Så här gick det i helgens 6A:

 

FREDAG 6/9

Syrianska/Arameiska FG – FC Bosona/Bosna IF 1-2 (0-1)

Bosona-Bosna fortsätter sin starka höst och i fredags kom den fjärde raka segern efter sommaruppehållet! Romano Berisa satte 1-0 redan efter tre minuter och det resultatet stod sig till pausen. En bit in i andra kom även 2-0 (Beno Gvozdar) innan Louay Halabi reducerade för Syrianska/Arameiska med dryga kvarten kvar.

Bosona/Bosnas tränare Darmin Muslimovic sa så här om segern:

”Duktiga Syrianska/Arameiska har mer bollinnehav men vi skapar de hetaste chanserna. Vi gör 0-1 i första halvlek men kunde gjort fler. I andra gör vi 0-2 och igen det kunde ha varit fler. De reducerar på slutet och skapar lite nerv men vi lyckas hålla undan. Återigen en god kämpainsats från vår sida som resulterade i tre nya poäng. Vi önskar våra motståndare all lycka i fortsättningen.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

Bosona-Bosna är fyra och har bara en poäng upp till andraplatsen! Intressant avslutning då laget har kvar att möta både ettan Götaholm och trean Bergsjö IF

Syrianska/Arameiska är åtta i tabellen.

 

SÖNDAG 8/9

Götaholm BK – Lekstorps IF 4-2 (2-1)

GBK fortsätter trumma på i toppen och följde upp torsdagens seger mot Härlanda (6-3) med en ny trea i söndags. Hemma på Gamlestadsvallens konstgräs blev det till slut 4-2 mot gästande Lekstorp. Nissan Svensson gav dock LIF ledningen efter halva första men innan paus hade Fenan Zemui kvitterat och Tobias Bui satt 2-1! I andra orkar inte LIF stod emot och Götaholm kan gå upp till en 4-1 ledning efter mål av Bui och Mohamed Omar Aday. I slutet kan Svensson hyfsa till siffrorna med sitt 2-4 mål. 

GBK:s Fenan Zemui sa så här om segern:

”I helhet gör vi en bra match. De gör 0-1 efter slarv från vår sida, men vi hade så mycket boll samt skapade en hel del framåt så det kändes som det bara var en tidsfråga på när vändningen skulle komma. Vi vänder innan halvtidspaus och de upplevs som Lekstorp är trötta då vi äger mycket boll och de får jaga. Vi gör 3-1 nästan direkt i andra och då var det game over. Vi vinner till slut med 4-2. Segern var aldrig hotad! Nu full fokus på hemmamatchen mot Syrianska/Arameiska!”

LIF:s tvåmålsskytt Svensson sa så här om förlusten:

”Det var sjukt varmt idag så båda lagen vart nog tagna på sängen. Götaholm har mycket boll men de rullar där vi vill att de ska rulla och sen slår de som de nästan alltid gör en långboll på sina anfallare. Tycker våran backlinje håller ihop de bra och håller dem borta. Sen har de några giftiga avslut men det är vi som tar ledningen efter en snabb omställning. Dock reducerar Götaholm ganska omgående på en mycket billig straff där för övrigt våran goalie gör en fin räddning på en tam straff som tyvärr han får slå in returen på. Sen så får de till slut utdelning på sina långbollar och går till halvtidsvila med en rättvis 2-1 ledning. I andra rinner de iväg till både 3-1 och 4-1 vilket är rättvist då de för spelet och kommer till mycket farliga avslut vilket vi också gör efter en del omställningar men en stolpträff hindrar oss från mål då. Sen chansar vi och trycker upp laget mer och mer och straffar dem efter ett misstag och reducerar men närmare än så kommer vi inte tyvärr. Får gratulera Götaholm till segern och önska dem lycka till i guldstriden medans vi laddar om för kommande viktiga matcher.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Götaholm leder 6A och har fortfarande greppet om seriesegern, särskilt då konkurrenten Gamlestaden oväntat föll i sin match. Bergsjö IF är dock bara tre poäng efter med samma antal spelade matcher. 

LIF är sjua.

