Nu på lördag (20/9) smäller det i norra skärgården då Öckerö IF tar emot KF VelebitPrästängen (13.00) i en ren seriefinal i 4B!

Inför matchen leder Öckerö med en poäng och har även bättre målskillnad. Det är två formstarka lag som möts då Velebit har  vunnit alla sina sju matcher efter sommaren. Öckerö har sju segrar på sina åtta höstmatcher (sex raka segrar just nu) och den enda förlusten kom mot just Velebit

ÖIF:s Carl Wiklander är tvåa i 4B:s skytteliga med sina 19 mål. Emilio Rossi är Velebits främsta målskytt med 12 fullträffar.

Lördagens match ingår i den näst sista omgången och i den sista omgången ställs Öckerö mot Sandarna BK hemma och KF Velebit möter Eriksbergs IF (också hemma).

 

Inför seriefinalen har bloggen pratat med Öckerös tränare Andreas Larsson och Velebits Denis Skokic:

 

Vi börjar med ÖIF:s Larsson:

Seriefinal nu på lördag mot Velebit! Hur är känslan inför matchen?

Känslan är att det ska bli väldigt roligt med en så avgörande match, inte ofta man får vara med om det men också självklart lite nervöst.

Fin form just nu med sex raka segrar. Vad är hemligheten bakom den sviten?

Anledningen till vår svit och till våra resultat denna säsong är att vi följer och tror på vår spelmodell i matcherna från start till mål. Sen har vi en trupp med väldigt duktiga och träningsvilliga spelare som gör att det är konkurrens om platserna i startelvan vilket leder till bra kvalite på varje träning.

Ett av få lag ni förlorat mot är just Velebit (1-2 i mitten av augusti). Vad tar ni med er från den matchen?

Den matchen fick Velebit till stora delar spela på sina villkor. Nu är vår förhoppning att det blir en annan matchbild med mer tempo och mer ytor för vår del.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Läget i truppen är ok. Bortsett från våra långtidsskadade så har Victor Niklasson missat de tre senaste matcherna pga skada. Oklart om han hinner bli spelklar till lördag, sen har vi ngn sjukdom och eventuellt ngn som inte kommer loss från jobb men oavsett så kommer vi ställa en slagkraftig 16-mannatrupp på benen på lördag.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Jag hoppas vi får se en tempofylld match där det är vi som styr händelserna på planen med hjälp av bollinnehav som också genererar målchanser.

Vad skulle det betyda för klubben om det blir uppflyttning till trean?

Det skulle framförallt betyda att våra unga spelare får spela på en bättre nivå när dem når seniorlaget och att det förhoppningsvis blir än mer attraktivt att spela med representationslaget. Sen så har inte Öckerö legat på den nivån så många ggr och det var 15 år sedan sist så det skulle såklart vara väldigt roligt om vi skulle lyckas med det.

Hur slutar matchen?

Extremt tråkigt men jag avstår helst från att tippa resultatet men hoppas på en riktigt bra match med fint väder, storpublik och ett positivt resultat för vår del.

Stort tack!

Tack själv!

 

Vidare till Velebits Skokic (näst längst till höger i svart jacka):

Seriefinal nu på lördag mot Öckerö! Hur är känslan inför matchen?

Känslan är bra, gubbarna känns laddade för denna utmaning samt fler och fler spelare har kommit tillbaka från skador. Formen har trots den låga träningsmängden varit väldigt bra under hösten (sju raka på hösten).

Ni är obesegrade efter sommaren med sju raka segrar. Vad är hemligheten bakom den kanonformen?

Inte träningsmängden iallafall, haha! Jag skulle säga att vi spelat väldigt bra defensivt från forwards ner till backlinjen. Vi har hållit nollan 5/7 matcher och endast släppt in 5 mål på de 9 senaste matcherna, trots att vår förstemålvakt Berra och försvarsgeneral Ivo inte spelat en match på hösten pga skador. En annan faktor är rutinen vi har i laget med ett flertal spelare med meriter från högre seriesystem

Ni är ett av få lag som slagit Öckerö (2-1 i mitten av augusti). Vad tar ni med er från den matchen?

Var väldigt mycket som var bra den matchen! Det vi tar med oss är vår disciplin i försvarspelet samt jobbet vi gör i matchen med bara två träningar i benen från midsommarhelgen. Även anfallsspelet fungerade på det sättet vid hade diskuterat innan, där Aron, Kassim och Emilio gjorde det riktigt bra.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Läget i truppen har blivit bättre och bättre för varje vecka, alla utom Modi är tillbaka från sina skador och tillgängliga. Däremot vet man aldrig vilken trupp vi kommer med för det har varit ett pusslande hela hösten med mycket frånvarande spelare av olika anledningar.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Tror att Öckerö kommer föra matchen och vi kommer få försvara väldigt mycket, då de är bättre tränade än oss. Ganska likt matchbilden från senaste vi möttes. Det som kommer va avgörande för vår del är hur vi sätter defensiven och hur mycket jobb grabbarna är villiga att lägga ner.

Vad skulle det betyda för klubben om det blir uppflyttning till trean?

Klubbens långsiktiga mål är att ligga i division 3, då det är lättare att locka till sig unga spelare när man spelar i division 3. Däremot var det inget mål att gå upp i år utan det blir en bonus i så fall.

Hur slutar matchen?

Denna frågan passar jag på, haha! Hoppas på en bra fotbollsmatch med mycket publik.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Andreas och Denis för att de tog sig tid och önskar båda lycka till på lördag.

 

/Rasta