Det spelades en enda match igår i lokalfotbollen:

 

MÅNDAG 9/9

5A

Björndammens BK – Angered MBIK 1-2 (0-1)

Det var två lag som fortfarande har mycket att spela för i årets 5A som möttes igår. Hemmalaget Björndammen är rejält indragna i bottenstriden medan Angered MBIK slåss om chansen till uppflyttning. Efter 45 minuter på Furulund så var det gästande Angered som ledde med 1-0 efter mål av Christian Arcilla Macasero. I början av andra kom även 2-0 genom Mattias Yildirim (hans tionde för säsongen). BBK kämpade på och fick in en reducering genom Leonard Bogojevic men kom inte närmare.

BBK:s Rasmus Lihnell sa så här om matchen:

”En sur torsk, en av de bättre matcherna som jag varit med på i år där vi nog förtjänade minst en pinne. Deras första mål är en hörna som nickas in och det andra är ett bolltapp offensivt där dom får kontra alldeles för lätt, mycket fler målchanser skapades inte. Det är stolpe ut för hela slanten denna säsongen.”

Björndammen är sist i 5A-tabellen, en poäng bakom Hönö och tre bakom Floda. BBK har förvisso två matcher mindre spelade än Hönö och en mindre än Floda. Men det gäller ju att vinna sina matcher också. Björndammen har två nyckelmatcher  i de kommande omgångarna då de möter just Hönö men även åttan Romelanda. Avslutningen är tuffare med ett dubbelmöte med topplaget Älvängen och även svåra Partille.

Angered är tvåa i tabellen just nu på fler gjorda mål än Älvängen men har en match mer spelad än ÄIK. Bland de lagen som AMBIK har kvar att möta finns bland annat Finlandia/Pallo AIF och serieledarna Ytterby.

 

/Rasta