Dags för helgens division 7-matcher:

 

FREDAG 13/9

7A

Angered SK – Gunnared KIF 3-2 (3-1)

Angered SK kan fortfarande bland sig i toppstriden i 7A och laget vann i fredags mot jumbon Gunnared med 3-2. ASK:s  Siciid Abdiqadir satte 1-0 redan efter fem minuter med sitt 22:a mål för säsongen. Hiwa Gholamzadi satte 1-1 för Gunnared men innan paus hade Mohamed Ali gjort både 2-1 och 3-1. I andra kom Gunnared lite närmare efter mål av Djem Aydogan men Angered kunde hålla undan och vinna. 

Gunnareds Khabat Aslani sa så här om matchen:

”Vi hade några sjuka men kunde ordna så att det fanns spelare på plan vid start, nästan på håret. Men med endast två avbytare så lyckades vi göra en bra match, de gör 1-0 på ett misstag från oss där de pressar ganska högt o vår mittfält passar tillbaka en långsam pass som deras anfallare gladeligen tar och bli fri mot vår reservmålvakt som tyvärr spelade skadad. Vi lyckas dock kvittera, men återigen ett slarvpass ställer till det för oss och slarviga passningar ställer det för oss så det blir 1-3 i paus. Vi ändrar lite i på mittfältet i halvtid och det ger resultat. Där vi vinner andra halvlek med 1-0 och hade nästintill friläge att kvittera av Djem, vår yttermittfällt. Det ville sig inte och sista delen blev mer offensivt hawai fotboll utan att nått av lagen kunde sätta in sina chanser.”

Jumbon Gunnared får jaga vidare efter första segern.

Angered är fyra men har några matcher tillgodo och skulle kunna fightas om andraplatsen. 

 

Partille IF SC – Vatra KIF 0-3 (0-2)

Nystartade Vatra jagar uppflyttning och det blev 3-0 borta mot PartilleLexby i fredags. Bljodin Ismaili satte 1-0 i mitten av första och precis innan paus kom 2-0 (Flamur Tahiri). Tahiri gjorde även matchens sista mål och är nu uppe på imponerade 22 mål!

Just tvåmålsskytten Tahiri sa så här om segern:

”3-0 seger mot ett starkt Partille som gör det bra i det defensiva, som försöker verkligen spela boll och spela sig ur vår press! Så all beröm till dem! Vi gör det bra med boll, rullar runt, har tålamod och väntar på öppningar mellan deras backlinje och mittfält som vi gör ett par gånger som sedan ledde till 3 mål för vår del i kvällens match. Vi orkar också mer än ett Partille som i andra halvlek backade hem till deras planhalva med nästan alla sina spelare. Vi önskar Partille lycka till resten av säsongen! FORCA VATRA KIF🇦🇱🦅

Partilles kapten Joakim Säyläs sa så här om förlusten:

”Vi visste från början att det skulle bli en tuff match då Vatra har ett väldigt spelskickligt lag och framförallt ett par riktiga klasspelare som på egen hand kan avgöra matcher. Tycker ändå att vi har relativt bra koll på dom större delen av matchen, visst bollinehavet är väl ca 30-70 och vi har reservmålis Patrik Säyläs som håller nere sifforna men målen i sig tycker jag sker lite slumpartad (undantag straffen som var solklar dessvärre). Ändå en rättvis seger utan snack men vi står ändå upp bra mot seriens näst bästa lag samtidigt som vi vägrar låta det rinna iväg trots att flera av oss gick på knäna i slutet. En bra genomkörare så nu kan vi ta helg med gott samvete!”

Vatra är tvåa i tabellen men lagen bakom jagar och har dessutom några matcher tillgodo. 

Partille är sjua.

 

7C

Bergsjön SK – Hjuviks AIK 0-2 (0-2)

Kampen om seriesegern i 7C går vidare och Hjuvik gjorde sitt i fredags framför GP:s kamera när de besegrade Bergsjön SK med 2-0 på Kviberg. Hjuviks kapten Daniel Blom satte 1-0 efter en dryg kvart och innan paus kunde Danny Höglund-Field nicka in 2-0 från nära håll. Matchen bjöd sen inte på några fler mål. 

