Så här gick det i 6B i helgen:

 

FREDAG 6/9

FTU – Diseröd SK 2-0 (1-0)

FTU har haft en lite tuff säsong då de inte alls kunnat hänga på topptrion. Laget är iallafall fyra i tabellen efter andra raka segern. Abdullah Dereli gjorde matchens båda mål, det första efter en dryg halvtimme och de andra med kvarten kvar. Diseröd fick spela sista timmen med en man mindre efter ett rött

FTU alltså fyra i tabellen medan DSK återfinns på en åttondeplats

 

LÖRDAG 7/9

Hälsö BK – Neutrala IF 1-3 

Topplaget Neutrala fortsätter att vinna och har nu imponerande elva raka segrar! I lördags blev det 3-1 borta på Stuvö Backe mot Hälsö. Abdikaafi Mahamud Diiriye och Abdale Hasan Abdulahi såg till att NIF ledde i paus med 2-0. En kvart in i andra fick HBK en spelare utvisad och med tolv minuter kvar kom också 3-0 (Abdisamed Hassan). HBK fick sen in ett tröstmål genom Emil Johansson

HBK:s spelande tränare Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Mycket folk borta pga skador, sjukdom och resa. Vi kommer till spel med en fjortonmanna trupp. Dock blir en kvar på sitt jobb under hela första halvlek och en skadar sig på uppvärmningen. Så vi har endast en på bänken under första halvlek och några matchotränade i startelvan. Tyvärr får Neutrala hål på oss nästan direkt och får energi av sitt ledningsmål. En stund senare nickar dom även in en hörna lite turligt men kanske även lite rättvist då dom skapade många chanser. Det ska sägas att vi skapade chanser också men stolpen var i vägen ena gången och den andra var det hårfint utanför stolpen. I andra halvlek blir vi en man mindre efter två onödiga gula kort. Efter det gör Neutrala 3-0 men vi ger oss inte och reducerar på ett fint anfall. Vi kommer inte närmre men kämpar på matchen igenom och det tar vi med till matchen på onsdag när vi möter det andra laget i toppen av tabellen, Hisingen.”

Neutrala är tvåa bakom Hisingen med aningen sämre målskillnad (fyra mål). 

HBK är sjua. 

 

Bjurslätts IF – Västkurd BK 0-12 (0-8)

Västkurd fortsätter att jaga Hisingen och Neutrala i toppen och passar även på att förbättra sin målskillnad. Bottenlaget Bjurslätt hade inget att sätta emot och VBK vann lördagens match med hela 12-0. VBK:s mål gjordes av Mario Atanasovski (4), Hakan Celik (3), Roni Kurdali (2), Fisnik Maxharraj, Korab Bakraqi och Nassim Ben Sassi

VBK:s målvakt Robin Magnusson Otter sa så här om matchen:

”Ja, matchen gick väldigt bra för våran del. Vi fick en väldig tidig och bra start med mål nästan direkt i matchen. Vi ville ha ett snabbt bolltempo och försöka rulla boll och det tycker jag att vi fick igenom. Sedan fick grabbarna väldigt fina och bra bollar uppe på sista tredjedelen och förvaltar dom flesta chanser vi får. Bjurslätt skapar några få lägen men kommer inte riktigt ända fram. Andra halvlek så försöker vi hålla i boll och skapa mer överflyttningar och uppspel. Matchen i helhet tycker jag vi gör bra i från mål till mål. Stort kredd till Bjurslätt som försöker hela matchen att spela fotboll och ger allt.”

VBK är trea, tre poäng efter Neutrala och Hisingen. Västkurd avslutar säsongen med att möta just Neutrala och Hisingen så det är upplagt för dramatik! Skulle VBK sluta på samma poäng som någon av konkurrenterna så har de överlägset bäst målskillnad (84-25 +59!).

Bjurslätt är tia i tabellen och har tre poäng ner till elvan Backatorp och fyra ner till jumbon Nödinge.

 

Backatorp IF – Nödinge SK 2-0 (1-0)

Jumbofinal i 6B där Backatorp tog chansen och tog sin första trea för hösten. Laget har haft ett tufft spelschema med alla tre topplagen som resulterat i tre raka förluster. I lördags blev det dock alltså seger när Nödinge kom på besök till BackavallenFredrik Åström satte 1-0 i första och med en kvart kvar av matchen kom även 2-0 (Hasudin Muratovic). 

BIF:s Vishnu Nair sa så här om den viktiga segern:

”Livsviktig seger. Vi har internt länge snackat upp den här matchen som en vändpunkt på säsongen där vi ska börja klättra upp i tabellen. Våra två mål sker via en tilltrasslad situation i straffområdet och straff. Våran insats är ganska blek, målvakt och försvar kan gå hem med hedern i behåll men i övrigt tycker jag vi underpresterar och begår för många misstag i spelet med boll trots att motståndet ger oss mycket tid. Vill dock inte älta det utan målet med dagens match var tre poäng vilket vi lyckades åstadkomma. Surte härnäst, ännu en måstematch som vi behöver vinna ifall vi vill ge oss själva chansen att hänga kvar i sexan.”

Backatorp klev nu upp på en elfteplats och skickade ner Nödinge till sistaplatsen. Backatorp har kvar att möta både tian Bjurslätt (tre poäng före men med en match mer spelad) och i nästa match nian Surte (sex poäng före men också med en match mer spelad). Även Nödinge har en nyckelmatch i nästa omgång då de möter Bjurslätt

 

/Rasta