Dags att kolla till helgens resultat i 6C:

 

FREDAG 6/9

Solängens BK – SK Argo/Masthuggets BK 0-4 (0-2)

Det var två formsvaga lag som möttes på Eklandavallen i fredags då inget av dem lyckats vinna efter uppehållet. Hos gästerna SK Argo/Masthuggets BK var anfallaren Love Svanqvist på besök och gjord sin första match efter sommaren. Det skulle visa sig bli matchavgörande. Svanqvist spelade nämligen fram Martin Ferm till 1-0 direkt i inledningen och nickade sedan själv in 2-0 i mitten av första. Solängen var inte ofarliga men Argo/Hugget skapade de klarare målchanserna. En bit in i andra punkterades matchen när Svanqvist två gånger om serverade Marcus Lindqvist och Argo/Hugget hade plötsligt 4-0. Solängen fick även sin målvakt utvisad vid 4-0 målet och fick alltså avsluta med tio man. Trots detta kämpade SBK på och tryckte upp folk men utan att skapa så mycket. Argo/Hugget fick istället mängder med omställningslägen som man dock inte lyckades utnyttja. 

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Skön seger för Argo/Hugget som alltså stoppade raset i tabellen och tog sin första trea efter uppehållet. Laget är nu femma

Solängen återfinns på en åttondeplats och har viktiga matcher framöver mot nian Göteborgs SIF och elvan Vrångö

 

Slottsskogen/Godhem IF – Göteborgs SIF 3-1 (0-1)

I botten av 6C tog Slottsskogen/Godhem en efterlängtad seger hemma mot Göteborgs SIF i fredags. Efter första 45 var det dock gästande GSIF som ledde efter mål av Sebastian Andersson. I andra kunde dock Amir Naser göra både 1-1 och 2-1 innan Patrik Salomonsson stängde matchen med sitt 3-1 mål i 77:e. 

SG:s Albin Westerlund sa så här om segern:

”Matchen börjar med att Studenterna har övertaget spelmässigt, de har mycket boll och vi har svårt att få grepp om dem. Studenterna vinner många nickdueller och kommer ofta på nickskarv och djupledsbollar. På individuellt misstag lyckas de ta ledningen med 0-1 som står sig till halvleken. I andra halvlek gör vi förändringar, byter formation. Detta resulterar i att vi tar över spelmässigt och skapar en hel del chanser. 1-1 kommer på en frispark som Amir skjuter direkt i mål. 2-1 kommer sedan på straff där Amir gör mål på sin retur. Det böljas sedan fram och tillbaka och vår backlinje får jobba hårt för att hålla ställningarna. Med bra rull på mittfältet och vassa forwards lyckas Patrik trycka in 3-1 vilket också blir slutresultatet. Skön seger för oss i bottenstriden.”

GSIF:s Mattias Dotevall hade följande att säga om förlusten:

”En ruskigt svag insats av oss. Trots en 1-0 ledning i paus så torskar vi. SG vinner välförtjänt då de visar en betydligt större vilja och gör ett gediget jobb i 90 minuter. Nya tag för oss på torsdag igen.”

SG tog sig nu över strecket och är tia. En placering och en poäng före återfinns GSIF. Under strecket jagar både Vrångö och Landala

 

LÖRDAG 7/9

Styrsö BK – Tynnered FC 1-3 (0-1)

I lördags var det ett intressant möte för uppflyttningskampen på Amneviksvallen när Tynnered FC kom på besök. Fatmir Muric såg till att TFC ledde i paus och då hade även SBK blivit reducerade till tio man efter att Mattias Janicijevic fått rött. I andra  ökade Mohamad Babayigit på till 2-0 på straff. Med en halvtimme kvar fick även Tynnered en spelare utvisad när Nazer Aziz Rahman fick sitt andra gula och precis innan hade också SBK reducerat genom André Bissmark. I slutet kom sen även 3-1 för Tynnered när Babayigit gjorde sitt andra mål. 

TFC:s Naser Aziz Rahman sa så här om segern:

”Ja, det var en underbar känsla. Hela laget var taggade till tusen och levererade. Styrsö fick ett rött kort hyfsat tidigt i första halvlek, vilket var rättvist dömt. En het match med många dueller, båda lagen hade viljan men idag var vi det bättre laget och vinsten var välförtjänt. Extra gött känns det då vi förlorade mot dem på hemmaplan i våras med ett orättvist dömt rött kort. Över lag är jag stolt över mitt lag och vi kämpar framåt som vi har gjort!”

SBK:s kapten Christoffer Janicijevic sa så här om förlusten:

”Trots en tidig utvisning för vi matchen, utan att skapa några speciella chanser. Tynnered, med mycket individuell skicklighet, kontrar med framgång och vinner med 3-1. Ingenting jag brukar ta upp, men det var väldigt många domslut som vi ansåg felaktiga, bland annat två bortdömda mål.” 

Tynnered har för närvarande greppet om kvalplatsen och har sex poäng upp till ledande Önnered och tre ner till jagande Hällesåker. 

För Styrsö betydde förlusten en hård smäll mot uppflyttningsambitionerna och laget är nu fyra, sju poäng bakom tvåan Tynnered

 

Vrångö IF – Hällesåker IF 1-5 (0-2)

Hällesåkers hysteriska form fortsätter och i helgen blev det hela 5-1 borta mot Vrångö. Det var 2-0 till gästerna efter första 45 på Klingkärr efter mål av Mats Karlsson Eriksson och Oscar Jennefalk. I andra satte Karlsson Eriksson 3-0 innan Jennefalk fullbordade sitt hattrick med att göra både 4-0 och 5-0. Hemmalaget fick in ett tröstmål till slut genom Jesper Hellmark.

HIF:s Jonas Olcén sa så här om matchen:

”Börjar med att komma till Vrångös gräsplan som jag tycker var väldigt högt gräs så det skulle blir en långsam och jobbig match. Börjar med att vi rullar boll som vi brukar göra och Vrångö sätter lite högre press på oss. Vi får inte till vårt spel som vi brukar få nu när det har gott vägen för oss. Men om jag in minns fel så efter ca 15 minuter kom första målet av Mats som placerar in den i bortre. Efter det kommer vårt spel igång, fast lite långsammare än vanligt. Vi rullar boll och för matchen. När Vrångö väl fick bollen gick det väldigt långsamt och det flesta bollarna var långbollar eller bollar ut mot kanterna.
Det är vi väldigt bekväma med i backlinjen. Efter några minuter senare blir jag nersparkad bakifrån och får straff med oss som Oscar sätter. Där efter rullar vi boll och skapar det första chanserna.

Andra halvlek var som första vi är det bollförande laget och skapar flest chanser, mål efter mål kommer och tillslut kunde Oscar sätta sitt tredje mål i matchen. Oturligt för vår del halkar vår målis och bollen studsar vidare till deras spelare som enkelt kan göra ett tröstmål. Efter det så hände knappt något, där efter blåste domarn av matchen! Härlig 1-5 seger borta, de gjorde så lördagen blev ännu bättre!”

För Hällesåkers del var det tolfte raka matchen utan förlust och efter uppehållet har det blivit fyra raka segrar. Laget är trea med tre poäng upp till tvåan Tynnered.

Tuffare för Vrångö som är under strecket som elva. Det är dock bara en poäng upp till tian SG och två till nian GSIF.

 

/Rasta