Det börjar närma sig upplösningen även i 4B och innan vi kastar oss över helgens matcher så har bloggen fått in en kommentar från serieledarna Öckerös 6-0 seger i torsdags mot Mölnlycke-Sjövalla.

ÖIF:s Victor Nystedt sa så här om segern:

” Vi börjar väldigt bra. MIS står väldigt lågt, och vi har mycket boll. Vi får utdelning efter 10 minuter, 0-1. Efter detta så steppar MIS upp. De gör det trångt för oss att komma igenom. 0-1 i paus och vi känner oss hyfsat bekväma. Efter knappa 10 minuter in på andra halvlek så har MIS en jättemöjlighet att kvittera, istället så kontrar vi och får in 0-2. Efter detta rinner det på för oss. Matchen slutar 6-0, helt rättvist. Det känns riktigt bra nu inför våran näst sista match för säsongen, då vi möter serietvåan Velebit. Vi har allt i våra egna händer. Och jag vet att alla i laget och runt om är supertaggade.”

Nu vidare till helgens action:

 

FREDAG 13/9

Sandarna BK – IFK Björkö 3-0 (1-0)

Nykomlingen Sandarna går mot en stabil säsong och vann i fredags med 3-0 hemma på Gröna Vallen mot IFK BjörköViktor Sjöström gav hemmalaget ledningen med 1-0 strax innan paus och det resultatet stod sig långt in i den andra halvleken. Med kvarten kvar fick ö-laget en spelare utvisade och sen kunde Samuel Widarsson göra både 2-0 och 3-0

SBK:s Martin Bergvall sa så här om matchen:

”Mycket gutt med en trea vilket innebar att vi säkrade kontraktet och åtminstone tillfälligt klev upp till en sjätteplats. Gällande matchen är vi bättre i första halvlek och borde kanske hängt någon mer kasse i medvinden. Utöver Sjös strut som letade sig in via ribban hade både jag och Tobbe fina möjligheter. I andra halvlek tar Björkö över inledningsvis och vi har svårt med motvinden. De har skapligt tryck första 20-25 och träffar bland annat stolpen. Sen sparkar en av deras spelare vårdslöst ner Andrea på mittplan och får direkt rött. Efter det håller vi bollen och Samuel får hänga två, varav det sista är direkt läckert. Får tacka Björkö för en bra fight och önskar dem lycka till i slutspurten.”

Björkös Jack Olsson (som följde matchen från sidan) sa så här om förlusten:

”Var med och kollade från sidan idag på grund av knäskada. Men känslan är som alltid att vi inte har någon tur med oss överhuvudtaget och får inte till passningar, löpningar eller avslut! Första halvlek spelar vi i motvind och lyckas ändå skapa 2-3 chanser framför mål! Men bollen vill inte in! Efter två bollar i virket så kommer istället 1-0 i röven som ett brev på posten innan domarn blåser halvlek. Vi ligger bra och har tryck i första 30 minuter av andra innan våran mittfältare tar säsongens absolut mest ointelligenta och mest onödigaste röda kort då han sparkar ner en röd spelare vid mittplan och helt enkelt dödar matchen. Sandarna gör strax efter 2-0 och 3-0. Matchens kommentar går till domarn som vid minut 80 frågar om vi kan skynda oss lite då han vill hem. Tacosen kallas han nu på BJÖRKÖ. Hur viktig matchen mot Mölndal är nu på lördag går inte att förklara! Vi måste vinna för att ta oss ur den här skitsituationen som vi satt oss i!”

Sandarna återfinns på en femteplats medan Björkö är indragna i streckstriden. Björkö är nia med två matcher kvar att spela och laget har fyra poäng ner till Mölnlycke-Sjövalla under strecket. Mölnlycke-Sjövalla har dock en match tillgodo. Björkö möter jumbon Mölndal i nästa match. 

 

IF Mölndal Fotboll – Mölnlycke IF 0-7 (0-2)

Efter en riktigt skakig säsong har Mölnlycke IF ryckt upp sig och för första gången i år kunde laget följa upp en trepoängare med en till trepoängare! Borta på Åbyvallen besegrades jumbon Mölndal med hela 7-0. Det var dock ”bara” 2-0 i paus efter mål av Filip Frankfelt och Andreas Doverhag. I andra rann det sen iväg och Doverhag satte 3-0 innan Karl Wennerbäck gjorde 4-0. Frankfelt blev tvåmålskytt (6-0 målet) och det blev även Marcus Vogel som gjorde både 5-0 och avslutande 7-0.

MIF:s Sudo Sulejmanovic sa så här om segern:

”Vi talade innan matchen om hur viktigt det var att fortsätta göra jobbet och inte underskatta motståndarna och det tycker jag vi lyckas med. Vi får med oss 2-0 i halvlek o sedan så orkar inte Mölndal med sitt unga lag att stå upp mer i andra halvlek och vi fortsätter att göra mål. Många fina kombinationer som borde resulterat i några mål till men vi vinner matchen och det är det viktigaste.”

MIF är nu uppe på en åttondeplats och har fem poäng ner till Mölnlycke-Sjövalla under strecket (som dock har en match tillgodo). 

Mölndal är tolva och kommer att åka ut årets 4B

 

Askims IK – Eriksbergs IF 1-2 (0-2)

Eriksberg kan inte sluta vinna och laget är fortsatt fullpoängare efter sommaren (sju av sju segrar!). Laget fick en fin start i fredags mot Askim borta på Kobbegården. EIF hade 2-0 efter en dryg halvtimme efter mål av Blerim Peci och Olof Möller.  AIK:s Serdar Kaymaz fick in en tidig reducering i andra men kom inte närmare.

