Sist ut är våra division 7-serier:

 

FREDAG 6/9

7C

Kareby IS – Brämaregården FC 4-2 (0-0)

Det blev en hemmaseger på Kareby Hed för Kareby i fredags när Brämaregården kom på besök. Efter mållösa första 45 slog Andreas Svensson till tidigt i andra och gav KIS ledningen. Hamid Hosseini satte dock 1-1 innan Kareby trampade ifrån med tre raka mål. Valdemar Nyrkvist satte 2-1, Emil Henriksson 3-1 och 4-1 gjordes av Jacob Berntsson. BFC fick sen in en sen reducering genom Elmi Mohamed Ibrahim

Kareby är sexa i 7C-tabellen och BFC återfinns på en elfteplats.

 

LÖRDAG 7/9

7A

Fotö GoIF – Angered SK 1-3 (0-2)

Mittenmöte i 7A där Angered SK tog en fin bortaseger mot Fotö. Siciid Abdiqadir gjorde båda målen i den första halvleken och såg till att ASK ledde i paus. En kvart in i andra gav Mikael Beckius hemmapubliken lite hopp med en reducering men Abdiqadir satte dit sitt 21:a mål för säsongen fem minuter från slutet!

Fotös målskytt Beckius sa så här om förlusten:

”En match som började som det brukar göra för vår del med tidigt baklängesmål, tror det tog en halvminut innan bollen låg i nätmaskorna. Vi hamnar lite fel i pressen under första halvleken med resultatet att de kan spela igenom våra lagdelar och komma rättvända med boll. De får även med sig en straff som Carl i målet räddar, men returen letar sig tillbaka till straffskytten som lyckas trassla in den i mål. 0-2 i paus, och vi kommer överens om att flytta upp laget och sätta en högre press. Vi lyckas med att vinna boll högre upp och sätta deras backlinje på prov mer och mer. Efter ett par löpningar från kanterna och in i straffområdet får vi en straff efter att undertecknad fälldes bakifrån (kändes solklar från min synvinkel i alla fall! 😉 ). Efter en stunds tjafs stegade domaren upp avståndet och blåser. Man brukar ju säga att den som blir fälld inte ska ta straffen, och kanske stämmer det, för mitt skott var alltför svagt och målvakten räddar. Dock var ett par spelare ett par meter in i straffområdet när straffen slogs, så jag vick en ny chans. Denna gång med mer kraft i samma hörn, och 1-2.
Vi fortsätter pressa på och skapar många chanser, men Angered spelade för att dra ner på tempot och låta tiden gå, vilket gjorde det svårt att få flyt i spelet och dessutom omöjligt att gå in i dueller. På slutet lyckas de få in ett 1-3-mål när vi går framåt och tappar lite defensivt.”

ASK är fyra i 7A-tabellen och Fotö är femma.

 

7C

Hermansby IF – Ösets BK 7-4 (4-1)

Hermansby vann hemma på Kärnavallen i lördags efter en målrik tillställning mot Ösets BK. Matchens första mål kom i mitten av första när Senad Zuta satte 1-0 för gästerna. HIF svarade dock med inte mindre än fyra raka mål innan paus! Andreas Averby gjorde både 1-1 och 3-1Niclas Axelsson svarade för 2-1 målet och precis innan vilan kom också 4-1 (Simon Grahn). Målkalaset fortsatte i andra då Marco Strandberg satte 5-1 direkt innan Averby fullbordade sitt hattrick. ÖBK fick lite vittring efter två raka mål av Senad Zuta, som alltså också svarade för ett hattrick, och ett av Ove Viklund. Närmare än så kom dock inte Majornalaget utan istället gjorde Emir Ribic 7-4!

