Tre 5B-matcher spelades igår:

 

TORSDAG 12/9

Balltorps FF – Fässbergs IF 2-2 (2-1)

Topplagen Balltorp jagar uppflyttning men fick ”bara” 2-2 hemma i derbyt mot Fässberg igår efter ledning 2-1 i paus. 

BFF:s Malband Mohideen sa så här om matchen:

”En extremt tuff match på förhand. Vi vill hänga på i toppen och Fässberg måste ta poäng för att undvika nedflyttning, dessutom derby på det. Vi har inte haft en riktigt träning på två veckor och det märktes på planen. Vi orkar inte springa lika mycket som Fässberg gör. Fässberg gör det bra och stänger många ytor. Vi får spela med spelare på ovana positioner idag då vi har några bortfall och det syntes framåt. Vi kommer aldrig riktigt in matchen trots att vi leder med 2-0 innan halvtid. Fässberg lyckas reducera precis innan paus på straff efter missförstånd där bak. Andra halvlek var chansfattig men Fässberg lyckas kvittera på en hörna. Varsitt poäng var ganska rättvist tycker jag. Nya tag i den viktiga matchen mot Näset nästa vecka.” 

FIF:s Ricardo Nascimento hade följande att säga om matchen:

”Det blev en lite grinig match med lite udda situationer, som ett fel-utdelat rött kort som drogs tillbaka osv. Vill poängtera att domarteamet ändå höll hög klass. Att skriva fel siffra på ett papper har vi nog alla gjort några gånger. Jag tycker vi har kontroll över 90 minuter och är bättre vilket är viktigt för oss då vi blev helt överkörda i första mötet. Tyvärr så slarvar vi med slappt markeringsspel på två inlägg/fasta som ger hemmalaget två mål och en oförtjänt ledning. Vi reducerar på straff inslagen av Kinnander i slutet av första halvlek och kvitterar i minut 80 på hörna genom SuperSimon. Men det är en delad känsla åter igen. En poäng borta mot Balltorp är ju bra denna säsong, men vi kände nog att vi absolut skulle haft tre pinnar med oss hem. Kul med ett kärt återseende av Shirren, vår kompis och kollega från förra året. Det är tre spännande matcher kvar. Vi hoppas och tror på ett bra avslut.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR

BFF toppar en lite haltande 5B-tabell, en poäng före Väster. Väster har dock två matcher mindre spelade, varav en är den avbrutna matchen mot Näset (Väster-ledning 1-0 i paus). Beslut om den matchen kommer nästa vecka. 

FIF är nia, med fyra poäng ner till elvan FC Heden under strecket. Då har dock Heden en match mindre spelad. 

 

FC Linné – Mossens BK 3-1 (1-0)

FC Linnés makalösa form forsätter och efter gårdagens seger mot Mossens BK har laget plötsligt blandat sig i uppflyttningskampen! 1-0 i paus blev till slut 3-1 hemma på Gröna Vallen

Linnés Johan Calgaro sa så här om den fina segern:

”Idag var det två formstarka lag som mötte varandra och vi visste att det skulle krävas mycket för att vinna denna matchen. På pappret hade vi idag den starkaste truppen någonsin under min tid i Linné. Matchen börjar med riktigt högt tempo. Mossen har mycket boll men vi ligger rätt i positionerna hela tiden och de lyckas faktiskt inte riktigt skapa några chanser även fast de styr matchen. Istället får vi en straff på en av våra många kontringar. Justus blir fälld i straffområdet och Fred förvaltar straffen väl. Efter detta följer en högintensiv period där båda lagen spelar riktigt bra fotboll. Det var extremt hög nivå på Gröna Vallen ikväll men jag måste säga att skillnaden mellan oss och Mossen var att vi skapade chanser. 2-0 kom i början av andra halvlek genom att Teo slår en smart hörna snett inåt bakåt, Palma hoppar över den och Justus skjuter stenhårt in bollen i målet. I slutet av matchen pressar Mossen riktigt intensivt och lyckas få in ett mål. Som tur är får vi in 3-1 i princip minuten efter deras reducering och luften går ur Mossen. Idag vill jag verkligen ge extra plus till hela vår backlinje som spelar en rakt igenom felfri match. Mossen lyckades inte skapa någonting även fast deras duktiga spelare ibland tog sig igenom vårt mittfält. Sedan även ett enorm plus till vår kapten Oskar Roxström som spelar läskigt bra fotboll just nu. Han kämpar också som att det inte finns någon morgondag. Otroligt inspirerande. Peter Johansson är likadan, han springer runt hela planen och man höjs som medspelare bara av att se den glöden. Det var även kul att stundvis få se Teo Sandklefs enormt höga nivå. Känns som han kan sicksacka genom ett helt lag lite sådär närsom. Under segerbärsen fick vi också höra att Balltorp kryssa och Näset förlorade vilket givetvis är guldresultat för oss. Alla lag i serien borde vara rädda för oss nu, för såsom det såg ut idag så ser jag inget stopp på detta segertåget.”

