerade målskytten Olof Möller som höll sig framme. 

EIF:s Anton Efraimsson sa så här om segern:

”En skön seger med tanke på att vi aldrig riktigt fick igång något tempo i vårt spel. Första halvlek anser jag oss ha kontroll med några halvt farliga chanser, det Älvsborg hotade med var omställningar. Väl i andra lyckas vi göra ett mål och sen blir det en väldigt svängig match, med lite tur och skicklighet lyckas vi hålla tätt trots bra tryck från Älvsborg där Tobbe fick göra en del svettiga räddningar.”

ÄFF:s Albert Jörnvik sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match försvarsmässigt, tyvärr bränner vi alldeles för många målchanser och då vinner man inga matcher, tyvärr inget rättvist resultat, men vi får helt enkelt nöta avslut på träningarna kommande veckan så hoppas vi att det lossnar mot GFF.”

Segern befäste Eriksberg som fyra och laget har nu sju poäng ner till femman Kärra KIF.

ÄFF är sjua och kan inte riktigt ta det lugnt med bara sex poäng ner till elvan Mölnlycke-Sjövalla under strecket och då har ÄFF en match mer spelad. 

 

IFK Björkö – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 3-1 (1-0)

På den undre halvan tog Björkö ett steg mot nytt kontrakt. Hemma på ön blev det 3-1 mot gästande Mölnlycke-SjövallaJimmy Olausson såg till hemmalaget ledde i paus med 1-0Alexander Bonasoni ökade på till 2-0 i mitten av andra innan Elias Dahl reducerade på straff med bara sex minuter kvar. Theo Kornbakk fixade dock en skön trea för Björkö när han satte 3-1!

Segern gör att Björkö nu är åtta medan Mölnlycke-Sjövalla halkade under strecket igen. Mölnlycke-Sjövalla har dock en match tillgodo på de närmaste lagen framför. 

 

/Rasta