Alla tre division 6-serier var igång igår:

 

TORSDAG 12/9

6A

Öjersjö IF – Lekstorps IF 1-0 (1-0)

I botten av 6A tog Öjersjö IF en riktigt viktig seger på hemmaplan när Lekstorps IF besegrades igår.

ÖIF:s tränare Johnny Gillberg sa så här om den viktiga segern:

”En avbytare och två med ljumskproblem, en med feber plus en missad straff! Men vilket hjärta gubbarna visa idag! Viktiga poäng för laget i jakten att stanna i sexan. Lekstorp stod för spelet och vi kontrade mest.”

LIF:s målvakt Carl Cedergårdh hade följande att säga om matchen:

”Konstig match från vår sida, vi försöker rulla boll och föra spelat utan egentligen skapa något framåt. I slutet av matchen är vi riktigt nära att få in en kvittering men det vill sig inte idag. Kul att få möta gamla Lekstorpstränaren Johnny igen och vi tackar honom och hela Öjersjö för en bra match.”

Öjersjö är fortsatt på fel sida strecket men har nu bara två poäng upp till tian Tollered över strecket. ÖIF:s nästa match är mot just TIF!

Lekstorp återfinns på en åttondeplats.

 

6B

Backatorp IF – Surte IS FK 2-2 (1-0)

Viktig match i 6B:s bottenskikt där Backatorp kämpar för att ta sig över strecket och Surte för att hålla sig kvar på rätt sida. Achraf El Messaoudi satte den första halvlekens enda mål och gav BIF hopp om tre pinnar. I början av andra kom dock Surte in i matchen igen tack vare ett självmål. Med kvarten kvar kunde även bortalaget ta ledningen på Backavallen när Lars Karlsson nickade in 2-1. Backatorp kom dock tillbaka och Hasudin Muratovic höll sig framme med huvudet och kvitterade med bara fyra minuter kvar!

Surtes Rade Radovic sa så här om matchen:

”Vi får med oss en pinne från Backavallen och efter allt är vi nöjda med den. Förutsättningarna var inte de bästa för vår del då vi även idag saknar en hel del killar som är borta av olika anledningar. Backatorp är något vassare i första och får med sig en rättvis ledning. I andra halvlek höjer vi oss och tar över matchen mer och mer vilket resulterar i både 1-1 och 1-2. Efter det tar Backatorp över totalt och får till slut en kvittering. 2-2 är enligt mig ett rättvist slutresultat. Ska tillägga att domaren håller hög nivå och är i stort sett felfri igenom hela matchen.Vi blickar framåt och ser framemot ytterligare en viktig match i bottenstriden där Bjurslätt står för motstånd.”

Backatorp är elva men har bara två poäng upp till tian Bjurslätt. Fyra poäng före Bjurslätt på en niondeplats återfinns Surte IS FK.

 

6C

Järnbrotts IF – Azalea BK 0-2 (0-0)

Azalea har gått lite upp och ner efter sommaren och kom från en 0-6 förlust mot Önnered senast inför gårdagens match på Ruddalen. Motståndarna Järnbrott hade tagit tre segrar av fyra möjliga efter uppehållet. Efter en mållös första halvlek var det Azalea som var starkast och kunde gå ifrån och vinna med 2-0.

JIF:s Henrik Lundh sa så här om förlusten:

”Vi var revanschsugna efter att ha tappat tre poäng mot Azalea efter att vi fått lämnar W.O i våras. Första halvlek tycker vi att vi får igång en hyfsat ok spel men dock inte så många kliniska avslut. Andra halvlek är väl något vi snabbt vill glömma. Azalea rullar bollen fint genom de olika lagdelarna och låter oss få jaga boll. Tyvärr läggs mycket av vårt fokus på att klaga på domarens beslut vilket överhuvudtaget inte får förekomma om vi ska vända 0-2 i underläge. Azalea var helt enkelt det bättre laget!”

ABK:s Frej Ramberg hade följande att säga om segern:

”Riktigt go seger! Mycket värt för oss att få till en bra prestation efter matchen senast mot Önnered. Matchen kändes ganska stängd i första halvlek med få målchanser och två lag som tog det ganska försiktigt. I andra halvlek får vi till två mål, det andra efter en riktigt fin kombination, vilket ger oss lugn att hålla i boll och kontrollera matchen. Överlag känns vi stabila och hittar utöver det många kombinationer. Framförallt jobbar vi för varandra på ett sätt som vi saknat i många matcher under säsongen. En sådan dag är det kul att spela boll, trots regnet!”

Azalea är nu sjua i tabellen, en poäng bakom sexan Järnbrott.

 

Göteborgs SIF – Solängens BK 2-1 (1-1)

Det var två lag som längtade efter en trea som möttes igår på Heden 2. Både GSIF och Solängens BK hade facit två poäng på sina fyra höstmatcher inför mötet. Efter första 45 var det oavgjort efter att Jonatan Holmér gjort 1-0 för ”Studenterna” och Oscar Kjellberg kvitterat för Solängen. Efter en dryg kvart in i andra kom sen GSIF:s segermål, signerat Martin Sidaway.

GSIF:s Victor Jansson sa så här om den sköna segern:

”Det var på tiden, väldigt många matcher sedan vi tog en trepoängare nu! Vi tog ledningen i matchen, vilket vi gjort flertalet gånger sista tiden, och spelar helt ok. Solängen tar dock över lite sista halvan av första halvlek och får även in en kvittering. I andra halvlek tar vi sedan ledningen med 2-1 och har även bud på fler efter bl.a ett stolpskott samt en fin frisparksvaraint som tyvärr slutar med att bollen träffar Olle som står offside istället för att gå in i mål. Sista kvarten är det Solängen för hela slanten och de matar många bollar in mot straffområdet utan att skapa någon jättefarlig målchans. De får dock ett mål bortdömt för offside efter att en retur slagits in på ett skott från ca 40 meter. En krigarmatch i regn och rusk och tre finfina pinnar in på kontot.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

”Studenterna” är nu åtta och en poäng bakom hittas nian Solängen.

 

/Rasta