Det spelades några matcher igår i lokalfotbollen och så här gick det:

 

MÅNDAG 16/9

6B

Chalmers Studentkårs IS – Hälsö BK 0-5 (0-2)

Hälsö inledde hösten fint med tre raka men rådde inte på topplagen Neutrala (1-3) och Hisingen (0-2). Igår var dock laget tillbaka i vinnarspåret när Chalmers besegrades med hela 5-0. Rasmus Kolenda och Jacob Lidström såg till att ö-laget ledde med 2-0 i paus. I andra satte sen Carl Johan Larsson både 3-0 och 4-0 innan Adam Magnusson fastställde slutresultatet 5-0 från elva meter.

Chalmers Oscar Holm sa så här om förlusten:

”Inte mycket att säga, vi släpper in några billiga mål sen är det många gamnackar och inte många rätt efter det. Match på torsdag igen, vi får studsa tillbaka då.”

Chalmers är inne i en tuff period med tufft spelschema och förlusten var lagets fjärde raka. Laget återfinns dock på en stabil sjundeplacering

Hälsö BK är sexa men har häng på fjärdeplatsen. I nuläget är det två pinnar upp till fyran FTU men då har HBK en match mindre spelad. 

 

7B

Menisken IF – Högaborg Kärralunds FC 2-2 (0-0)

Det blev kryss på Gamlestadsvallen igår när Menisken mötte Högaborg Kärralund i 7B.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”Match måndag pga av att Högaborg hade ont om folk så valde vi att flytta matchen. Första halvlek tycker jag står och väger lite en del kamp men ändå ganska händelselös när det kommer till klara målchanser. Vi har några skott utifrån och Högaborg har några tätt utanför. I andra gör vi lite förändringar och jag tycker att vi tar över matchen och att den utspelas mest på offensiv planhalva kanske lite på grund av vinden men tycker också att vi hittar en del bra kombinationer. Vi leder rättvist 2-0 efter två mål av Sermedo. Tyvärr genomgående lägger vi alldeles för mycket energi på domaren den här matchen och det straffar sig alltid, även om man blir extremt frustrerad över situationer så måste man behärska sig vilket vi också pratat om efter matchen. Straff mot oss och sen gör motståndarna 2-2 sista 30 sekunderna och det blir ett riktigt tung poängtapp vad som borde varit en ganska klar trea. Vi sköt oss i foten helt enkelt. Punkt. Från en bitter men snart glad Bolivia.”

HKFC:s Prithul Kharel Chhetri sa så här om matchen:

”Innan matchen började hade HKFC bara 10 spelare men efter att ha dragit i några trådar fick vi förstärkning med 2 spelare. Första halvleken var ganska jämn och vi lyckas hålla Menisken borta från allt för farliga lägen. Menisken gör ett bra jobb med omställningar och att hitta bollen till snabba spelare. HKFC gör några fina offensiva spel med chans till mål. Vi försöker vara lunga med bollen och spela runt den, men stundtals blir vi för stressade. Första halvleken blir mållöst.

Andra halvlek var en av de mer hektiska halvlekar vi har spelat denna säsong. Vi kommer in med stark vilja och försöker vara mer centrerad och spela runt bollen. Det blir mycket tjafs mellan lagen och många tacklingar vilket ledde till en ökad frustration i matchen. Man kan helt enkelt säga att domaren fick jobba mycket. 1-0 kommer genom ett inlägg från Menisken där anfallaren nickar in bollen. 2-0 kommer några minuter efter. Vi fortsätter kriga och hitta bollarna till innermittfältarna samt yttrarna och får några fina kontringar. Tjafset slutar inte men vi försöker behålla lugnet vilket ger resultat. HKFC får straff efter en tackling i straffområdet och Mohammad sätter in den i vänstra hörnet. Efter 2-1 målet rycker vi upp oss och fortsätter pressa Menisken i deras sida. Med några minuter kvar blir det 2-2 efter ett inlägg och lite trassel i straffområdet. Målskyttar var Mohammad (1) och Prithul (1). En stor eloge till hela laget som krigade och höll sig lunga. Tackar även Menisken för en tuff match.”

MIF är femma i tabellen medan HKFC är åtta.

 

7C

Lundby IF – AIF Göteborg 2-5 (1-3)

AIF föll lite oväntat i förra omgången mot Kareby och tappade viktiga poäng mot toppen. Igår tog laget dock en ny trepoängare när Lundby besegrade på Bravida. Henrik Andrén och Joachim Frej såg till att AIF ledde med 2-0 i mitten av första men Rachid Hersi reducerade för LIF. Innan paus ökade dock Joel Otterloo Kuronen på till 3-1. Med en kvart kvar av matchen ökade sen Robin Lübbe på till 4-1 men Erik Lukacs reducerade strax efter. Det blev dock 5-2 till slut efter att Otterloo Kuronen nickade in sitt andra mål. 

LIF:s Nana Piesie sa så här om förlusten:

”Samma visa igen, vi har chanser sedan bjuder vi på ett mål när våran spelare i en löp duell får en bristning i låret så gör de 1-0. Sedan kommer vi igen men släpper in för billiga mål och missar för många klara chanser. AIF trumma på bra hela matchen. Vi är helt enkelt för ojämna i matcherna , höga toppar men våran lägsta nivå är horrible.”

AIF är trea just nu och har fyra poäng upp till toppduon Hjuvik och Pushers

LIF är elva.

 

/Rasta