Dags att ta sig an helgens action i 6C:

 

LÖRDAG 14/9

Vrångö IF – SK Argo/Masthuggets VBK 0-0 (0-0)

Det blev ett mållöst möte på Klingkärr denna vackra men lite blåsiga lördag. Gästande Argo/Masthugget hade den första halvleken med flera klara chanser och inte mindre än tre ramträffar och några riktigt bra lägen inne i straffområdet. I den andra tuggade sig hemmalaget in i matchen och tog över. Närmare än en klockren nick i ribban från nära håll kom dock inte Vrångö. Ett rättvist resultat där Argo/Huggets chanser var hetare i första men Vrångös spelövertag var större i andra.

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Vrångö är tia i tabellen och Argo/Masthugget återfinns på en femteplats. 

 

Hällesåkers IF – Styrsö BK 2-2 (1-1)

Både Hällesåker och Styrsö jagar kvalplatsen men mest nöjd över resultatet lär nog tvåan Tynnered varit. Mattias Svensson gav hemmalaget ledningen med en nick efter en kvart men SBK:s Niklas Tullock kvitterade. Strax efter kvittering fick även gästerna Mattias Johansson utvisad. Trots detta var de Styrsö som tog ledningen i början av andra när Joel Allheim nickade in 2-1. Det var uppenbarligen nickmålens match för med bara åtta minuter kvar satte Mattias Svensson sitt andra mål med huvudet och matchen slutade 2-2.

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”Vi möter ett aggressivt Styrsö som ligger tätt och spelar hårt, fem gula och ett rött till dom visar detta! Kanske rubbar detta vår fokus på vårt spel då vi gör det svårt och inte alls spelar vårt spel. Vi tar ledningen men efter slarv får Styrsö en chans som dom förvaltar till 1-1 strax innan paus. I andra börjar vi bäst, hög press och skapar chanser. Men som alla vet, när man inte sätter sina gör motståndarn det. Styrsö kontrar in 1-2 och vi får kämpa ännu mer. Än en gång kliver kapten Mattias fram och knoppar in 2-2 på hörna. Vi har 4-5 lägen att avgöra men bollen vill inte in idag. Vi får hoppas att det lossnar på fredag mot Landala!”

SBK:s tränare Daniel Wessberg hade följande att säga om matchen:

”En match där vi kom lite stukade efter två förluster och dessutom en del avstängningar och skador. Vi visste på förhand att vi behövde slita för att få med oss poäng. Så blev det också. Vi fick en utvisning efter 40 minuter. Sedan var det bara att kriga. 2-2 till slut vilket vi får vara väldigt nöjda med. Hällesåker missade många fina lägen och vi satte de chanser vi fick. En eloge till alla spelare som slet i 90 minuter.”

Lagen skuggar varandra i tabellen med Hällesåker som trea och Styrsö som fyra. Det börjar dock bli en hel del poäng upp till kvalplatsen som Tynnered för tillfället besitter. HIF är fem poäng bakom och SBK hela nio.

 

Önnereds IK – Slottsskogen/Godhem IF 5-2 (4-1)

Serieledarna Önnered går mot serieseger i 6C och i lördags besegrades Slottsskogen/Godhem med 5-2 hemma på Apelsinplan. Rikard Pettersson nickade in 1-0 till ÖIK nästan direkt men Amir Naser kvitterade på straff strax efter. Innan paus hade dock Önnered gått ifrån till 4-1 efter mål av Andreas Säfström och två av Jakob Lindgren. I mitten av andra kom även 5-1 (Hamid Reza Amini). I slutet kunde sen Naser göra sitt andra mål och hyfsa till siffrorna lite. 

ÖIK:s Arthur Oresjö sa så här om segern:

”Match mot SG som kämpar i botten. Vi var inställda på att de kommer kämpa hårt. Vi gör 1-0 ganska tidigt och tar kommandot i matchen. Efter en kvart kviterar de på straff. Ganska omgående gör vi 2-1 och 3-1 innan Bye och Jakob kombinerar sig fram gör mycket vackert 4-1 innan halvtid. I andra spelas matchen bara av och båda lagen gör var sitt mål och slutresultatet skrivs till 5-2. I slutändan en ganska enkel seger. Vill även ge extra plus till domaren, bra koll på allt hela matchen.”

SG:s George Boulos hade följande att säga om matchen:

”Det finns inte så mycket att säga om matchen önnered vinner välförtjänt denna matchen. Vi spelar dåligt och slarvar i alla delar på plan. Vi får ta nya tag och försöka vinna de resterande matcherna och se till att hålla oss kvar i år.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Med fem matcher kvar leder Önnered 6C med sex poäng och visserligen ska laget möta både tvåan Tynnered och trean Hällesåker men det känns ändå som det ska mycket till om laget ska tappa detta.

För SG är det tuffare och laget är elva, dock bara på sämre målskillnad än tian Vrångö

 

SÖNDAG  15/9

Tynnered FC – Landala IF 2-0 (0-0)

Hällesåker och Styrsö kryssade så hade Tynnered chansen att rycka lite i kampen om kvalplatsen men även hålla Önnered inom räckhåll. Hemma på Åkeredsvallen blev det också seger mot jumbon Landala. Efter 0-0 i paus satte Mathias Ekberg 1-0 tidigt i andra och en stund senare kom även 2-0 (Ahmed El-Abyad). 

TFC:s tränare Ibbe Maruvge sa så här om matchen:

”Stormade rejält med hårda vindar. Var svårt att få till något spel. Vi gör kanske vår sämsta första halvlek för säsongen, så 0-0 i halvtid var rättvist. I andra steppar vi upp och pressar högre. Vi äger boll och rullar fint. 1-0 kommer via Mathias Ekberg och senare uttökar vi till 2-0 via Ahmed E. Landala hade en och annan farlig målchans, men vår målvakt och backlinjen håller rent och slutresultatet blir 2-0 och tre viktiga poäng.”

LIF:s tränare Viktor Ohlsson hade följande att säga om förlusten:

”Svårspelat i vinden, matchen har helt klart två ansikten där vi har första halvleks bästa chanser. I inledningen av andra ställer sig Tynnered högt och vi får inte bort bollen i motvinden. Vi har bud på såväl kvittering som reducering men Tynnered är mer kliniska och nyttjar sina chanser.”

Tynnered har greppet om kvalplatsen och har i nuläget fem poäng ner till jagande Hällesåker. TFC har sex poäng upp till Önnered men då ska lagen mötas innan serien är slut. 

Landala är sist i 6C men har bara tre poäng upp till elvan SG och tian Vrångö och har dessutom en match mindre spelad. 

 

/Rasta