EIF:s Peter Johansson sa så här om segern:

”Kanske inte den mest välspelade matchen. Det är svårspelat eftersom de är sån vind. Både vi och Askim bjuder inte till något skönlir. Men vi lyckas peta in två baljor i första och sedan reducerar Askim i andra. Sedan finns de inte mer att säga. Skönt att ta 7:e raka och vi hoppas fortsätta på samma linje. Vi önskar Askim lycka till i fortsättningen.”

Askims Patrick Abrahamsson sa så här om matchen:

”Vi får 0-1 mot oss efter bara några minuter när vi står och sover. Moralen sjunker direkt och vi vet att vi kommer få en uppförsbacke vilket blivit ganska vanligt senaste tiden. Vi får sedan 0-2 mot oss på en kontring vilket inte riktigt speglar matchbilden då vi varit bollförande och skapat 4-5 vassa lägen där jag vanligtvis sätter några av dem, men bara en sådan dag idag. Vi gör 1-2 i andra halvlek och är nära att få in 2-2 men med en utvisning i slutet tappar vi momentum och Eriksberg kan hålla undan och vinna.”

EIF:s matchreferat hittas HÄR. Bilden till inlägget är även lånad från EIF:s hemsida.

Eriksbergs superform gör att laget har säkrat fjärdeplats med två matcher kvar. 

Askim är precis över strecket och har bara två poäng ner till elvan Mölnlycke-Sjövalla och då har Mölnlycke-Sjövalla en match tillgodo. 

 

LÖRDAG 14/9

Älvsborgs IF – Göteborgs FF 2-1 (0-1)

Inför matchen mot GFF så hade Älvsborg inte vunnit en match sen omstarten (3-2 mot Mölndal) och det började inte bra hemma på PåvelundTeodor Nastevski Lindström satte nämligen 1-0 för GFF på straff redan efter tio minuter. Resultatet stod sig en bra bit in i andra innan Alexander Erlandsson kvitterade. Med bara sex minuter kvar kom sen segermålet, signerat Filip Bergfelt

GFF:s Robert Hedelin sa så här om förlusten:

”Sista halmstrået för att knipa kvalplatsen försvann idag, trots att vi gör en helt okej match. Två lag som följer sin matchplan. Vi håller bollen på backen och Älvsborg håller den i luften. Men det handlar om att vinna matcher och dom är förbannat tunga där framme så förstår att dom utnyttjar det. Vi har ett jättebra rull på egen planhalva och vågar spela trots att Älvsborg pressar relativt högt. Vi har bud på mer i första men vi tar med oss 1-0 till paus. I andra skapar vi inte jättemycket och Älvsborg går lite mer framåt. Tillslut kvitterar dom och då går vi framåt men blottar oss lite bakåt. I andra räddar vår målvakt oss flera gånger så tillslut ringer det. Tung förlust men inte helt orättvist sett till målchanser men att vara bra mellan straffområden hjälper inte alltid. Nu gäller det att försöka hitta energi och avsluta säsongen på ett bra sätt trots dagens förlust.”

GFF kommer att sluta trea i årets 4B och ÄFF är sjua och segern gjorde att laget säkrade kontraktet. 

 

Kärra KIF – KF Velebit 0-2 (0-0)

KF Velebit såg till att hålla spänningen vid liv i toppen av 4B men det satt långt inne i lördags. Matchen på Klarebergsvallen var mållös i 81 minuter innan Dejan Gavrilov satte dit 1-0 för gästerna. Med bara två minuter kvar kom även 2-0 genom Abdulhakim Alsultan

Velebits Denis Skokic sa så här om matchen:

”Vi kommer till denna match med en av våra starkare uppställningar denna höst. Matchen börjar med att vi för och ett Kärra som spelar väldigt fysiskt, något som senare skall få oss att tappa fokus. I första halvlek kommer vi till några få vassa lägen i form av Aron och Roko men utöver det en halvlek med dåligt tempo och mycket kamp! Kärra kommer upp i några kontringar men inga direkta farligheter.

Andra halvlek fortsätter på samma vis fast Kärra tar över spelet mer och mer och vi får försvara oss! De kommer till ett vasst läge där Mackan (nr7) tar ner ett inlägg och drar på ett skott som våran målvakt räddar! I matchminut 80 kommer Aron runt på vänsterkanten slår in en boll som Dejan ”Gröland” Gavrilov slår in på en halvvolley! Några minuter senare kommer vi runt på samma kant igen och bollen kommer in till Hakim på bortre stolpen som med mycket strul får in den och matchen är avgjord! En stor eloge till Kärra som spelar bättre och bättre och är alltid svåra och tunga att möta! Riktigt roligt med en seriefinal nästa vecka borta mot Öckerö”

Kärras kapten Nicklas Reitz sa så här om matchen:

”Matchen kunde slutat hur som helst. Inget skönlir alls men båda lagen krigar på men matchen blir sönderblåst enligt mig. Velebit är i toppen av en anledning och tar tre poäng med bra inställning.”

Velebits matchrapport hittas HÄR

Velebit är fortsatt en poäng efter serieledarna Öckerö IF och står alltså inför en ren seriefinal nästa lördag mot just Öckerö

Kärra återfinns på en sjätteplats. 

 

/Rasta