Lokalfotbollsveckan rullar vidare och så här gick det igår:

 

ONSDAG 18/9

5B

IF Väster – Härryda IF 7-0 (1-0)

Väster är på väg upp i fyran och Härryda är på väg ner i sexan. Det blev också till slut klasskillnad på Påvelund igår när lagen möttes. 1-0 (Gabriel Cederborg) kom redan efter sju minuter men det blev inga fler mål innan paus. I andra rann det dock iväg ordentligt och Alexander Hallner satte 2-0 tidigt och Felix Hermansson ökade på till 3-0. Hermansson blev sen tvåmålsskytt då han även gjorde 5-0 och Cederborg svarade för ett hattrick då han gjorde både 4-0 och 7-0. Även Viktor Lagerqvist hamnade i målprotokollet med sitt 6-0 mål.

Tremålslskytten Cederborg sa så här om segern:

”Vi gör en stabil laginsats där vi gör mål i viktiga skeden av matchen som blir tungt för Härryda. Trots att det bara stod 1-0 i paus så kände vi att vi hade en växel till. Hallners 2-0 mål, direkt efter paus, var spiken i kistan. Att vi sedan gör 7-0 på hemmaplan känns fantastiskt kul då vi har varit mindre målglada iår. Viktigt att dryga ut målskillnaden lite!Sen vad det kul för egen del att få göra 3 baljor efter en haltande säsong av skador. Hade hoppats kunna bidra ännu mer denna säsongen men så blev det inte. Slutligen, stor shout out till Laggan som målade på sin födelsedag! Forza Väster!”

Västers matchreferat hittas HÄR

Väster leder serien 5B med två poäng före Balltorp men då har Väster en match mindre spelad. Väster ska spela klart andra halvlek mot Näset (1-0 ledning för Väster) men datumet är inte klart ännu.

För Härryda ser det riktigt tungt ut med två matcher kvar är laget sist och har fem poäng upp till lagen över strecket med sex poäng kvar att spela om.

 

6A

Fröjdens FK – Inter Linné IF 6-3 (0-2)

Formstarka Inter Linné IF såg ut att gå mot en ny seger igår mot Fröjdens FK då laget ledde med 2-0 i paus. Fröjden stod dock för en imponerande vändning som till sist slutade med en 6-3 seger! FFK:s mål gjordes av Axel Brattberg (2), Magnus Svantesson (2), Robin Berndtzen och Andreas Johansson

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om matchen:

”En tung förlust för oss. Vi börjar matchen lite slött och Fröjdens får tryck på oss i början men vi tar över och gör 1-0 på ett vackert mål av Ali. Sen dominerar vi resten av halvleken och gör även 2-0. I andra ändrar Fröjdens taktik och sätter mer tryck på våra kanter. Dom reducerar men vi gör ganska omgående 3-1. Sen får vi straff emot oss (som vanligt) och Fröjdens gör 2-3. Efter det klappar vi ihop. Fröjdens kommer alldeles för lätt igenom på kanterna och vi läcker bakåt. Stark vändning av Fröjdens och vi får lära oss en läxa av den här matchen helt enkelt.”

Fröjden är nu femma i tabellen och Inter Linné är åtta

 

Öjersjö IF – Tollereds IF 0-2 (0-1)

Intressant möte kring nedflyttningsstrecket på Öjersjö IP igår. Det var gästerna som gjorde det viktiga förstamålet då Jesper Arkelsjö Svensson satte 1-0 precis innan paus. En bit in i andra kom 2-0 och även då var det Arkelsjö Svensson som var sist på bollen. 

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om matchen:

”Vi åker till Öjersjö för en klassisk 6-poängsmatch. Oerhört viktigt för bägge lagen och självklart skönt att vinna den. Vi har svårt att komma in i matchen på konstgräset, bollen studsar från oss och vi får inget tempo i spelet! Men efter 30 minuter tar vi över och Martin visar vägen med sitt 1-0 i slutet av första och efter det tycker jag att vi äger matchen! I andra halvlek avgör vi genom Jesper ”Bagarn” Svensson 2-0 och vi kontrollerar matchbilden resten av matchen! Alla i laget ska ha beröm för dagens insats! Men extra plus till Ville som gör sin första match som mittback och är felfri matchen igenom! Gott med 3 pinnar och på lite säkrare mark!”

Segern skickade upp TIF till en sjätteplats. 

För Öjersjö ser det dystrare ut och laget är under strecket och har sex poäng upp till lagen framför och har dessutom en match mer spelad. ÖIF har kvar att möta Gamlestaden (hemma), Härlanda (borta), Syrianska/Arameiska (borta) och avslutningsvis Bosona-Bosna (borta). 

