Det spelades några matcher igår med följande resultat:

 

ONSDAG 11/9

6B

Hisingen FC – Hälsö BK 2-0 (0-0)

Serieledarna Hisingen FC tog igår sin åttonde raka seger (femte efter sommaren) när de besegrade Hälsö BK hemma på Backavallen. Efter en mållös första halvlek gjorde Nikola Zivkovic 1-0 tidigt i andra för HFC och med bara minuter kvar av matchen kom även 2-0 (Adis Basic). 

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”En härlig vinst. Ganska jämn match men vi för bollen. Hälsö skapar inte riktigt något farligt läge men ligger fint i defensiven. Svårspelad plan idag med tanke på vädret för båda. Vi gör två mål på inviduella insatser av Adis Basic och Nikola Zivkovic. Gött med nya poäng!”

Hälsös David Jansson sa så här om förlusten:

”Många spelare borta av olika anledningar. En ganska väntat matchbild sett till förutsättningarna, vi är kompakta bakåt och Hisingen har mest boll. Tycker vi gör det bra och det känns som Hisingen har svårt att komma till klara målchanser. Målen de gör är individuella prestationer, en välplacerad frispark och ett helt sinnesjukt distansskott. Vi sliter mycket defensivt och offensivt blir vi således lite lidande. Stor eloge till spelare som ställer upp trots att det lagt skorna på hyllan för längesen.”

Hisingens matchreferat hittas HÄR

HFC leder 6B, tre poäng före Neutrala och sex poäng före Västkurd men då har både de lagen en match mindre spelad.

Hälsö återfinns på en sjundeplats

 

7B

BK Björkåsen – Knippla IK 1-5 (0-1)

Det är svårt att se att något annat lag än BK S:T Jakob vinner årets 7B men bakom är det fight om andraplatsen och Knippla IK är ett av lagen som är med och kämpar. Igår blev det en stabil seger mot bottenlaget Björkåsen. Den första halvleken såg ut att sluta mållös men KIK fick hjälp precis innan paus få BKB bjöd på ett självmål. Nästan direkt i andra kom sen både 2-0 (Christian Johansson) och 3-0 (Alexander Tillander). Björkåsen fick även en spelare utvisad strax efter 3-0 målet och i mitten av andra kom sen även 4-0 (Victor Jacobsson) och 5-0 (Mahdi Safari). I slutet fick även Björkåsen in ett tröst mål genom Markus Hedram

KIK:s kapten Peter Arvidsson sa så här om matchen:

”5-1, kunde vart mer men vi får vara nöjda. Många olika målskyttar och spelare som fick spela på ovana positioner. Men alla gör en stabil insats. Kul att spela fotboll nu.”

I en lite haltande 7B-tabell är nu Knippla tvåa men då har både trean Johanneberg och fyran Göteborgs City matcher tillgodo. 

Björkåsen är sist. 

 

Göteborgs City FF – Rambergets SK 6-1 (6-0)

Precis om Knippla jagar City uppflyttning och även de tog en övertygande seger igår i en match som var avgjord redan efter dryga halvtimmen. Adrian Holländer Nyström satte 1-0 redan efter sex minuter och sen svarade Jivar Sooren Larizadeh för fyra raka mål på strax över 20 minuter! Precis innan paus kom också 6-0 genom Isak Hedram. Matchen var självklart avgjord och City gjorde även den andra halvlekens enda mål, dock i egen kasse.

Citys lagkapten Anders Hultberg sa så här om matchen:

”Vi kommer revanschsugna efter en snöplig förlust mot Knippla sist. Vi börjar matchen i ett högt tempo och Ramberget som verkar ha kommit med ett decimerat manskap har svårt att hänga med. Vi skapar läge på läge och det står till slut 6-0 i halvlek, kunde varit mer redan där. I andra jagar vi fler mål men dels gör deras målvakt några bra räddningar samt att våra avslut inte är tillräckligt bra. Vi ska göra tvåsiffrigt denna match. Vi gör dock till slut ett mål till, tyvärr i egen kasse. Men en match som vi dominerar i första halvlek och då är det över. Gött av Ramberget att också höja sig i andra och bjuda på match.”

City är fyra i tabellen och har i nuläget fyra poäng upp till trean Johanneberg och fem upp till tvåan Knippla. Laget har dock en match mindre spelad än Knippla men en mer än JIF. 

