Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till det senaste från divison 3 Nordvästra Götaland:

 

Det verkar som att vi blir blåsta på ”DRÖM matchen” i omgång 22 då Frölunda skall gästa Hjällbovallen och ANGERED då man har satt sig i ett läge att man kan avgöra hemma på Ruddalen nu på lördag då Gårda kommer på besök…
Detta läget tror jag knappast ett rutinerat VF bränner trots lite aviserad frånvaro av några spelare… utan inför en förmodad stor publik kan Saglik & company i VF handla in äggen, rödbetorna till pytten  för på lördag tror jag det festas rejält i de Västra stadsdelarna...
MEN… bollen e som alltid rund så det kanske är bäst att vi spelar om det först…
Om det är strategisk eller bara slumpen så lyckas ju ANGERED i alla fall sätta press på VF då man återigen lirar dagen innan… vinst där och VF måste gå ut och vinna mot GÅRDA som MÅSTE ta en 3:a för att ej åka ur, känns upplagt för en thriller där kanske nerver + vilja kommer spela en större roll än skönspel.
Någonstans i mitten (övre halvan) verkar det som Team Orantez / Hayek det vill säga HBFC & KÅLLERED har tagit semester och bara spelar av säsongen, andra raka torsken för ”IKEA” och dito för HBFC som nu gått mål lösa i exakt 201 minuter…
En miss modell större på stopptid… kan vara det som skickar ner VIRGO till lokalfotbollen, nu lyckades KONGAHÄLLA vinna och ge sig själva chansen att lira vidare i div 3.
Det som jag tycker var mest tragiskt var den blygsamma publik siffran som uppgick till 41 personer… var fanns stödet för IKK av Kungälvs borna när det behövdes som mest ?
Trots strul innan säsongen så har Ahlgrens Arme i gult DALEN levererat och i och med vinsten sist så har man undvikit att åka ut direkt, chansen att kvala sig kvar finns ju fortfarande där men med de förutsättningarna man haft tycker jag man gjort det kanon så här långt av serien.
Känns som att det ”Gröna stålet” det vill säga LANDVETTER trivs som bäst utan press och att man kan smyga med bakom VF / AA.. och trots lite ”hets” mellan de grönvita lagen så tror jag man i LIS håller en tumme eller 2 att FRÖLUNDA har motivation i serieavslutningen… för att man själva avslutar med 6 pinnar tar jag för givet och då kommer hoppet stå till Frölunda som behöver ge dem en hjälpande hand..
HESTRAFORS går blytungt och behöver säkra upp en seger för att vara helt säkra… JONSERED var tillbaka som vinnare och den vinsten var ju välbehövlig efter att IKK vunnit dagen innan..
– – – – – – – – – – – – – –
GÅRDA – ANGERED  0-2
Nu har det hänt… ANGERED vinner en match men ingen av herrarna Ofori – Nyman – Avdiu i målprotokollet..
AA lyckades ta sig förbi ett lågt liggande Gårda och det var ett ”misslyckat” inlägg signerat Idris Abdi som öppnade upp matchen och av bara farten kom 2-0 några minuter senare och matchen var vunnen.
Andra akten kontroll spelade AA men åkte på en lite missräkning då kapten Jallow drog på sig sitt 3 gula och missar nästa match… eller var den planerad så att han är 100% spelklar till Frölunda matchen.. 😉
– – – – – – – – – – – – 
DALEN – LERKIL  3-1
Gästande Lerkil var i sin 10 bortamatch knappt 15 minuter från att ta sin första pinne på ”resande fot” då man hade 1-1 mot Dalen, men det ville sig inte denna gången heller.
Hemmalaget gör 2 mål sista 15 och tar en go seger vilket gör att man stoltserar med 26 pinnar och har teoretiskt löst så man ej åker ut då man har 6 p tillgodo, gällande kvalspel har man 3 pinnar samt 9+ mål till godo.
Just det… Bita Bångens var en av hemmalagets målskyttar.
– – – – – – – – – – –
KONGAHÄLLA – VIRGO  2-1
Den f.d skyttekungen Kristoffer Frantzich blev matchvinnare med matchens 2-1 mål, ett mål som förmodligen skickade ner Virgo till derby 2020 mot grannklubben Guldhedens IK
Samtliga 3 mål i första halvlek där IKK var i förarsätet via 1-0, 2-1, inga mål i andra akten men massa nerver… och på stopptid får Virgo ett jätteläge att kvittera men missar, TUNGT
Kongahällas Frane Sirinic efter matchen:
Väldigt skön och viktig vinst !!