HIF:s Mikael Fritzén sa så här om segern:

”Första halvleken gör vi en riktigt bra halvlek. Dock så kontrar östet in 1-0. Sedan skapar vi många chanser som vi förvaltar så där till en början. När vi fick in första bollen så rullade det mesta in! I paus hade vi en komfortabel ledning med med 4-1. Började även andra bra och utökade till både 5-1 och 6-1. Då trodde vi i backlinjen att det va klart och började slappna av. Vi i backlinjen va under all kritik idag och gav dom 3 snabba mål. Helt plötsligt va det 6-4 och nerv i matchen. Dock kändes det aldrig riktigt nära att vi att vi skulle tappa matchen. Mycket byten i andra gör även att vi blir väldigt långa i laget, men tre poäng är tre poäng! Vill även framhäva våra juniorer som gör det väldigt bra. Stor eloge till dom!”

HIF är nu sjua och Öset är tia. 

 

7B

Knippla IK – Göteborgs City FF 3-2 (1-1)

Knippla tog en viktig seger i 7B i helgen i kampen om uppflyttning. Hemma på Tranbärsvallen blev det till slut 3-2 mot Göteborgs City. KIK:s Mahdi Safari fick tidigt chansen från elva meter men brände den straffen. Dock skulle Safari få revansch då han lite senare satte 1-0. Innan paus hann dock Adrian Holländer Nyström kvittera för City och i början av andra satte gästernas kapten Anders Hultberg 2-1! Knippla kom dock tillbaka och fick in 2-2 via ett självmål med kvarten kvar och strax efter gjorde Mattias Bergman segermålet på straff. 

KIK:s tränare Bo Carlryd sa så här om segern:

”Matchen var av stor betydelse för hur vi skulle kunna blanda oss i topp 3. Lite samma läge för City. Efter att vi inte kom upp i nivå i föregående match mot Menisken så kom laget ut och gjorde en riktigt bra insats. Särskilt första halvlek var av en helt annan kvalité . Inledningen var minst sagt händelserik där domaren efter 3 minuter bedömer att Knipplas vikarierande målvakt, Pierre Asplund, tar bollen med händer utanför straffområdeslinjen . Frisparken tar i ribbans underkant och ner i marken . Inget mål enligt domaren. Minuten efter får Knippla straff som man missar. 1-0 kommer genom Mahdi som löper sig fri och rundar målvakten och rullar in bollen. City hinner kvittera före pausen och i upptakten av andra gör man 2-1. Vi orkar att studsa tillbaka och vända matchen sista kvarten. En viktig seger som känns grymt bra för avslutningen på serien.”

Citys målvakt Kim Jonasson hade följande att säga om förlusten:

”En toppmatch mellan två lag som jagar uppflyttning. Det var full fart från början, efter två minuter drar vi en frispark ribba in men domaren dömde inte mål, Hawkeye hade varit tacksamt där. Direkt efter får de straff för hands som jag räddar. Sen dominerar Knippla första 30 minuterna med långa bollar och vi har svårt att få spelet att fungera på den lilla gräsplanen men jag gör några räddningar och vi rider ut stormen och tar över. Då får de ett friläge där de rullar in 1-0 men vi kvitterar omgående då Erik slår en fin boll i djupet som Adrian vinklar förbi målvakten och 1-1 i paus. Vi ställer om lite till andra och skapar tryck direkt i andra, en hörna studsar ut till Hultberg som drar ett skott in i bortre hörnet och vi leder. Sen står matchen och väger, bägge lag har chanser och vi kunde fått både en och två straffar men vi fick inget med oss. Istället får de med kvarten kvar en obegriplig frispark när Levin gör en grym Hysénbrytning. De skjuter in den i straffområdet och Steen styr oturligt in den i eget mål. Strax efter får de in en boll i straffområdet som studsar runt och de får öppet mål men bränner det över, då blåser domaren straff för en situation tidigare som ingen sett och som han släppte fördel i. Han hävdar att det inte var tillräckligt med fördel att få öppet mål och ger dem alltså en andra chans i situationen och från straffpunkten som de sätter. Obegripligt och frustrerande då vi förtjänar en pinne och jag kände iaf att Knippla-spelarna efteråt höll med oss om att de stal tre poäng med domarens hjälp. Matchen präglades av mycket avblåsningar och det kunde varit betydligt fler kort på en blöt plan. Stämningen mellan lagen var mestadels god, men bägge lagen var märkbart irriterade på domaren från första minuten då de fick frispark mot sig för att deras målvakt nuddade bollen med armen på straffområdeslinjen. Tung förlust för oss som gör resten av säsongen mycket svår för oss. Vi hade kunnat spela bättre idag men det blir en helt annan sport på deras lilla gräsplan och vi får inte till vårt spel mer än i perioder. Jag gillar gräs mer än konstgräs egentligen, men vi är ovana och det märks. Bara vinster är det som gäller framåt för oss.”

