Med bara några omgångar kvar börjar det dra ihop sig i 4A och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 13/9

Lerums IS – Kortedala IF 0-1 (0-0)

Kortedala jagar uppflyttning men ställdes inför en svår uppgift i fredags då Lerums IS stod för motståndet. Det var 0-0Rydbergsplan fram till slutminuterna då Moses Ssewankambo frälste Kortedala med matchens enda mål!

KIF:s Mouhammed Omeirat sa så här om segern:

”Väldigt viktig match för oss för att haka på i toppen! Vi började riktigt bra med bra kombinationer och skapade några chanser men det stod 0-0 efter första halvlek! Andra halvlek börjar genom att vi pressar direkt och Lerum backar ner med sitt lag och gör det bra för att försvara sitt mål! Men våran nr 10 för dagen som har gjort en match innan klev in och avgjorde matchen för oss när det var fem minuter kvar. Med det är vi fortfarande ett poäng bakom Stenkullen och vi ångar på!”

LIS kapten Christoffer Skogum hade följande att säga om förlusten:

”En chansfattig tillställning på fina Rydsberg. Kortedala för spelet i första men det är ändå vi som lyckas skapa den enda, därav hetaste chansen där vi tyvärr bommar friläge. I andra sjunker vi lite väl lågt i vissa situationer då de ligger på ytterligare men skapar relativt lite. Några kontringar från vår sida som kanske skulle resulterat i något mer med lite tur på vår sida. Efter en fin pass genom vårt försvar i kombination med att vi missar lite i markering gör de mål i den 83:e matchminuten. Alltid tråkigt att förlora på det sättet men vi tuggar vidare!”

Med sex poäng kvar att spela om är Kortedala tvåa i tabellen med en poäng upp till ledande Stenkullen och fem poäng ner till trean Semberija. KIF har kvar att möta Guldheden (hemma) och FC Komarken (hemma) och har alltså kvalplatsen i egna händer men behöver lite tur med andra resultat om de ska ta sig förbi Stenkullen.

Lerum är femma. 

 

Guldhedens IK – Nol IK 4-2 (3-1)

Efter storförlusten senast mot topplaget Stenkullen (0-6) så tog sig Guldheden samman och besegrades Nol hemma på Guldheden Södra i fredags. Lukas Tengberg gav GIK ledningen redan efter 8 minuter men Vladimir Ilic satte 1-1 strax efter. Innan halvtid hade dock hemmalaget gjort både 2-1 (Tengberg igen) och 3-1 (Victor Henriksson Odén). Nol tog sig närmare i början av andra när Ilic satte sitt andra mål fram till 2-3. Närmare än så kom dock inte gästerna och istället kunde Isac Boukachabia göra 4-2 med fem kvar.

GIK:s Svante Möller sa så här om matchen:

”Skönt att vi idag säkrar nytt division fyrakontrakt efter en säsong med mycket blandade insatser! I dagens match mot Nol bjuder vi inte på någon propagandafotboll men är ändå det bättre laget och hittar ett gäng fina kombinationer framåt vilket ger oss en 3-1-ledning i paus som kunde varit större. Nol reducerar ganska omgående i andra halvlek och vår ledning är något darrig även om Nol inte skapar några superchanser. I slutskedet kommer spiken i kistan och vi kan inkassera en rättvis seger!”

Guldhedens matchrapport hittas HÄR

GIK är nu sexa och kan kanske klättra någon placering till på den två sista omgångarna. 

För Nol var det tredje raka förlusten och plötsligt är laget nere på en tiondeplats! Med sex poäng kvar att spela om så har dock laget fem poäng ner till elvan United Africa och tolvan Kozara

 

Lunden Överås BK – United Africa FC 3-1 (1-0)

Lunden Överås följde upp förra omgångens fina 5-1 seger mot Kode med en ny hemmaseger i streckmötet med United AfricaTom Engvall såg till att Lunden Överås ledde i paus med 1-0 och samme Engvall satte 2-0 på frispark tidigt i andra. Jose Koli reducerade dock för UAFC och avslutningen blev dramatisk. UAFC fick ett rött kort med åtta minuter kvar och Patrik Magier satte en straff fram till 3-1 strax efter innan matchen avslutades med ännu ett rött för gästerna.

