Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson reflektera över den 19:e omgången i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Omgång 19 är färdigspelad och som vanligt var det en mycket intressant omgång, här kommer några ”cliffhanger´s”
  • KÅLLERED klev av tåget mot div 2
  • LERKIL tog sin första bortaseger
  • VIRGO iskalla, stannar hissen i div 4..
  • ANGERED´s galna målform håller i sig
  • KONGAHÄLLA´s första seger sedan 29/6

Största vinnarna i omgången finns i Kungälv då KONGAHÄLLA via sin vinst lämnade näst sista plats och hoppade upp 3 placeringar och ligger nu på säker mark… om än bara på målskillnad då VIRGO, JONSERED och IKK alla har 20 pinnar.
HBFC kan börja planera för en ny säsong i Div 3 N.V.G då man har 8 pinnar nedåt men bottenlagen kommer att mötas och ta poäng från varandra.
HESTRAFORS däremot måste nog lösa 3 pinnar men med lite flyt kan även 1 poäng räcka.. men man har på papperet 2 tuffa fighter framför sig i Frölunda / Kållered.
I toppen är det numera ett 3 kejsar slag om serieseger / kvalplats då KÅLLERED klev av tåget i denna omgången.
Även här kan det börjas bygga inför en ny säsong… blir det ett 3:e år för Hayek i KSK… time will tell ?
ANGERED bombar på och har en härlig form och man får hoppas på hjälp från Hestrafors eller Gårda för att få till en dröm match hemma mot VF i omgång 22 
Jag hör redan nu hur det knorras runt flygplatsen… NEJ jag har ej räknat bort LANDVETTER för jag räknar kallt med att dom går rent sista 3 matcherna (HBFC, VIRGO, LERKIL) och landar på 47 pinnar… sen får vi se hur långt det räcker 😉
Lite kort från de 6 matcherna i omgång 19
– – – – – – – – – – – – – – – –
KÅLLERED – LANDVETTER  1-2
(bilden lånad från Landvetters Facebook-grupp)
”Krossen i Kållered”  basunerades det ut på Landvetters hemsida, givetvis med en stor portion humor men jag tror att man i LIS var extremt glada över den segern och att man studsade tillbaka efter att bara fått med sig 1 pinne från matcherna mot de 2 lagen ovanför sig.
Trots ett par tunga bortfall lyckades LIS vinna och det imponerar, lite ovana målskyttar klev fram och ordnade målen denna gången i form av Ingves & Affane och fortsatt ”vittring” och man kan väl säga att man tog över platsen i vassen av sina motståndare…
Givetvis deppigt i KSK att man trots forcering ej fick in en boll till då trycket sista 30 var massivt.
– – – – – – –  – – – – – – –  –
GÅRDA – DALEN  2-2
Riktigt viktig match i bottenstriden och det var gästande DALEN som tog tag i taktpinnen via ett 0-1 mål men ett formstarkt GÅRDA vände på steken med 2 snabba mål och hade 2-1 i paus.
Som så många gånger tidigare blev det ett sent poängtapp för de Vinröda…. klockan hade tickat fram till minut 82 då det delades ut ett Rött till en hemmaspelare och den efterföljande straffen sattes i mål till slutresultatet 2-2
Någonstans tror jag att båda lagen kände sig som vinnare.. då det viktigaste inte var att förlora för att 1 pinne i denna jämna serie kan i slutändan vara skillnaden mellan div 3 och 4….
– – – – – – – – —  – – —  –
FRÖLUNDA – JONSERED  1-0
(Frölundas Nyborg, bilden lånad från Frölundas hemsida)
Hemmalaget kom inte upp i normal standard denna matchen men även om man har en lite sämre dag på jobbet… så plockas segrar ändå och det imponerar.
Ett bortalag i starkt poängbehov valde en klassiker mot ett topplag på bortaplan, ligga lågt, tight, kompakt och satsa på omställningsspel när tillfälle gavs.
När Simon Chekrum gjorde 1-0 redan efter 11 min trodde nog många att det skulle rinna iväg men JIF gav sig själva chansen att vara med i matchen hela vägen in och det skall man ha en eloge för.
Men tyvärr ännu en förlust för JIF som nu ramlade ner på kvalplats.
Extra skönt för Frölundas unge målvakt Andreas Nyborg att hålla nollan i sin riktiga debut från start.
– – – – – – – – – – – – – – – –
ANGERED – HESTRAFORS  5-0
AA hade inför denna matchen sin målkung Frederick Ofori avstängd men det skulle det visa sig inte betyda någonting… för istället lirade Coach Sjöqvist med Emil Berglind på topp som tackade för förtroendet med att göra 2 mål + 1 ass under de 63 minuterna han fick på planen.
Om det var ”Krossen i Kållered” så gick Borås Tidning ut ändå hårdare då man i sin upplaga skrev om ”En riktig käftsmäll för ”Hestra”
AA hade 2-0 i paus men sedan ”dödade” man matchen mellan min 56 till 66 då man gick från 2-0 till 5-0.
Att målvakten i bortalaget  Niklas Bryngelsson var lagets bästa spelare var ingen överdrift…
Hestrafors Anders Simonsson om matchen:
— Angered är bättre i första halvlek och är dessutom väldigt effektiva. Vi hamnar i 2-0 underläge tidigt och har egentligen ingenting att säga till om.
