Vi kollar till helgens 6A:

 

FREDAG 13/9

Bergsjö IF – Gamlestaden FF 2-1 (1-1)

Riktigt intressant möte i toppen av 6A där både Bergsjö IF och Gamlestaden FF försöker hinna ikapp Götaholm. Hemmalaget Bergsjö IF fick en drömstart på BergsjövallenDurim Bublica satte 1-0 redan efter tre minuter! Innan paus hade dock Ali Selim kvitterat för GaFF. Det ser ut som matchen kommer sluta med ett kryss men med bara sju minuter kvar så kan Njaga Njie sätta dit 2-1 för Bergsjö IF!

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om matchen:

”Skönt med tre poäng i en sådan viktig match. Oavgjort hade varit mer rättvist. Tycker att vi hade först halvlek och skapade flera chanser utan att lyckas göra mer än ett mål. Vi inleder piggt och gör mål redan efter 3 minuter men Gamlestaden jobbade sig in i matchen utan att skapa några farligheter förutom hörnan i minut 25 där de kvitterar till 1-1. Andra halvlek tar Gamlestaden över och har mycket boll men skapar inga farliga chanser. De spelar bra fram till den sista tredje delen sen rinner det ut. Vi däremot är för passiva, spelar ovanligt långt och lyckas inte behålla bollen inom laget, utan får mest jaga. Sen är vi alltid farliga framme och det visade vi i den här matchen också när det dyker upp en chans och våra forwards förvaltar den väl. Ingen höjdarmatch från vår sida men skönt att ändå vinna, dessutom mot Gamlestan som är med och slåss om en topplacering.”

GaFF:s Joakim Rinman hade följande att säga om förlusten:

”Både spelmässigt och inställningsmässigt gjorde vi det bättre än matchen senast. De klassiska marginalerna var dock inte på vår sida och det kändes givetvis surt att få åka hem från Bergsjövallen med noll poäng.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Tufft för Gamlestaden som ju även föll i förra omgången (3-4 mot Inter Linné). Laget är nu fyra och är sex poäng efter ledande Götaholm (som dessutom har en match mindre spelad). 

Bergsjö IF är tvåa i tabellen, tre poäng bakom ledande Götaholm med lika många matcher spelade. Om några omgångar möts just Bergsjö IF och Götaholm

 

LÖRDAG 14/9

Fröjdens FK – Tollereds IF 1-2 (0-2)

Fröjden hade visat fin höstform inför mötet med Tollered och hade tre segrar och ett kryss efter sommaren. TIF å andra sidan hade bara en poäng på tre matcher och höll på att bli indragna i bottenstriden. Det var Tollered som började bäst och laget hade 2-0 efter första 45. Gökhan Mahshid satte 1-0 och Jesper Arkelsjö Svensson ökade på till 2-0. Med en kvart kvar av matchen reducerade Joakim Svedlund men Fröjden kom inte närmare. 

TIF:s Jon Efraimsson sa så här om den viktiga segern:

”Något desarmerade kommer vi till spel på ett otroligt blåsigt Heden. Mycket tack vare vår inställning och kämpaglöd (samt medvind i första halvlek) gör att vi går till pausvila med 2-0 ledning. Fröjden är ett tufft lag att möta, fysiska och duktiga med boll. Vi har upplevt dem som ett av de bättre lagen vi mött i år. I andra halvlek gör vi allt för att bara stänga igen egentligen. Vårt långa spel rimmar inte alls med motvinden och vi gör vårat bästa för att stå pall anfallande Fröjdenspelare. Lite ”turligt” men ändå välförtjänt får de in en reducering, ett distansskott som styrs på en av våra mittbackar och reduceringen var ett faktum. Tilläggas bör att strax innan detta fick Fröjden en korrekt dömd straff som vår målvakt Ander Axelsson inte bara räddar utan dessutom limmar! Imponerande. Övrigt är också att en av våra många trotjänare Anders Danielsson drar av sin hälsena och tvingas till 6-8 månaders rehab. Riktigt tråkig dom.”

Fröjdens Philip Berggren sa så här om förlusten:

”Efter poängtapp förra omgången var vi inställda på att hitta tillbaka till vinnarspåret och ta revansch mot Tollered sen vårt möte i våras men så blev det tyvärr inte. Svag första halvlek. Undertecknad och backkollegor hittar inte rätt defensivt och vi får inte heller nåt flyt i vårt anfallsspel. 0-2 i paus och bättre spel skulle krävas i andra halvlek. Bättre spel blev det men efter missade chanser, ramträffar och en grym straffräddning av deras målvakt räckte det inte till poäng. Ska väl också sägas att Tollered krigade på bra hela matchen. Seg förlust och trots bra målproduktion i år får vi ännu en match till samlingen av matcher där vi varit alldeles för ineffektiva. Drar till med klyschan att vi får bryta ihop och komma igen.”

Viktiga poäng för Tollered som är fortsatt tia i tabellen men som nu har fem poäng ner till Öjersjö under strecket och dessutom med en match tillgodo. 

