Även 5B har betat av ett par matcher i helgen med följande resultat:

 

FREDAG 13/9

Härryda IF – Kungsladugårds BK 0-3 (0-2)

Efter en tuff vår så vaknade bottenlaget Härryda till med några trepoängare men efter 0-3 hemma mot Kungsladugårds BK i helgen ser det riktigt mörkt ut. Gästernas Salvador Vasquez Rueda-Pinto satte 1-0 redan efter fem minuter och efter en halvtimme kom tvåan (Lucas Erlandson). Erlandsson satte även 3-0 en kvart in i andra och matchen bjöd inte på några fler strutar. 

Härryda är sist i 5B och har fem poäng upp till Hovås Billdal och Fässberg över strecket med nio poäng kvar att spela om. HIF har kvar att möta serieledarna Väster (borta), streckkonkurrenten Hovås Billdal (hemma) och topplaget Balltorp (hemma). Tufft schema då det inte räcker med enbart en seger mot Hovås utan det måste även skrällas mot topplagen samtidigt som andra resultat också går vägen.

Sjundeplacerade KBK har haft en tung vår och segern var lagets första efter uppehållet men kontraktet är iallafall säkrat då varken tolvan Härryda eller elvan Heden kan hinna ifatt. 

 

IF Warta – IF Väster 0-2 (0-2)

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson kunde inte annat än vara nöjd efter torsdagens matcher då alla toppkonkurrenterna tappade poäng (med undantag för formstarka Linné som plötsligt blandat sig i toppstriden). Det gällde dock för Väster att göra sitt i den lite luriga bortamatcher mot ett formstarkt Warta (obesegrade efter sommaren inför matchen). I mitten av den första halvlek kom matchen båda mål och det var gästerna Väster som stod för båda på Bravida Arena. Robert Eckerman satte 1-0 och Felix Hermansson låg bakom 2-0.

Dalla sa så här till bloggen om segern:

”Jätteskön seger i och med de andra topplagens resultat igår. Utöver att Linné (den formen!!) vann så tappade ju övriga poäng. Tycker vår första halvtimme är riktigt bra. Warta har en i ribban men utöver det så är det vår match och Eckerman gör 1-0 och Felix 2-0, där känns det som att vi kan landa på 3-0 i paus men vi slutar spela och låter ett trevligt bolltrillande Warta äta sig in i matchen. Andra halvlek är kontrollerad utan att vara bra och Warta tillåts skapa lite för mycket för att jag skall vara riktigt nöjd med andra. Dock tre poäng!”

Väster leder 5B och är i skrivande stund två poäng före Balltorp och fyra före Mossen. Både Väster och fyran Näset (fem pinnar efter) har en match tillgodo och det är ju deras möte som avbröts pga regn (1-0 Väster efter 45). Om bloggen är korrekt informerad så tas beslut av förbundet de närmaste dagarna gällande den matchen. Väster har tre matcher kvar utöver sista 45 mot Näset och ska möta jumbon Härryda, formstarka Linné och Donsö IS.

Warta är åtta i tabellen och har säkrat nytt division 5-kontrakt.

 

LÖRDAG 14/9

Donsö IS – FC Heden 4-1 (1-0)

Donsö IS inledde hösten svagt med bara en pinne på de inledande fyra matcherna men lyckades nu följa upp 2-1 segern i förra omgången mot Fässberg med 4-1 hemma mot bottenlaget FC Heden i helgen. DIS fick en fin start med 1-0 redan efter sju minuter genom Elias Ahlström. I början av andra kom sen både 2-0 (Olle Backman) och 3-0 (Albert Hansson). Det skulle också bli 4-0 (Erik Kristensson) innan Johan Jönsson fick in en reducering för Heden.

DIS Anders Jansson sa så här om segern:

”Skönt med tre nya poäng. Idag hade vi även många tongivande spelare med och då är matcherna lite tryggare att genomföra. Dessutom hade vi enbart ett spelarbyte ur startelvan mot föregående match vilket är fruktansvärt bra för att vara oss. Heden har sin store, trevlige target på topp som dom slår rätt fina bollar på. Tog vi den fajten och kämpade om andrabollen kändes det som vi hade koll på dom. Skönt att våra tre forwards fick göra ett mål var. Rätt stabilt defensivt spel från våran sida där vi inte släpper några onödiga chanser. Samtidigt är vårat passningsspel stundtals bedrövligt där vi stressar och slår svåra bollar när det oftast borde räcka att slå på fötter och antingen rycka förbi eller kombinera. Idag hade vi flera spelare med ett fint ryck som vi borde utnyttjat bättre. Heden är ett kul och trevligt lag att möta så hoppas dom klarar sig kvar.”

Hedens Peter Reitz sa så här om förlusten:

”Ja, det är inte mycket att säga om denna matchen egentligen. Donsö var bättre på det mesta matchen igenom. Och vi kom egentligen aldrig upp i någon vidare nivå. Riktigt sur förlust, men definitivt en rättvis sådan. Tre matcher kvar, och tre poängerna måste börja rulla in nu för våran del om det inte ska bli respass.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Donsö ligger på en sjätteplats

Heden är på fel sida strecket och har tre matcher på sig att ändra på det. Just nu är det fyra poäng upp till tian Hovås Billdal och nian Fässberg. Heden har kvar att möta Fässberg (borta), Mossen (hemma) och Kungsladugårds BK (borta)

 

/Rasta