Knippla är trea i tabellen med två poäng upp till tvåan Johanneberg.

City är nu fyra med fem poäng upp till KIK. 

 

SÖNDAG 8/9

7B

BK S:T Jakob – IFK Hindås 13-1

Ännu en storseger för serieledarna BK S:T Jakob när Hindås krossades med 13-1 på Heden 3. S:T Jakobs mål gjordes av Kristoffer Melin (4), Ludvig Björk (3), Viktor Stener (3), Carl Magnus Jarlert, Daniel Hertzberg och Ola Storm

S:T Jakobs tremålsskytt Ludvig Björk sa så här om segern:

”Härlig inramning idag! Solsken på heden och kyrkans medlemmar som var på plats med trummor och skönsång! Annars kändes vi lite segstartade idag men kommer igång i slutet av första och sen rullade bollarna in rätt snabbt i andra när vi har lite bättre fart på benen och passningstempot. Ser bra ut inför kommande matcher!”

Hindås tränare Johan Winblad hade följande att säga om matchen:

”Ja, vi gjorde en ok första halvlek ändå men i andra ökade de bara tempot över hela banan vi spelade med sju juniorer och dessutom fick jag spela när vi fick en skada (en 43 årig målvakt på högerbacken var ingen höjdare!). Det är inte här vi ska plocka poäng då det är bara att gå vidare.”

S:T Jakob toppar 7B och Hindås är sjua.

 

7C

Solväders FC – AIF Göteborg 0-3 (0-1)

AIF Göteborg tog chansen att hoppa på toppstriden ordetligt och vann den luriga bortamatchen mot Solväder med 3-0! Henrik Andrén gjorde både 1-0 (tidigt i första) och 2-0 (sent i andra). Det blev till slut 3-0 för AIF efter att Kim Holm hittat rätt på slutet.

AIF:s Joachim Frej sa så här om segern:

”En tuff match mot Solväders på Bravida väntade då både lagen är uppe i toppen och fightas. Många AIF fans hade tagit sig till arenan i det fina vädret och vi var taggade för att ge igen från vår snöpliga förlust senast mot dem. Matchen börjar lite statiskt för vår del med en del felpassningar och solväder får äga mycket boll. De kommer upp på farliga anfall och är ytterst nära att göra ett mål tidigt då bollen tar stolpe, stolpe och ut. Direkt efter denna situationen får vi en hörna där Henke kommer upp och gör det enda rätta och smeker in bollen i mål. Inte direkt rättvist då Solväder varit det bättre laget i öppningen av matchen. Detta mål gör att vi blir mer avslappnade och vi börjar ta över mer och rullar boll mycket bättre samt vi blir mer kompakta i lagdelarna. Både lagen kommer till en del lägen och solväder hittar ofta sin snabba forward men vårt stabila försvar står upp bra och vi går till vila med ledning. I andra halvlek så är det väldigt mycket fram och tillbaka där båda lagen kommer till en hel del lägen men utan resultat. Men i mitten av andra halvlek dyker Henke upp igen och smäller in en balja och därifrån så orkar inte Solväder mer och vi kommer till fler och fler chanser och till slut så punkterar vår skyttekung Kim matchen med att snyggt lobba in bollen i mål. En bra match från båda lagen med mycket teknik, fint passningsspel och framförallt bra stämning på plan! Jag läste nånstans att Hjuvik och Pushers önskade en Solväders vinst inför matchen så med detta så känns faktiskt vinsten extra bra. Nu ser vi fram emot att möta ett ungt och piggt Kareby som startat hösten väldigt starkt. Tack publiken, domaren och Solväder. Viva AIF!”