Fröjden återfinns på en femteplats.

 

FC Bosona-Bosna IF – Bergums IF 5-1

FC Bosona-Bosna IF fortsätter att gå bra och tog i helgen sin femte raka seger efter uppehållet! Jumbon Bergums IF besegrades hemma på Länsmansgårdens IP med säkra 5-1. Bosona-Bosnas mål gjordes av Ajdin Smajlovic (2), Emin Koljic, Romano Berisa och Sean Grebovic

Bosona-Bosnas veteran Sean Grebovic sa så här om segern:

”Har inte mycket att säga förutom att jag är nöjd att jag håller än, 38 år och gjorde mål till och med idag. Siktet är redan inställt på Götaholm nästa vecka!”

Bosona-Bosna är nu trea i tabellen, fyra poäng bakom ettan Götaholm och en bakom tvåan Bergsjö IF. Båda lagen framför har dock en match mindre spelad. Bosona-Bosna har dock både Götaholm och Bergsjö IF kvar att möta.

Bergum är sist i 6A och har nu inte längre ens någon teoretisk chans att hänga kvar i sexan. 

 

Inter Linné IF – FC Härlanda 4-1 (3-1)

Nykomlingen Inter Linné går från klarhet till klarhet och följde upp den fina 4-3 segern mot Gamlestaden i förra omgången med att besegra Härlanda med 4-1 i helgen och tog sin fjärde raka seger. Rolando Sosa Torrico satte en straff tidigt för Inter Linné men Jason Davies kvitterade ganska omgående. Innan paus hade dock Azim Bakhsi gjort 2-1 och Amir Hossein Jafari 3-1. I slutet av matchen kunde sen Claudio Esteban Machuca Avilés fastställa slutresultatet 4-1.

Inter Linnés Guillermo Moreno sa så här om segern:

”En viktig seger för oss! Efter några konsekutiva segrar var vi motiverade eller säkra att vi kunde ju vinna denna matchen också. Motståndare hade en tydlig spelidé, som var välorganiserad. Under flera stunder under hela matchen tappade vi bollen vilket vi inte gillar så mycket. Första målet kom snabbt som vi ville efter en straff som en av våra juniorer fick, men tyvärr efter några minuter blev de lika igen 1-1. Vi fortsatte jobba och vi kunde göra den andra målet, och det var en annan av våra juniorer som gjorde målet denna gången. Sen blev 3-1. Efter en fin och smart frispark av vår defensiv mittfältare kunde vi göra 4-1. Riktigt bra och roligt match tack vare en bra domaren som var rättvist mot båda lagen!”

Härlandas Martin Victorin sa så här om förlusten:

”Tufft nu! Mycket skador leder till att vi får starta med ett helt nykomponerat mittfält. Inter Linné hade skickliga dribblers som vi hade svårt att plocka upp defensivt. Vi försöker kurera diverse fotleder, ljumskar och knän och studsa tillbaka nästa vecka!”

Inter Linnés fina form har tagit laget bort från bottenstriden och upp till en sjundeplats, en placering bakom just Härlanda

 

SÖNDAG 15/9

Götaholm BK – Syrianska/Arameiska FG 5-2 (2-0)

Serieledarna Götaholm befäste sin serieledning när de igår besegrade Syrianska/Arameiska hemma på Gamlestadsvallen. GBK hade 2-0 efter första 45 efter mål av Fenan Zemui och Hoang Pham. Nästa direkt i andra kom sen 3-0 när Tobias Bui satte sitt 26:e mål för säsongen (bäst  i 6A). Louay Halabi fick en in en reducering men Kristofer Jansson ökade på till 4-1. Båda lagen gjorde sen varsitt mål då Farhang Mati satte 2-4 innan Pham fastställde slutresultatet 5-2 på straff.

GBK:s spelande tränare Behar Tahiri sa så här om segern:

”En svårspelad match då det blåste som bara den. Vi gör både 1-0 och 2-0 i första halvlek för att sedan direkt i andra döda matchen med vårt 3-0 mål. Syrianska sticker upp lite då och då men det känns aldrig riktigt farligt. En stabil 5-2 seger och nu är det endast sex matcher kvar och vi sitter i förarsätet. Vi ser fram emot hösten och förhoppningsvis blir det inte ett 14e år på raken i 6A för Götaholms del.”

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om matchen:

”En väldigt svår match på förhand, tycker vi gör det ganska bra i första, till den andra blir vi trötta , tar felbeslut m.m. En väldigt svår dag att spela fotboll på med tanke på den kraftiga vinden under matchen. Stort grattis Götaholm till vinsten. Vi blickar framåt mot nästa match!”

GBK:s matchrapport hittas HÄR och där har bloggen också lånat bilden till inlägget.

Götaholm har fortsatt grepp om seriesegern och leder 6A, tre poäng före Bergsjö IF. 

Syrianska/Arameiska är nia.

 

/Rasta