 

6B

BK Skottfint – Backatorp IF 5-1 (4-1)

Det ser allt mörkare ut för Backatorp i botten av 6B-tabellen och igår blev det 1-5 på Bravida mot BK Skottfint. Hemmalaget kopplade greppet om matchen tidigt med tre raka mål av Gustav Nilsson innan Backatorp fick in en reducering. Innan paus hade dock André Klint satt dit 4-1. Idriz Sunja fastställde sedan slutresultatet 5-1 med fem minuter kvar av matchen.

Skottfints André Klint sa så här om segern:

”Det var en match som dog ganska snabbt med 3-0 efter 25 minuter, vi spelade en trevlig fotboll med mycket rörelse och bra försvarspel under första 30. Efter halvtid kändes det som båda lagen bara ville spela av matchen och trötthet märktes av på plan. Andra halvlek bestod mestadels av kontringsförsök från vårat håll medan backatorp spelade runt i backlinjen utan att komma till något riktigt farligt. En skön seger trots lite halvbra spel från vår sida och nu ska vi försöka avsluta sista matcherna på ett bra sätt.”

BIF:s tränare Dan Ahlman sa så här om förlusten:

”Jag lägger upp en taktik som är för komplicerad och som vi inte är bekväma med. Vi ser förvirrade och obekväma ut på plan, vi gör misstag redan efter en minut och släpper in mål direkt och all pepp från omklädningsrummet är som bortblåst. Vi är ett lag med noll självförtroende och jag tar på mig det. Nu ska vi gå tillbaks till grunderna för att ge oss möjligheten att fixa det här under seriens fem sista matcher. All heder till Skottfint som gav oss en lektion igår, två tummar upp till domaren också som i mitt tycke gjorde en riktigt bra match.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Backatorp är elva i tabellen och har sex poäng upp till närmaste lag på rätt sida strecket med fem matcher kvar. 

Skottfint är nu uppe på en fin fjärdeplats

 

7A

Croatia Göteborg – Angered SK 3-2 (1-2)

Croatia hade chansen att säkra seriesegern i 7A igår och Patrik Andersson Blomqvist blev guldhjälte när han avgjorde matchen på en frispark i mitten av den andra halvleken! Det var en extremt händelserik match där Angered tar ledningen tack vare ett självmål i första minuten! Strax efter får Croatia dessutom ett rött kort och Abdirahman Isse Ali gör 2-0. Innan paus hinner även ASK få en spelare utvisad och precis innan paus sätter Mentor Zhubi 1-2. I mitten av andra bjuder först Angered tillbaka med ett självmål som betydde 2-2 innan Andersson Blomqvist avgjorde! 

Croatias tränare Ervin Gulin sa så här om segern:

”Ja va ska man börja? Efter 40 sekunder gör våran högerback ett tillbakaspel och våran målvakt ramlar ihop pga skada och bollen rullar över honom i mål! Två minuter senare kolliderar våran ytter med målvakten som oturligt inte ser att deras målvakt är på väg mot boll och blir utvisad! 10 man och de gör 2-0 efter det! Kort därefter blir Haris våran klippa till kapten skadad på köpet! Tung uppförsbacke kan man väl minst säga och den värsta starten jag någonsin upplevt! Vi krigar helhjärtat, springer och sliter skapar en del frilägen och chanser trots allt! Precis innan paus hinner vi kvittera i andra får Angered en utvisad och vi trycker på. Framförallt får vi utdelning på våra fasta frisparkar som Patrik Blomqvist slår med känsla och precision! 3-2 till oss men det slutar inte där med oturen! Våran ytter Pasar har en löpduell på kant och tränger sig framför inget fult på något sätt, tittade noga på sändningen efteråt som GP sände! Domaren ger honom gult vilket innebar utvisning dessutom får vi våran Mentor skadad! Resten av matchen försvarade vi oss heroiskt och lyckades till slut ta tre helt underbara och efterlängtade poäng som även gav oss en serieseger! Nu kan vi slappna av och njuta av de två matcherna som är kvar och se fram emot en riktigt grym segerfest och det kan jag lova att det blir! Måste vart typ 18 år sen Croatia vann en serie så det får firas in ordentligt!”

Lagen bakom Croatia i tabellen kan inte hinna i fatt och det blev alltså serieseger och återgång till sexan!

ASK är fyra med två matcher kvar och har fortfarande en teoretisk chans på uppflyttning.

 

Partille IF SC – Real Maskin BK 2-3 (1-1)

Real Maskin kämpar om uppflyttning och besegrade igår Partille med 3-2 borta på Lexby.