Andra halvlek är nog vår sämsta i år och tyvärr rullar målen in alldeles för enkelt. Ett Angered med medvind, på bortaplan är väldigt svårslagna, vilket vi fick känna på.
Får vår del är det bara att glömma matchen och ladda för Frölunda hemma. Vi har två raka förluster nu och det ska inte blir en tredje.
– – – – – – – – – – – – – – – 
VIRGO – LERKIL  1-3
Klockan börjar klämta för VIRGO och doften av division 4A smyger sig på runt Mossens IP, Johanneberg med omnejd allt starkare.
För att vara brutalt ärlig och med all RESPEKT till Lerkil men lyckas man ej vinna hemma mot ett avsågat lag, som innan denna match hade NOLL POÄNG på bortaplan så har man kanske inte i div 3 att göra.
Att det inte tränas alltför frekvent vet vi… och det börjar nu tyvärr visa sig allt tydligare då det krävs hårt jobb i 90 min på lite tyngre underlag.
Hatten av för gästerna dock som i och med sina senaste resultat fått lite upprättelse och man har gjort en helt ok höst.
Själva matchen var jämn målmässigt fram till min 83 då 1-2 kom för att sedan punkteras i min 92 via 1-3 och vid båda tillfällena var det Nicholas Bredöl som målade.
Virgo´s starka drivkraft Johan Sundh har en lång utläggning om läget hos de Röd/Svarta enligt följande:
— Sportsligt så går det ju som alla kan se riktigt i stå just nu och vi får det inte alls att funka. Vi hade det ju motsvarande jobbigt i våras vid samma tid, men då ramla ju kryssen in i alla fall.
Verkligheten kanske börjar komma lite ikapp oss ? Suget kanske inte riktigt finns där längre ? Kanske har helt fel spelare tappats eller varit indisponibla ?
Man kan nog vända å vrida på vad och varför, men den bistra sanningen är väl att vi inte längre orkar hålla uppe nivån utan att träna, speciellt inte när vi har så stor rotation från match till match i truppen.
Nu är det ju 3 matcher kvar och vi är ju fortfarande med i racet så vi har ju inte på något sätt gett upp detta. Vi vill alltid vinna alla matcher och att fjanta oss efter vinstmatcherna är fortsatt en stor drivkraft. Men det är tuffa matcher kvar och alla lag vi möter spelar ju för nått. Jag skulle säga att med vår nuvarande form är vi nog underdogs i detta race och det kan nog vara rätt skönt för oss. Men ska vi reda ut detta så gäller det ju att vi ställer upp för varandra så vi kan slagkraftigt lag både på banan och på bänken. Jag tror ju alltid på Virgo och vi gör på många andra sätt ändå ett bra år om man bortser från det sportliga.
Så oavsett utgången så kommer vi tillbaka även i tabellen nästa år, även om den skulle säga Div 4 istället  för Div 3. 😉
– – – – – – – – – – –  – –
HBFC – KONGAHÄLLA  0-1
Hemmalaget kunde defenitivt säkra kontraktet… bortalaget var på jakt efter sin första seger sedan 29 juni, så mycket på spel i denna matchen.
Synd att säga att det blev någon fotbolls propaganda med så mycket på spel men det var en match med ytterst få målchanser.
Enda målet som föll var ett självmål av en hemmaspelare som gav IKK 3 sjukt viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt.
Kul att HBFC tar chansen att matcha in lite yngre förmågor då man i denna matchen startade med 2 junisar från egna leden.
Andreas Nilsson, Ass tränare i IKK
Vi inledde hösten mot Gårda riktigt svagt, efter det så har vi gjort idel godkända/bra matcher men utan att ha fått med oss så mycket poäng.
Så nu va de skönt att i en match där det kanske hade vart mest rättvist med 0-0 så får vi med oss alla 3 pinnar.
Båda lagen har varsin bra målchans i matchen, inget av lagen sätter dit den sen har vi turen att deras back styr in ett inlägg i egen kasse. Vi gör iaf en taktiskt väldigt bra match och hela laget jobbar åt samma mål, nu har vi 3 VM-finaler kvar bara innan denna säsong gör bokslut.
– – – – – – –  – – – – – – – –
Omgång 20 ser ut enligt följande:
Torsdag:
GÅRDA – ANGERED
Fredag:
LANDVETTER – HBFC
KONGAHÄLLA – VIRGO
DALEN – LERKIL
Lördag:
HESTRAFORS – FRÖLUNDA
JONSERED – KÅLLERED
Som vanligt in intressant match up men omgångens höjdare eller ska man säga ÅNGEST MATCH spelas ju på Kongevi under fredagskvällen mellan KONGAHÄLLA – VIRGO  där det förmodligen kommer bli mer spänning än i alla BECK rullarna tillsammans…
Sen kanske Jonsereds match mot Kållered har blivit lite lättare i och med förlusten sist men känner jag Hayek vill han avsluta snyggt och KSK är inget lag som gör någonting halvhjärtat
Gräs stjälpte FRÖLUNDA nere i Lerkil… nu väntar ytterligare en gräsfight på Bollevi… samt ett revanschsuget hemmalag, ingen helt lätt uppgift helst inte om ANGERED + LANDVETTER bärgat segrar innan VF lirar.
/ Bendinho