Vi kastar oss över helgens 6B:

 

FREDAG 13/9

Neutrala IF – FTU 5-0 (2-0)

I toppen av 6B öser topptrion på och Neutrala gjorde sitt i fredags när de besegrade FTU med klara 5-0. Abdikaafi Mahamud Diiriye och Abdi Rahman Mohamoud såg till att NIF ledde med 2-0 i paus. I mitten av andra kom 3-0 (Mohamed Abdulqadir Wehliye) innan Diiriye avslutade med att göra både 4-0 och 5-0!

FTU:s Oguz Acikgöz sa så här om förlusten:

”Nä, det finns inte så mycket att säga. Neutrala är bättre än oss i alla fronter från minut 0 till 90. Vi försöker ändå bjuda upp till spel men tar många felaktiga beslut i många lägen och därför hotar vi aldrig på riktigt. Önskar Neutrala ett stort lycka till, i mina ögon definitivt det laget som spelar bäst fotboll i 6B.”

Neutrala är tvåa på målskillnad bakom ledande Hisingen FC. I skrivande stund skiljer det ett plusmål

FTU är fyra i tabellen men är 19 poäng bakom toppduon! 

 

Diseröd SK – BK Skottfint 3-4 (0-1)

Nykomlingen Skottfint går mot en stabil säsong och följde upp 6-2 segern mot Surte i förra omgången med 4-3 mot Diseröd i fredags. Skottfints Jonas Taube gjorde den första halvlekens enda mål på Skarpe Nord. Efter paus trillade dock målen in i en stridare ström. Hugo Andersson satte 1-1 innan Gustav Fuxling Thorsson gav DSK ledningen. Taube satte 2-2 med DSK återtog ledningen med med en kvart kvar genom Anton Karlsson. Skottfint stod dock för en fin vändning: i 84:e satte Gustav Nilsson en frispark fram till 3-3 och i 88:e avgjorde André Klint!

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Vi åker hem till Göteborg med tre poäng och det var väl det viktigaste. Vi ligger under 2-3 med sju minuter kvar, men vänder till 4-3. Det skall vi ta med oss. Vi leder med 1-0 i paus, men kommer undan med blotta förskräckelsen då vi minst tre gånger i första halvlek gör tekniska misstag på mittfältet som leder till bolltapp och omställningar för Diseröd. Detta leder inte till några större målchanser, men är rätt signafikativt för hur det sett ut i andra matcher den här säsongen. Jag försöker förändra possesion-spelet på mittfältet med ett byte efter 25 minuter och ytterligare ett i paus. Vi rullar boll bra i 15-20 i första halvlek, och ändringarna i paus ger resultat en bit in i andra halvlek. Sedan faller vi ihop som ett korthus. Kastar mer eller mindre in tre mål i egen bur efter slarv. Våran målvakt kom först till matchen i paus och hann inte värma upp och det märktes i vissa situationer. På höstens sex matcher har vi släppt in 16 mål. Det är därför vi ligger där vi ligger i tabellen. Å andra sidan har vi gjort 28 mål. Inför den här matchen så hade vi 8 spelare som försvann från senaste matchen och sju nya in. Omöjligt uppdrag att sätta ett försvarsspel. Vi är dock på övre halvan som nykomlingar och det är mer än godkänt. Åka upp till Kungälv en fredag i september på en halvkass konstgräsplan, bandybelysning, sidovind, mängder med återbud och ändå ta tre poäng. Det är riktigt starkt! Nu får vi fokusera på att göra en prestation spelmässigt i nästa match istället.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Skottfint är femma och DSK är åtta.

 

LÖRDAG 14/9

Västkurd BK – Chalmers Studentkårs IS 9-0 (6-0)

Västkurd fortsätter att ösa på precis bakom toppduon Hisingen och Neutrala och skulle toppstriden behöva avgöras på målskillnad så har VBK ett klart övertag! Västkurd har nu 34-1 på sina fyra senaste matcher och har nu gjort 93 mål! Mot Chalmers i lördags var det inget snack och 6-0 i paus blev 9-0 totalt. Målen gjordes av Devran Celik (2), Mario Atanasovski (2), Hakan Celik (2), Roni Kurdali (2) och Korab Bakraqi

VBK:s Nozad Kurdali sa så här om segern:

”Vi kommer riktigt revanch sugna efter förlusten mot Chalmers i våras. Vi vet ju hur tuffa Chalmers är så vi snackar om att spela vårt spel, inte bjuda på några fasta situationer eftersom dom är riktigt starka där och tålamod. Vi sätter hög press på Chalmers som ger otroligt bra utdelning där vi gör några snabba mål och går till paus med 6-0. Andra fortsätter vi med högpress och gör ett tidigt mål. Efter det slarvas det en del ifrån båda lag men slutar ändå med en 9-0 seger. Nu gäller det att fortsätta såhär och inte få hybris för att vi har några storsegrar i bagaget, utan fortsatt fullt fokus på vår uppgift. Vill tacka Chalmes för att dem står upp och kämpar hela matchen, där det är gott snack och leenden trots resultatet. Sedan vill jag även tacka lokalfotbollens legend, domare Ulf Lundin! Nu laddar vi om inför en tuff borta match nästa vecka ute på Hälsö!”

Chalmers Victor Engdahl hade en kort kommentar om förlusten:

”Vi försökte spela, men det gick inte.”

Västkurd är fortsatt trea i tabellen, tre poäng bakom toppduon Hisingen och Neutrala.

Chalmers är sjua.

 

Nödinge SK – Bjurslätts IF 2-4 (2-1)

Viktig match runt nedflyttningsstrecket där jumbon Nödinge SK började bäst. Wshyar Kotani satte 1-0 och Arnes Blazevic gjorde 2-0 redan efter en kvart. Precis innan paus fick dock Bjurslätt in en reducering när Hauraman Behzad Abdulaziz satte en frispark. I andra kunde sen BIF både kvittera (Benny Brunberg) och ta ledningen (Joakim Kos Håkansson). I slutet satte även Brunberg 4-2 och säkrade segern!

BIF:s Almin Demir sa så här om den viktiga segern:

”Viktig seger ! Vi vet att vi måste vinna och ser till att alla a-lagsspelare är med, nånting som vi inte haft de senaste tre matcherna! Nästan alla spelare är med och vi börjar med en trebackslinje och kör hög press. Vi är bättre laget sen första minuten men Nödinge gör 2-0 efter 15 minuter pga våra misstag. Fram till 45 minuten när Harman gör mål, 2-1! Andra halvlek börjar vi med fyrbackslinje och mer organiserat och fortfarande med hög press och offensivt! Nödinge tappar sitt spel och vi blir bättre och bättre och äger matchen. Matchen slutar 4-2 men kunde ha slutat med 7-2 eller 8-2 till Bjurslätt! Hur som helst viktigt seger och alla är glada för det!”

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om förlusten:

”Vi tar kontroll över matchen ifrån minut ett och har bollinnehavet utan att komma fram till några lägen. Vi lyckas med lite flyt göra både 1-0 och 2-0. Första halvlek är nästan perfekt tills vi släpper in en frispark innan halvtid. Andra halvlek är vi slarviga och förlorar bollinnehavet och de tuggar sig in i matchen. Efter 2-2 tappar vi humöret och faller igenom.”

Bjurslätt är kvar som tia men har nu fem poäng ner till Backatorp under strecket men då har Backatorp en match tillgodo. Nödinge är sist i 6B-tabellen med sju poäng upp till Bjurslätt men även NSK har en match mindre spelad. 

 

/Rasta