Reals Kalle Jarnebrink sa så här om matchen:

”En tuff match mot ett taggat Partille, jag tycker att vi tog tag i matchen ifrån start och för den med bollinnehav. Partille kontrar bra men kommer inte till något riktigt läge. Partille gör 1-0 på hörna och vi får verkligen bekänna färg. Slutet av första halvlek går fram och tillbaka men vi lyckas trycka dit en kvittering genom Farsan Magnusson. Här vänder matchen och i andra halvlek har vi full kontroll även om det dröjer halvvägs innan vi gör mål. Två fina mål ifrån Farsan och ett ännu finare från Mattias och de tre poängen vi ville ha var våra. Nu går vi mot tre nya pinnar i sista matchen!”

Partilles Daniel Thorsén sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen hyfsat även om Real är de som mest tryck. Tycker ändå att vi ligger bra i positionerna och stör dem. Sen gör vi 1-0 efter en hörna vilket så klart är trevligt men vi håller på att släppa in 1-1 direkt på avspel men domaren blåser bort målet för hands. Det är lite grinigt på planen som det ska vara tycker jag och det känns som vi får dem lite ur balans på vissa positioner. Dock så kommer kvitteringen en bit in i första halvlek och vi går till pausvila med ett oavgjort resultat. Tyvärr orkar vi inte riktigt hålla ihop det hela vägen. Real är starka och kommer framåt med mycket folk samt tar rejält med löpningar. Detta resulterar till slut i två ganska snabba mål med cirka kvarten kvar. I slutet av matchen får vi in ett tröstmål på hörna. På det stora hela var det inte så mycket att säga om. Vi hade kunnat störa om vi haft lite flyt men även om det känns surt så vinner Real välförtjänt. Måste dock tillägga att det har känts som vi är lite på gång så vi ser fram emot kommande matcher.”

Real är nu tvåa med en match kvar att spela (Celtic borta). Seger där betyder en andraplats och uppflyttning om inte fyran Angered SK vinner sina två avslutande matcher och dessutom plockar in ett tiotal plusmål på Real. 

Partille är sjua.

Real har också fått sina tre poäng från matchen mot Gunnared (ledning 3-1 när elskåpet började ryka). Det blev dock en 3-0 seger för Real då det uppdagades att Gunnared hade spelat med en obehörig spelare. Detta rörde sig dock om ett misstag då Gunnared registrerat en spelare som inte spelat på flera år och alltså gick under 30-månadersregeln. Problemet var bara att Gunnared missat att 1 september-regeln även gällde för honom trots att han inte tillhört någon annan klubb på länge. 

 

7C

Ösets SK – Hjuviks AIK 3-2 (0-2)

Det skrällde igår på Gröna Vallen när topplaget Hjuvik kom på besök igår. Det började dock planenligt och Hjuvik ledde med 2-0 i paus efter två strutar av Marcus Størup. I mitten av andra reducerade först Yashin Hajee till 1-2 och med kvarten kom 2-2 (Senad Zuta). Strax efter det så blev Charlie Ranebjörk Bull Ösets matchhjälte med sitt 3-2 mål! 

ÖBK:s lagkapten David Winqvist sa så här om segern:

”Ja, den satt riktigt fint! Känns såklart gött att slå ett bollskickligt Hjuvik, i ledarposition dessutom. Tycker att matchen avgörs på inställning. Vi ligger under med två bollar men förlorar varken ork eller huvud. När vi reducerar får vi lite hopp och kan fortsätta att sätta tryck framåt. Det ger utdelning och vi kan till sist både kvittera och ta ledningen. Kan bara berömma hela laget för en otrolig kämpainsats och många stunder ett fint passningsspel!”

Hjuviks Daniel Da Silva sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen bra och har mycket boll och varierat spel. Vi får 1-0 relativt tidigt och det ger lite mer trygghet i vårt spel. 2-0 får vi efter en snygg framspelning av Wijk som Störup förvaltar och gör sitt andra för dagen. Öset skapar inte mycket i första, ett stolpskott på en frispark är det jag minns. Andra halvlek fortsätter likt den första, mycket boll för Hjuvik medans Öset försöker hitta deras forward som ”lurar” på topp. Mitt i andra får Öset en hörna som de förvaltar på bästa sätt, 1-2 och det ”skakar” om oss lite. Vi blir efter målet lite långa i laget och det gör att Öset kan komma med lite mer folk och skapa lite mer oreda i vårt försvar. De gör under denna period 2-2, 3-2 och vänder matchen. Trist för oss, som vet allvaret och vad varje poängtapp kan betyda inför slutspurten! Match måndag igen.. dags o ta oss i kragen och hitta tillbaka till rätt spår!”

Hjuvik är nu tvåa i tabellen bakom Pushers men bara en poäng efter då PBK överraskande spelade 1-1 mot jumbon Rödbo ikväll. 

Öset är sjua i tabellen.

 

/Rasta