 

Gamlestaden FF – Inter Linné IF 3-4 (1-1)

GaFF slåss om uppflyttning i 6A men föll oväntat hemma mot Inter Linné igår. För Inter Linnés del så betydde segern ett stort kliv mot nytt kontraktSadam Abdifatah gav Inter ledningen redan efter sju minuter men GaFF:s Mattias Thalén kvitterade på straff precis innan paus. I andra kunde dock Inter Linné göra både 2-1 (Antonio Mendez Hernandez), 3-1 (Ali Jafari) och även 4-1 (Guillermo Moreno Rivera) innan hemmalaget vaknade till igen. Med en kvart kvar satte Thalén en till straff fram till 2-4 och med fem kvar kom 3-4 (Leo Kyriazis). Matchen bjöd dock inte på några fler mål och Inter tog alltså en fin trepoängare!

GaFF:s kapten Glenn von Beetzen sa så här om förlusten:

”En på förhand sett till tabelläget en match vi bara skall vinna. Men inställningen var bara inte där idag och vi kommer inte upp till nivå alls. Kanske bara 3-4 gubbar som gör en godkänd insats. Vi åker på ett tidigt baklängesmål vilket var tungt. Sedan rullar det bara på och vi vaknar alldeles försent vid 1-4. Skapar en hel del och hämtar upp matchen till 3-4. Blir tyvärr inte bättre än så och känslan är att vi slarvat bort 3 poäng pga nonchalans och inställning till denna matchen. Inter Linné vinner rättvist. Bättring måste ske till nästa match.”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Vi saknade några viktiga spelare i den här matchen pga skador och avstängningar. Men vi lyckas skrapa ihop fyra avbytare tillslut. Vi följer vår matchplan och låter dom föra spelet. Vi ligger kompakt och ställer om snabbt när vi kan. Första halvlek är rätt jämn vilket då speglade halvtidsresultatet väl. I andra halvlek växlar vi upp och blir allt giftigare i vårt anfallsspel. Vi drar ifrån till 4-1 men Gamlestaden reser sig genom sin andra straff för dagen och en ovanlig miss i vårat försvarsspel. Vi vinner vad jag tycker rättvist och det trots att Gamlestaden får två straffar (som jag som förstås är sjukt partisk tyckte var lite tveksamma). Stark insats och vi laddar inför nästa match och hoppas vi har nästan alla spelare tillgängliga då. Tack till Gamlestaden för en hård men go kamp och till domaren som hade en bra dialog med spelarna.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Tungt poängtapp för GaFF som dock fortfarande är tvåa i tabellen. Laget har nu tre poäng upp till ledande Götaholm men med en match mer spelad. Bakom jagar också Bergsjö IF (med samma poäng och en match tillgodo) och även formstarka Bosona-Bosna.

Inter Linné är nu uppe på en niondeplats och gar dessutom ett par matcher tillgodo på lagen bakom.

 

Bergums IF – Öjersjö IF 3-3 (1-1)

Jumbofinal i 6A när tolvan Bergum tog emot elvan Öjersjö. Det var 1-1 efter första 45 då Jacob Gideflod satte 1-0 för Öjersjö och Alexander Zakarian kvitterade för BIF. I andra såg det först ut som Öjersjö skulle ta tre viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt då Mattias Gidlöfs tidiga 2-1 mål stod sig långt in i den andra halvleken. När matchuret stod på 86 minuter kvitterade dock Lucas Hallgren för Bergum och direkt efter kom 3-2 genom Zakarian! Matchen skulle dock svänga en gång till och Bergum blev blåsta på säsongens första seger då Jamie Bengtsson Parker satte en straff fram till 3-3 i sista minuten!

Poängräddaren Bengtsson Parker sa så här om matchen:

”Trist att påpeka det hela tiden men vi har skador på en del spelare som gör att vi inte riktigt kommer upp i nivå. Båda lagen har chanser och kryss känns rättvist tillslut.”

BIF:s assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om matchen:

”Vi gör 3-2 med två minuter kvar och släpper in en straff på matchens sista spark. Vi hade behövt en seger för att ha i alla fall lite hopp kvar. I alla fall en bra match från vår sida.”

Lagen behåller sina placeringar och det ser tufft ut för både Bergum och Öjersjö. BIF är sist med bara tre inspelade poäng medan ÖIF nu har fem poäng upp till tian Tollered (som dock har en match tillgodo). ÖIF har viktiga matcher framöver med Lekstorp och sedan just Tollered. 

 

/Rasta