AIF är trea i tabellen och har i nuläget fyra poäng upp till toppduon Hjuvik och Pushers men då har Arbetarna en match mindre spelad. 

Solväder är femma.

 

Hjuviks AIK – Rödbo IF 5-2 (1-1)

Hjuvik är serieledare efter en fin 5-2 seger hemma på Hästevik mot Rödbo IF igår. Andréas Svensson satte 1-0 tidigt för Hjuvik på straff men innan paus hade RIF kvitterat genom Azad Kadir. I andra kunde dock Hjuvik gå ifrån efter tre raka mål av Mattias BergfjordTim Sterner och Johan Jansson. Rödbo får in en reducering med fem kvar när Markus Hasselblom sätter en straff men det hinner aldrig bli spännande då Jansson gör 5-2 strax efter med sitt andra mål. 

Hjuviks tvåmålsskytt Johan Jansson sa så här om segern:

”En stabil seger, vi gör en väldigt bra match i 90 minuter och har hittat tillbaka till formen igen. Vi får en straff tidigt efter ett väldigt fint förarbete av Sterner, Andreas ”säkerheten själv” Svensson sätter 1-0, efter detta är det fortsatt spel på offensivhalva och helt plötsligt hittar Rödbo nätet efter en fin löpning av en spelare som skarvar in den. Efter detta skapar vi mängder med farliga fasta som dallrar på mållinjen och tar i ribban, 2-1 kommer efter ännu ett fint förarbete av Sterner som låter M.Bergfjord bjuda på en kalas pytt rätt upp i krysset. Andra halvlek blir lik första där vi spelar oss fint fram runt kanterna, 3-1 gör Tim Sterner på volley. 4-1 kommer med farten då Weeks levererar en räkmacka likt Iniesta där jag tunnlar målisen, Rödbo reducerar till 4-2 på en horribelt felaktig straff. 5-2 svarade vi med direkt efter avspark där våran Albin hittar in till mig. Totalt sett en mycket fin genomförd match då vi avslutar på topp på hemmaplan och endast förlorar en bitter match på Hästevik Stadium. Avslutar med att hylla vår målvakt som gjorde en kanon match, senast han knöt skorna var säsongen 15/16.”

RIF:s Olle Mildén sa så här om förlusten:

”En sen söndagsmatch ute i Hästevik är ingen lätt match, det visste vi från början. Vi kom till matchen med bra form och vi visste vad vi skulle göra och vad vi skulle passa oss för. Planen var tyvärr ganska svårspelad så det blev väldigt böljande spel idag. Vi fick ingen kontroll på bollen i mitten och hade svårt att hitta ut på kanterna som är vår styrka, utan mycket långbollar idag som Hjuvik är så duktiga på. 1-0 till Hjuvik kommer på straff och innan paus kvitterar vi till 1-1 genom en fin frispark som nickskarvas i mål av vår anfallare Azad. I andra halvlek så vet vi vad vi ska förbättra men Hjuvik köttar på och är mer aggressiva på alla positioner vilket oftast ger utdelning. Hjuvik får in lite fler bollar än oss och därmed är matchen över. Ganska hektisk tillställning i andra halvlek med mycket tjöt och bröte. Domarn höll en mycket bra nivå och Hjuvik störde oss idag, så vi fick inte alls till vårt spel. Bara att gratulera Hjuvik som vann rättvist. Vi tar nya tag och siktar på 3 pinnar nästa söndag.”

Hjuvik leder 7C på bättre målskillnad än tvåan Pushers. 

RIF är sist i tabellen. 

 

/Rasta