Så här gick det i gårdagens division 4-matcher:

 

TORSDAG 12/9

4A

IK Zenith – FK Kozara 0-0 (0-0)

4A-säsongen börjar verkligen att dra ihop sig och det var viktiga poäng på den undre halvan som stod på spel när Zenith tog emot Kozara igår. Mötet på Hovgårdsvallen blev dock mållös och lagen fick nöja sig med en poäng var.

Zeniths Max Påhlman sa så här om matchen:

”En match som pendlar mycket fram och tillbaka där inget utav lagen riktigt får kontroll på matchen. Tycker vi själva gör en okej insats inställningsmässigt men kommer inte upp i nivå i vårt spel. Vi skapar lägen men bränner mycket, det gör även motståndarna så delad pott är ett rättvist resultat!”

Kozaras målvakt Dejan Gorcanac hade följande att säga om matchen:

”En jämn match ikväll! Där de satsar mycket på kontringar och fasta situationer. Det blir halvfarligt några gånger. Vi kommer upp några gånger i farliga anfall men vi är inte riktigt där i första halvlek. Coach gör några förändringar i halvlek vilket gör att vi får bättre tryck på dem i andra halvlek. Zenith var fortsatt farliga på sina fasta. Vi missar öppet mål från nära håll i 90:e min. Hade suttit fint med ett mål där. Vi kör på mot nästa match istället!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Kozara är fortsatt sist i 4A-tabellen med bara två matcher kvar att spela. Laget har fem poäng upp till tian Nol IK över strecket.

Zenith är åtta och har i praktiken löst nytt kontraktet.

 

FC Komarken – Stenkullens GoIK 1-4 (0-0)

Mittenlaget Komarken kunde inte stå emot guldjagande Stenkullen igår på Kongevi. Efter 0-0 i paus satte Tobias Hansson 1-0 tio minuter in i andra med sitt 19:e mål för säsongen. Strax därefter ökade Markus Hansson på till 3-0 och matchen avgjordes sedan i mitten av andra när Rickard Hagström satte både 3-0 och 4-0. Komarken fick sen in ett tröstmål genom Dilan Hassan.

Stenkullens anfallare Henrik ”Foppa” Forsberg sa så här om matchen:

”Vi känns taggade innan matchen men kommer ut och gör en ganska blek första halvlek, med några halvchanser som inte vill in. De backar hem och gör det svårt och trångt för oss. Komarken har några fina och farliga omställningar där Melle i målet och backlinjen räddar oss. Komarken gör en bra första halvlek. I andra flyttar vi upp lite mer folk och får bra tryck. Sen gör vi fyra snabba, kanske tack vare att vi är så starka på fasta. De gör ett fint mål men vi kontrollerar det. Go seger mot ett svårspelat motstånd.”

Komarkens Shvan Kamal hade följande att säga om förlusten:

”Jag tycker vi håller oss till planen och gör det vi ska göra. Men de var mycket bättre än oss i huvudspelet och det resulterade i att de vann mycket dueller i luften. Annars gör vi en bra insats trots förlusten.”

Med två matcher kvar att spela leder Stenkullen 4A med en poäng före Kortedala. Stenkullen har ju dock allt i egna händer och laget avslutar med hemmamatcher mot åttan Zenith och nian Lunden Överås. Segrar där så åker guldhattarna på och sett till lagets form och det avslutande motståndet så känns det som ett högst troligt scenario!

Komarken har svarat för en stabil säsong och återfinns på en sjätteplats.

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Öckerö IF 0-6 (0-1)

Toppen mot botten i 4B och även om hemmalaget Mölnlycke-Sjövalla stod emot bra en bit in i andra rann det iväg till slut mot serieledarna ÖckeröLudvig Wiklander Ljungkvist gjorde 1-0 tidigt för ÖIFMölnlycke IP men sen dröjde det en bit in i andra innan tvåan kom. Carl Wiklander svarade för det målet och det var även han som ökade på till 3-0 med sitt 19:e mål för säsongen. Målen fortsatte att trilla in och Daniel ”DD” Larsson gjorde 4-0, Fernando Martins De Souza 5-0 och i slutet kom även 6-0 genom Victor Nystedt.

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

ÖIF leder 4B med fyra poäng med två matcher kvar att spela. Tvåan Velebit har dock en match tillgodo innan lagen möts nästa helg i en underbar seriefinal!

Mölnlycke-Sjövalla är elva och alltså under strecket med tre matcher kvar att spela. I skrivande stund har laget två poäng upp till tian Askims IK och kvar att möta Sandarna (H), Kärra (H) och IF Mölndal (B).

 

/Rasta