RSK är nia i tabellen

 

7C

AIF Göteborg – Kareby IF 2-4 (0-1)

Arbetarnas IF har gått stark efter sommaren med segrar både över Pushers BK (3-1) och senast Solväder (3-0). En seger i gårdagens möte med Kareby och AIF hade varit rejält inblandat i striden om seriesegern. Det var dock ett annat formstarkt lag som kom på besök till Gröna Vallen igår, nämligen Kareby. KIS var inför matchen obesegrade efter uppehållet med två segrar och två kryss. Det var också Kareby som tog ledningen redan efter sju minuter genom Harry Bisschop Ottosson. En kvart in i andra kom också 2-0 (Arvid Davidsson) men AIF kämpade sig tillbaka in i matchen. José René Carpio Rojas reducerade till 1-2 och Henrik Andrén satte 2-2! När matchuret tickade in på sista kvarten gjorde dock Emil Henriksson 3-2 för gästerna och i slutet kom även 4-2 (Jacob Berntsson). 

AIF:s Erik Entin (som följde matchen från sidan) sa så här om förlusten:

”Det var ett klassiskt Göteborgsväder som välkomnade oss ikväll. Sist vi mötte dem var den en jämn match första halvlek där de visade sig vara ett spelskickligt lag men vi spelade mer fysisk och drog i från i andra. Även nu skulle det visa sig bli ett jämnt möte. De tar ledigt tidigt i matchen på ett inlägg som antingen skarvas in eller går på en av våra. I andra halvlek pressar vi på en kvittering varpå de spelar mer rakt med långbollar och kontrar på oss. Efter en rensning från våran back så tar deras spelare med sig bollen likt han skopar glass med handen och lägger in 2-0. Vi kvitterar efter ett fint anfall tätt inpå där Jose knorrar upp bollen i krysset till 2-1. Efter ytterligare ett fint anfall från Joses högerflank hamnar bollen på Henkes välsvarvade panna och i mål. Men det känns som att vi inte riktigt har toppkrafterna som krävs idag, slitna från ett hårt möte i lördags och med några viktiga kuggar borta så blir man straffad mot dessa ungtuppar. Kareby står upp fysiskt och har skytteligaledaren i laget som han basunerade ut själv som drar på ett fint långskott till 3-2. Christian har en nick i stolpen men närmare än så kommer vi inte idag. Varpå lite senare de distinkt sätter dit en kontring till 4-2.”

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om segern:

”En riktig riktigt skön seger idag. Idag så har vi även lite tur på våran sida. Vi gör 1-0 efter en jämn inledning på matchen där vi spelar vårt spel och lyckas med det. Efter det så tar AIF över och trycker på ordentligt och vi skall vara lyckliga för att dom inte lyckas göra både 1 och 2 mål, men en bra försvarsinsats och grym målvakt håller oss kvar. Efter paus gör vi 2-0 innan AIF gör både 1-2 och 2-2. Men vi lyckas med vår matchplan och frispelar våra snabba anfallare och kan ro iland en härlig seger. Tack till motståndare och domare för en riktigt fin match med bra stämning.”

AIF är trea men har nu fyra poäng upp till toppduon Hjuvik och Pushers

Kareby är alltså fortsatt obesegrade efter sommaren och återfinns på en sjätteplats

 

Brämaregårdens FC – Lundby IF 4-3 (2-3)

LIF inledde bäst och Nana Piesie satte 1-o efter kvart men BFC kvitterar tack vare ett självmål. Erik Lukacs (som tillhörde IF Warta under hösten) satte sen 2-1 för LIF och Piesie gjorde 3-1. Precis innan paus fick dock BFC in en reducering genom Adriano Maciel Bras. I mitten av andra kom 3-3 (Abdihalim Mubarak Mohamed) och precis i slutet kom även segermålet för Brämaregården! Matchhjälte blev Bras med sitt andra mål för kvällen. 

LIF:s Johan Dahlbäck sa så här om förlusten:

”Samma gamla visa. Vi spelar bra stundtals, speciellt i första och vi borde avgjort matchen redan där. Ger i stort sett bort tre mål och de avgör precis på slutet.”

Segern gjorde att BFC gick förbi just Lundby i tabellen. Brämaregården är nia med Lundby som tia.

 

/Rasta