Så här gick det i gårdagens division 7-matcher:

 

TORSDAG 12/9

7A

Croatia Göteborg – Real Maskin BK 4-2 (1-0)

Toppmöte i 7A på Gamlestadsvallen när Croatia tog emot Real Maskin. Serieledarna Croatia kunde ta ledningen sent i den första halvleken när Mentor Zhubi satte 1-0 på straff. I början av andra fick även Real chansen från elva meter och Johan Magnusson satte kvitteringen. Croatia återtog dock ledningen nästan direkt då Tim Berndtson satte 2-1. Berndtson satte även 4-1 målet och även Zhubi blev tvåmålsskytt när han gjorde 3-1. Real fick in en reducering (Joel Elfving Svensson) med tio kvar men kom aldrig närmare.

Reals Marcus Cederqvist sa så här om förlusten:

”Först och främst vill jag hylla Croatia. Ett lag som kryllar av bollskickliga spelare och som känns färdigt både offensivt och defensivt. De är lite för bra för division 7 helt enkelt. Det är egentligen vi också, vilket jag tycker att vi har visat föregående matcher. Igår hade vi dock svårt att komma upp i nivå och matcha Croatia. Vi har en del nya gubbar i laget och har inte riktigt hunnit spela ihop oss och vi har haft lite svårt med kontinuiteten i spelartruppen den senaste tiden. Igår saknade vi några viktiga kuggar med ledaregenskaper som jag tror hade hjälpt oss mycket. Trots det tycker jag att vi stod upp hyfsat bra i vissa delar av matchen och kunde såra Croatia med vårt kontringsspel. En bra dag hade vi kanske kunnat hålla jämnare steg med dem, men igår va det Croatia som bossade!”

Croatias kapten Haris Memisevic sa så här om matchen:

”Väldigt skön seger och en helt annan match än den vi gjorde mot Vatra senast. Vi var mer spelsugna och försökte verkligen bygga upp ett eget spel samt störa motståndarna högre upp i banan. Innan båda lagen gnällde av sig på domaren i första halvlek skulle vi hinna med en straff till oss efter att Pasar S blev fälld. Mentor Z sätter den säkert och vi går till halvtidsvila med en trygg känsla. Direkt i andra halvlek så fortsätter vi på samma spår och Tim B pangar in ett mål från distans. Sedan blir alla överaskade när Real får en straff som de själva inte är ens med på, men det slutar inte där. Straffen räddas och returen skjuts in i målet, men domaren visar att det är indirekt frispark till oss eftersom han påstår att man inte får göra mål på egen retur. De flesta på plats vet att det är tillåtet, men efter att han överväger med sin matchobservatör så godkänner han till slut målet. Vi fortsätter ändå ha övertaget och de får göra en svettig räddning efter annan, men till slut så kommer Mentor Z loss och sätter en Romario-tåpaj direkt hämtad från VM94. Kort därefter utökar Pasar S till 4:1 efter ett inspel och känslan är att matchen är över. Real skulle dock få ytterligare in en boll med minuten kvar. Efter att deras skott täcks undan vår back, går bollen högt över målvakten – domaren blåser i pipan samt pekar mot hörnflaggan, men bollen är inte död – den fortsätter över målvakten och går stolpe in. Ett försprång på 5 poäng med en match tillgodo – helt okej utgångsläge inför de sista omgångarna.”

Croatia leder 7A och är på väg mot serieseger. Laget har tre poäng ner till tvåan Vatra men har även två matcher tillgodo. Vatra har bara en match kvar och kan alltså som bäst gå upp på samma poäng som Croatia

Real Maskin är trea i tabellen men det är lite oklart hur det blir med den avbrutna matchen mot Gunnared (Real-ledning en bit in i andra, 3-1, när elskåpet pajade). Real har fått en 3-1 seger med tillhörande poäng men slutgiltigt beslut tas nästa vecka. Laget har iallafall i skrivande stund två poäng upp till tvåan Vatra med en match mindre spelad. 

 

7B

Käringöns FC – BK S:T Jakob 0-8 (0-4)

Serieledarna i 7B, BK S:T Jakob, går mot guldet och igår blev det ännu en storseger. I Heden-derby mot Käringön blev det till slut hela 8-0 efter 4-0 i paus. Kristoffer Melin blev tremålsskytt och Jakob Söderberg satte två. Övriga målskyttar var Ludvig Björk, Martin Svensson och Emanuel Bergsand

S:T Jakobs Martin Svensson sa så här om matchen:

”Det var en skön seger på ett regnigt Heden. Vi säger innan matchen att vi ska lita på vårt spel, spela aggressivt och rulla bollen längs med backen. Det är precis det vi gör och vi får med oss tre pinnar. Matchen i sig är en trevlig kamp och Käringön bjuder på ett bra motstånd i regnet. Melin gör hattrick och har därmed imponerande sju mål på två matcher. Jacob och Ludde slåss om skytteligasegern och vi andra får också pilla in några bollar. Det känns som att vi är inne i ett bra stim och vi är riktigt laddade inför nästa veckas toppmöte där Johanneberg står för motståndet. Det är också glädjande att vi under kvällen tog oss över 100 gjorda mål.”

S:T Jakob leder 7B med nio poäng före tvåan Knippla. Trean Johanneberg har dock två matcher tillgodo och är tio poäng efter. Just S:T Jakob och JIF möts nästa torsdag. Noterbart är att S:T Jakob nu har målskillnaden 102-12 på 15 matcher och i seriens skytteliga leder Jakob Söderberg på 24 mål, ett för Ludvig Björk. 

KFC är åtta.

 

/Rasta