Lunden Överås Erik Alvhede sa så här om matchen:

”Väldigt viktig 6-poängsmatch i bottenstriden. Vi har en bra trend i dom senaste matcherna och gick in i matchen med en positiv känsla. Redan efter 10 minuter har vi skapat flertalet heta målchanser. Men bollen vill inte in. Men målet kommer efter en hörna när jag nickar ner bollen till Tom Engvall som dundrar in bollen i nättaket. Africa skapar inte mycket i första halvlek och vi går in till paus i rättvis ledning. Där pratar vi om att fortsätta men samtidigt släppa ängsligheten som präglat de första 45 minuterna. Redan i den första minuten av andra halvlek får vi en frispark som Tom återigen läckert sätter ditt i nättaket. Direkt efter detta så gör Africa 1-2. Resten av halvleken präglas av ställningskrig och båda lagen skapar en del halvchanser. I minut 85 får vi en straff. Och efter detta blir det kaosartade scener när matchen behöver avbrytas i fem minuter. Vi sätter straffen och vinner tillslut matchen med 3-1. Skön seger för oss men vi kan inte riktigt andas ut än. Viktig match mot Kozara nu på torsdag.”

Lunden Överås är nu nia och tog ett stort kliv mot nytt kontrakt. Det skiljer sex poäng ner till elvan UAFC och tolvan Kozara med just sex poäng kvar att spela om. På torsdag möter Lunden alltså just jumbon Kozara

Jobbigare för United Africa som har fem poäng upp till Nol över strecket. Laget har Kode borta i nästa innan säsongen avslutas med ett möte med Kozara

 

LÖRDAG 14/9

Kode IF – SKIF Semberija 5-1 (3-0)

Efter fem raka förluster efter uppehållet för Kode IF så blev äntligen seger när laget satte käppar i hjulet för Semberijas uppflyttingsplaner i lördags. Kodes offensiva trio Rasmus Haraldsson, Markus Anderberg och Jonathan Hartwig såg med varsitt mål till att laget ledde med 3-0 i paus. Abdulrahman Al-Ibadi gav Semberija lite hopp i början på andra men Anderberg och Hartwig stängde matchen med varsitt mål till. 

Tvåmålsskytten Hartwig sa så här om segern:

”Äntligen bröt vi våran förlustsvit! Vi mötte ett Semberija som låg högt från start. Vilket passade oss perfekt, vi fick igång ett högt tempo i vårt spel från start som gjorde att de inte hängde med. Vi fick in många bollar bakom deras låga backlinje som ledde till många farliga lägen. Vi utnyttjade de chanser vi fick bra men med lite mer skärpa hade vi vunnit med mer. Riktigt skönt med seger, det var längesedan nu. En bra prestation av hela lag.”

Semberijas Kevin Yamoah sa så här om förlusten:

”Vi kommer inte upp i nivå i denna matchen alls vilket känns tråkigt tanken på vart vi ligger, när vi inte visar det på planen så syns det på resultatet när matchen tar slut. De gör det väldigt bra i sitt omställningsspel med deras anfallstrio som är bäst i serien i mina ögon och det visste vi redan i förväg men vi är tyvärr inte ödmjuka nog och låter dom straffa oss på gång på gång. Vi får lägga denna matchen åt sidan nu och fokusera på våra två matcher som vi har framför oss och sträva att ta 6 poäng sammanlagt.”

Kodes matchrapport hittas HÄR. Jessica Lundins bilder från matchen hittas HÄR och det är även därifrån bloggen lånat bilden till inlägget. 

Förlusten gjorde att Semberija nu är fem poäng efter tvåan Kortedala och sex poäng efter serieledarna Stenkullen med två matcher kvar. Då Stenkullen har betydligt bättre målskillnad så är seriesegern körd för Semberija och det ser nu alltså även mörkt ut när det gäller kvalplatsen

Semberija avslutar med Lerum (hemma) och Guldheden (borta).

Kode är fyra.

 

/Rasta