Just kapten Blom sa så här om matchen:

”Vi kommer till Kviberg med stort självförtroende även om samtliga vet att vi måste göra jobbet för att vara med i toppen på tabellen. GP sänder matchen Live och råder god stämning vid avspark. Det blåser en del och vi lyckas få vinden i ryggen första halvleken som vi börjar på ett bra sätt. Kort passningspel varierat med ett antal långa bollar framåt skapar oss några halvchanser. Vårt första mål blir till på en hörna som dimper ner vid bortre stolpen. Där står jag och petar enkelt in 0-1. Första målet för säsongen för mig och lite synd att man inte ens kommer med i målprotokollet då.. Hehe. Jag tycker vi har övertaget första halvlek och på indirekt frispark lyckas Oscar skarva bollen vidare till Danny som snyggt nickar in 0-2. I andra halvlek har vi motvind och Bergsjön börjar skapa en del chanser. Det delas ut en massa kort men trots det krigar vi på och det resulterar i viktiga poäng för oss. En välförtjänt seger!”

Hjuvik leder 7C på bättre målskillnad än tvåan Pushers. 

BSK är femma.

 

Hermansby IF – Pushers BK 1-7 (0-4)

Efter en lite skakig inledning på hösten har topplaget Pushers höjt sig. I helgen blev det klara 7-1 borta mot Hermansby. PBK hade 3-0 redan efter en kvart efter mål av Sunny Johansson Wong, Jimmy Johansson Wong och Joakim Jonsson. Innan paus kom även 4-0 (Robert Bergström på straff). Målen fortsatte att trilla in på Kärnavallen efter paus. Simon Grahn reducerade för HIF innan Jimmy Johansson Wong satte 5-1. Även Jonsson blev tvåmålsskytt innan Eric Ahlberg avslutade målskyttet. 

PBK:s Tom Hassling sa så här om segern:

”Vi kom stärkta från förra veckans seger mot Proletären och var laddade på uppvärmningen. Bra tempo från början och vi går upp i ledning med 3-0 efter typ 10 minuter. Efter det faller vi tyvärr in i Hermansbys tempo och kommer inte riktigt upp i nivå som vi kan. Men vi kontrollerar matchen bra och segern kändes aldrig hotad.”

Hermansbys Jonnie Pettersson hade följande att säga om förlusten:

”Vi möter ett taggat Pushers idag, ett lag som utan tvekan är det bästa laget i 7C när dom spelar som dom gjorde idag. Vi har många borta så båda jag och min assisterande är ombytta för match (men slipper som tur är inhopp), detta gör att vi får flytta runt en del i laget och spela på lite ovana postioner. Vid genomgång säger vi att vi måste vara med på deras djupledsspel på deras riktigt snabba forwards samt försöka hålla dom felvändna och tidigt gå upp i rygg. Vi gör raka motsatsen första 15 och ett 3-0 underläge är ett faktum. Vi spelet betydligt bättre i andra halvlek, men är för långsamma i passningsspelet och har för lite rörelse vilket gör att Pushers lätt kan falla ner i rätt postioner och flytta över när vi försöker byta kant. Vi lyckas få in en boll efter ett helt okej anfall och Simon trycker dit den, andra målet på två matcher för vårat nyförvärv. Vi försöker fortsätta att få in fler mål och lyfter lite mer med laget, detta leder till att vi blottar oss bakåt och siffrorna rinner iväg lite. En match som det bara är att bryta ihop och komma igen starkare efter. Vill ändå lyfta fram våra juniorer denna match, Speciellt Alfred (Affe) som har vuxit mycket i sitt spel dom senaste matcherna. Sedan hade siffrorna varit än större om det inte hade varit för våran målvakt Markus ”Neuer” Karlsson som är långt ute på många bollar och rensar undan.”

Pushers är tvåa i 7C på målskillnad efter Hjuvik.

Hermansby är nia.

 

SÖNDAG 15/9

7B

IFK Hindås – Johannebergs IF 1-8 (0-4)

Johanneberg jagar uppflyttning till sexan och det blev en storseger i helgen mot Hindås borta på Fagervallen. Det var 4-0 efter första 45 efter mål av Edwin Grehorn Hall (2), Olof Eklund och Alex Haglund. I andra fortsatte bollarna att rulla in även om det började med en reducering av Safar HazaniGrehorn Hall satte iallafall sitt tredje och Haglund sitt andra innan Soheil Zakeri och Fredrik Jonsson avslutade målskyttet. Hindås fick även ett rött med tio kvar.

