Igår inledde den näst sista omgången i både 4A och 4B:

 

TORSDAG 19/5

4A

FK Kozara – Lunden Överås BK 3-2 (1-1)

Med en omritad 4A-tabellen så var det plötsligt en riktigt viktig streckmatch på gång på Gamlestadsvallen igår. Med tio minuter kvar av den första halvleken satte Andres Vasquez 1-0 för Kozara men Lundens Patrik Magier kvitterade omgående och det var 1-1 i paus. I mitten av den andra halvleken kom också 2-1 för Lunden Överås genom Sebastian Ovdal. Hemmalaget Kozara svarade dock för en imponerande vändning i slutet! 2-2 kom i matchminut 82 (Marcos Abello) och i 88:e satte Nikola Petrovic 3-2!

Kozaras tränare Christos Sakalakis sa så här om matchen:

”Kan väl börja med att säga att detta var en riktigt bra division 4-match där båda lagen bjuder upp till kamp och tempot var högt. Tycker vi börjar bäst även om det inte var något superövertag men vi vann mycket av duellerna. Vi gör även första målen genom en snabb omställning där Hasse bryter igenom och spelar fram Andres som tar med den med ett tillslag och kör en klassisk tåpaj till 1-0. Blev inte långvarig glädje då Lunden får kvittera genom ett långt inkast och vi stirrar på boll. Det står 1-1 halvleken ut. Vi pratar ihop oss och säger att vi måste ha mer tålamod i offensiva spelet i andra halvlek men hastigt så ändras dessa planer då Dejan kommer lite fel och tar deras anfallare i en omställning och får rött kort. Vi ställer en utespelare i mål och det är i ca 50-55:e minuten. Några minuter senare gör Lunden 2-1 genom en bjudning och där känns kontraktet för division 4 2020 långt bort. Men spelarna ville annat, med Andres i storform så blev det mer och mer Hawaii då vi chansade och det bjöds på chanser åt båda hållen. Lunden har ett skott i ribban och några utanför men äntligen så var det vår tur att få lite flyt med oss. Vi gör 2-2 efter ett retur genom Marcos efter inspel från högerkanten i 80:e och sen så gör vi även 3-2 i 88:e genom ett misslyckat skott av Ale som tar på Nikola och ändrar riktning och ställer målvakten och glädjen är total. Vi håller ut hela matchen och glädjen är total. Vi orkade inte ens sjunga segerlåten då ingen hade röst kvar efter slutsignalen. Ska även säga att Lunden hade en boll som tog på hjulet och ut och det blev inget mål och domaren löste situationen bra men det måste göras något åt detta. Vi åkte på samma situation och det är aldrig kul när sånt händer. Till sist så vill jag säga att Nori var fenomenal idag och Andres var extraordinär. Tack för en bra match till Lunden och domarna!”

Med en match kvar ligger Kozara precis under strecket och Lunden Överås precis över strecket. Båda har dock 23 poäng men Lunden har bättre målskillnad. Det är jämnt uppåt också så sjuan FC Komarken har 24 poäng. Dock har lagen framför en (eller två) matcher tillgodo. Kozara avslutar mot avhängda United Africa FC medan Lunden Överås tar emot serieledarna Stenkullen

 

SKIF Semberija – Lerums IS 2-5

Det stod klart efter gårdagens match på Bergsjövallen att hemmalaget SKIF Semberija kommer spela division 4-fotboll även 2020. Med en match kvar att spela är det fyra poäng upp till tvåan Kortedala som därmed är garanterade minst kval till trean. Lerums mål i 5-2 segern gjordes av Patric Andersson (4) och Rasmus Bielsten

Semeberija är trea med en match kvar (Guldheden borta) och fyran Kode har chansen att gå förbi.

Lerums återfinns på en femteplats och spelar sin sista match mot just fyran Kode

 

Det återstår att se hur det blir med Kortedala och United Africas kvarvarande matcher i 4A då Göteborgs domarkår som bekant vägrar döma de lagen. Det har varit diskussioner om att ta in domare utifrån men GP hade en artikel idag där de närmaste domardistrikten stöttar Göteborgsdomarna och inte tänker skicka några domare. Argumentet var att om Göteborgs domare anser att det inte är tryggt att döma så är det ju otryggt även för domare utifrån. Artikeln hittas HÄR

Kortedala – Guldheden skulle ha spelats igår och imorgon lördag skulle Kode tagit emot United Africa FC. Båda de matcherna är uppskjutna utan något nytt datum. 

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Sandarna BK 3-5 (2-2)

Det lirades en match i 4B igår också och där var Mölnlycke-Sjövalla nära att ta viktiga poäng i bottenstriden men de fick till slut ge sig mot Sandarna BK. Det var dock hemmalaget som tog ledningen när Simon Bevenäs satte 1-0 i mitten av första. Kasper Dahlberg kvitterade dock innan Bevenäs gjorde 2-1. Innan paus kvitterade dock Sandarna igen genom Samuel Widarsson. I mitten av andra kunde sen SBK går ifrån då Mikael Johansson gjorde 3-2 och Jawid Zirak satte dit 4-2Andreas Brantelid gjorde det lite spännande i slutet med en reducering för hemmalaget men Alireza Agahi satte 5-3 i slutet!

Mölnlycke-Sjövallas kapten Niclas Williamsson sa så här om förlusten:

”Riktigt rung förlust. I ledning två gånger men vi släpper till alldeles för lätta mål. Vi har fortfarande en bra chans att klara oss kvar i division 4 men vi får ta oss i kragen helt enkelt. Grattis till Sandarna!”

SBK:s målvakt Erik Johansson hade följande att säga om segern:

”Efter att vi säkrat kontraktet förra veckan kändes det som om motivationen inte skulle vara riktigt på topp. Och med kanske åtta gubbar borta som skulle kunna gå rätt in i startelvan så kändes det som om det skulle bli en tuff match mot ett bottenkrigande lag! Första halvlek är rätt jämn, 2-2 i paus efter att vi båda gångerna kommit tillbaka från underlägen. Dom får tryck på oss några gånger under halvleken på framförallt hörnor och långa inkast som vi fick lite problem med! Känslan i andra är att vi är det klart bättre laget, och när vi gör 4-2 känns matchen mer eller mindre avgjord! Det blir dock nerv i det när dom gör 4-3 och dom går verkligen för en kvittering! Med vi lyckas hålla undan och kontra in 5-3 under matchens sista minuter! Tycker vi gör en bra match med tanke på förutsättningarna. Och kul att Kasper fick trycka dit två bollar idag, dock så var ju en i fel mål!”

Med två matcher kvar är Mölnlycke-Sjövalla fortfarande på nedflyttningsplats då laget ligger elva. Det är dock bara två poäng upp till Askim (som bara har en match kvar att spela). Mölnlycke-Sjövalla avslutar säsongen med att möta Kärra hemma och redan nedflyttningsklara Mölndal (borta) i sista matchen.

Sandarna är femma i tabellen och avslutar sin 4B-säsong med topplaget Öckerö på bortalplan!

 

/Rasta