Vi visar bra inställning och springer för varandra under hela matchen och tycker att vi har kontroll på matchen förutom när de får en jättechans i slutet, men vi skulle ha avgjord innan det.
– – – – – – — – –  – —  – –
LANDVETTER – HBFC  5-0
LIS tuggar på i toppen och har nu gjort 7 mål i sina 2 senaste, bland dessa finns 5 olika målskyttar och 3 av målen är signerade Wilhelm Ingves… och förvånansvärt nog inga mål av herrar Forsman / Belouati (Yasin)
Hemma mot HBFC blev en tämligen enkel historia där de gröna dominerade i stort sett hela matchen.
Avslutar serien mot Virgo + Lerkil och allt annat än 6 pinnar där hade vart en skräll…
Landvetters Assisterande tränare Johan ”JOS” Svensson:
— Vi gör en stabil insats och vi är lite mer cyniska än vad vi varit tidigare.
Vi utnyttjar styrkorna på de spelare som vi kommer till start med och Wilhelm Ingves har en stor roll i denna matchen. Han är makalöst bra i sin target-roll och HBFC hade stora problem med honom.
Defensivt är vår triangel med Efe Yildirim, Lucas Nielsen och Mikael Trajanovski extremt trygg och det känns egentligen aldrig farligt.
Sen var det kul att den gamle brööbacken Rickard Hansson fick näta. Sånt kan vara nyttigt på ålderns höst. Nu blickar vi framåt och vi ska göra allt vi kan för att hålla liv i toppstriden.
– – – – – – – – – – – – – – – 
JONSERED – KÅLLERED  3-1
2 saker som jag noterat direkt..
  • Jonsered VINNER för första gången sedan 9/8
  • En frisk playmaker i Galvan Ayoub bänkad (petad ?)
Ett Kållered som nog var deppiga efter förra veckans torsk kunde ej mobilisera kraft nog utan Jonsered tog grymt viktiga poäng.
Inte roligt att kliva av med skada efter 19 minuter… MEN denna gång var det till lycka för JIF för då äntrade en supertaggad Galvan Ayoub planen och blev lagets matchvinnare med sina 2 mål.
Segern kom i grevens tid och nu har man satt sig i ett läge där man kan lösa nytt kontrakt då man avslutar mot HBFC + VIRGO, kan en strulig säsong ändå sluta på bästa sätt ?
– – – – – – – – – – —  — – 
HESTRAFORS – FRÖLUNDA  2-3
Tung start för Hestra som tidigt reduceras till 10 man efter ett rött i min 18, och ledningsmålet för VF dröjde bara knappa 6 minuter och det var givetvis skyttekung Chekrun som målade och då trodde nog samtliga runt Bollevi att det skulle bli en bekväm resa mot 3 pinnar för VF.
Men 2 fasta situationer i starten av andra halvlek vände matchen då en frispark och en straff gjorde att Hestra tog ledningen och viss oro bland de för dagen orangeklädda VF
Efter att ha vart bänkad i ett par matcher tackade Bryan Johansson för förtroendet att starta igen med att göra viktiga 2-2 efter 57 spelade.
Som så många gånger tidigare denna säsongen (16 st) så kliver Simon Chekrun fram och avgör med sitt andra mål för dagen… och då hade klockan tickat långt och jag tror både AA, LIS satt och hoppades på ett kryss men vi fick en vinnare i och med målet som föll i min 85
Frölundas mittfältsmotor Hampus Furublad:
Väldigt skön seger som dock satt ganska långt inne.
Tycker vi började matchen bra, även fast det är en tuff bortamatch så tog vi över matchen från start. Att dom fick en man utvisad tidigt gjorde också att vi kunde få tryck på dom. 
Väldigt jobbigt start på andra halvlek när dom får en friskpark och en straff som vänder matchen för dom på några minuter. Kändes som att dom två chanserna var allt de hade på hela matchen.
Men vi visar att vi är väldigt starka mentalt som grupp, och skapar en del bra chanser som vi kan vända matchen på igen. Otroligt skön vinst
– – – – – – – – – — – – –
Näst sista omgångens matcher:
Fredag:
  • DALEN – ANGERED
  • KÅLLERED – HESTRAFORS
Lördag:
  • FRÖLUNDA – GÅRDA
  • VIRGO – LANDVETTER
  • LERKIL – KONGAHÄLLA
  • HBFC – JONSERED
ALLA matcher gäller någonting.. precis som det skall vara i ett slutskede av serien.
  • Vi kan till exempel få FRÖLUNDA klara för Div 2 spel 2020
  • Vi kan även få säga tack och på återseende till VIRGO & GÅRDA
​​​​​​​Runt 15.48 på lördag har vi svaret på dessa frågor…
/ Bendinho