MBK:s Carl Gunnarsson hade följande att säga om matchen:

”Ställer upp med ett revanschsuget lag och det känns riktigt laddat från början. Med hög press och högt bolltempo trycker vid ned Linné och skapar några halvchanser. På en av många långbollar kommer de igenom och får straff. Vi fortsätter rulla med tålamod men svårt att komma loss till farliga lägen. Ännu tyngre när de gör 2-0 på en fast situation. Vi reducerar med kvarten kvar och har övertaget men återigen tappar vi markering på en fast situation och 3-1 är ett faktum. Surt att åka hem utan tre poäng men det blir oftast utfallet när de sista procenten saknas. Grattis till Linné som använder sig av hela registret i skolboken om tjuvknep och som har mer geist än oss idag. Bra domarteam som håller jämn nivå hela matchen. Nu är det full pott av de kvarvarande matcherna som gäller.”

Linné har nu fem raka segrar efter uppehållet och är obesegrade i elva raka matcher! Den fina formen gör att laget nu är femma men med häng på lagen framför. I nuläget är det fyra poäng upp till ledande Balltorp men då har Linné en match mindre spelad. Bilden till inlägget är lånad från Linnés Facebooksida. 

Mossen är trea, två poäng bakom ledande Balltorp

 

Näsets SK – Hovås Billdal IF 1-5 (0-2)

Även uppflyttningsjagande Näset var i farten igår men de åkte på en riktigt svidande förlust mot bottenlaget Hovås Billdal! Efter 2-0 i paus kunde Hovås Billdal till slut vinna med 5-1 och stärka sina chanser till nytt kontrakt! 

NSK:s kapten Vasileios Liolios sa så här om matchen:

”Riktigt konstig match för oss där vi har övertaget under nästan hela matchen men ändå lyckas förlora med 1-5 på hemmaplan. Hovås kämpar mycket, är hårda i duellerna men hänger inte riktigt med vårat tempo under första halvlek. Vi har mycket bollinnehav, bränner många chanser och 0-2 på två hörnor (ena går rätt in i mål och andra skarvas in) känns väldigt orättvist då vi solklart är det bättre laget på plan. Andra halvlek fortsätter lika tråkigt för oss då vi får ett mål avvisat första två minuterna och samtidigt ett mål emot oss där deras anfallare drar ett lobb-skott i mål från 35 meter. Ett självmål av mig några minuter efter det blir tungt för oss och där känns det som att vi tappar fokus och spelsug. Eloge till Hovås för deras krigarinsats och lycka till i fortsättningen. Nu blir det att glömma denna matchen och sikta på Balltorp borta nästa torsdag!”

Hovås Billdals assisterande tränare Stefan Lundberg sa så här om segern:

”Ja, vad skall man säga? Om vi haft mycket stolpe ut tidigare under säsongen så fick vi igen det ikväll. I första halvlek så möter vi ett Näset som är det bästa lag vi spelat mot i år. De spelar väldigt snabbt och trycker oss hårt trots att vi har medvind. De har ett mål avblåst för offside och en i ribban. I sista minutrarna av första får vi två hörnor som båda resulterar och det står inte direkt rättvist 2-0 i halvtid. Direkt i andra så får de ytterligare ett mål avblåst för offside och när vi sedan gör tre snabba mål så orkar inte Näset resa sig. I andra spelar vi mer kontrollerat och stänger matchen på ett bra sätt. Roligt med så många unga killar i båda lagen. Flera -03 på planen som alla gör det fantastiskt bra!”

Näset är fyra men tappade viktiga poäng mot lagen framför. Laget har tre poäng upp till ledande Balltorp men har då en match tillgodo. Den matchen är dock den avbrutna mot Väster där NSK ligger under med 1-0 efter första 45. 

Hovås Billdal är kvar som tia i tabellen men har nu samma poäng som nian Fässberg och fyra pinnar mer än elvan Heden (som dock har en match tillgodo).

 

/Rasta