JIF:s målvakt Jimmie Elek sa så här om segern:

”Ja, riktigt skönt! Bortamatch i Hindås med vindbyar som flyttade målburen vid ett par tillfällen. Naturgräset tyvärr vattenskadat, men en fin, om än kort, konstgräsplan utgjorde spelunderlag för dagen. Vi inleder med mycket långbollar som sticker iväg lite långt, men kommer snart igång med finare spel längs mark som ger utdelning och mål. Hindås skapar inga jättelägen, och vi går välförtjänt ut med 4-0 i halvtid. Andra halvan startar lite stressigt från vår sida (som så många gånger förr), men inställningen är kanon och vi lyckas till slut få utdelning på våra målchanser. De får in en reducering till 5-1 efter en fin kantprestation, men får senare se sin mittback utvisad efter två gula och vi kan komfortabelt ta hem segern med slutsiffrorna 8-1. En rolig match där vi kan plocka med oss ett gott självförtroende innan tungmöte i veckan mot S:t Jakob. Dessutom två nya målskyttar i lövet – ett hattrick av ytterlöpare Edvin Grehorn Hall och ett fint tiki-taka-mål in vid stolproten av Soheil Zakeri!”

Hindås burväktare Johan Holst sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? De ligger i toppen av en anledning. Hyfsad jämn första halvlek trots siffrorna, de var duktiga på att utnyttja den starka vinden till sin fördel med sina djupledspass samtidigt som de överbelastade offensiv planhalva. Vi lyckas få in ett mål i andra halvlek men kommer inte in i momentum och när de får in en balja hänger vi huvud och låter dom komma till mängder med chanser. Ett trevligt gäng som förtjänar att ligga där de gör i tabellen. För oss är det bara att bryta ihop och göra oss förberedda i veckan för revansch på söndag.”

JIF:s matchreferat hittas HÄR

Johanneberg är tvåa i 7B-tabellen medan Hindås är sjua.

 

7C

Rödbo IF – Ösets BK 1-4  (1-3)

Ösets BK fick med sig en trepoängare från Klarebergsvallens konstgräsmatta i söndags när Rödbo IF besegrades med 4-1. Youness Barik och Florin Ursu såg till att ÖBK tog en tidig ledning. RIF svarade genom Peter Bengtsson men precis innan paus kom 3-1 (Barik igen). I matchens slutminuter kom även 4-1 när Ursu gjorde sitt andra för dagen.

ÖBK:s Senad Zuta sa så här om segern:

”Vi hade viktiga spelare tillbaka i varje lagdel för första gången efter sommaren. Vi kontrollerar matchen direkt från början och leder med 0-2 efter en kvart. Trots att Rödbo reducerar 10 minuter senare så går vi till halvtidsvila med tvåmålsledning. Andra halvlek är Rödbo mer taggade och skapar några farligheter utan att göra mål. Vi står emot pressen och i slutet av matchen kontrar vi in 1-4. Överlag en rättvis seger.”

RIF:s kapten Fredrik Strömberg sa så här om förlusten:

”En match i orkanvindar med riktigt låg kvalitet där vi inte alls kommer upp i nivå och förlorar rättvist. Får gratulera Öset och tacka domaren som gjorde en bra match.”

Öset återfinns på en åttondeplats och Rödbo är sist i tabellen. 

 

Proletären FF – Solväders FC  3-2 (1-1)

I mitten av 7C-tabellen besegrade Proletären Solväder hemma på Åkeredsvallen. Det var oavgjort i paus efter att PFF först tagit ledningen på ett självmål innan SFC:s Léon Blomstrand kvitterat. I början av andra gjorde sen Solväder 2-1 genom Ahmed Jeele och strax efter fick Proletären även en spelare utvisad. Trots detta kunde Daniel Rojas sätta 2-2 innan Cristian Luis Molina Arriagada satte segermålet! 

PFF:s målsvakt Rasmus Hansson sa så här om segern:

”Var en väldigt jobbig match o spela då det blåste väldigt mycket och intensivt. Vi gjorde ett tidigt mål i första halvlek där en av deras spelare styr in ett lågt inlägg i egen bur men innan halvlek lyckades solväder kvittera till 1-1. Dom hade läge att göra 2-1 i första också när dom fick straff men lyckades hålla den utanför mål I andra halvlek så gjorde solväder ett tidigt mål som vi ger till dom när vi slarvar med passningsspelet. Dubbel smäll på det blir när en av våra spelare blir utvisad när han springer ihop med deras anfallare på vad som hade blivit ett friläge. Vi lyckas dock väldigt starkt ställa oss upp o fortsätta kämpa och när dom sen blev trötta lyckades vi göra både 2-2 och 3-2 som blev slutresultatet.”

PFF är nu sjua och Solväder är femma.

 

/Rasta