Vi kollar till gårdagens division 5-matcher:

 

TORSDAG 19/9

5A

Angered MBIK – Ytterby IS 3-0 (2-0)

Angered MBIK tog en riktigt fin seger igår hemma på Lövgärdesplan när serieledarna Ytterby kom på besök. Angered tog ledningen redan efter tio minuter och lite senare ökade Younes Raisi på till 2-0. Strax innan paus blev dock AMBIK reducerade till tio man men laget höll utan hela matchen och kunde även göra 3-0 precis i slutet (Raisi igen). 

Angereds Berat Deniz sa så här om den fina segern:

”En sån där skön seger. Jag tror vi gör 2-0 inom 20 minuter. Sen får de straff och vi får en utvisad på det. De missar straffen. Sen krigar vi tills domarn blåser av matchen, slut 3-0 iallafall. Jag tror Ytterby gjort mål i alla sina matcher. Men idag fick de det jobbigt, dessutom med en man mer i kanske 65 minuter.”

Ytterbys tränare Robert Tartagni sa så här om förlusten:

”Ja, en klar sådan. Vi kommer inte riktigt upp i nivå och håller oss inte till våra styrkor, medan Angered är ett väldigt bollskickligt lag och betydligt tydligare följer sin matchplan. Därför lite förvånande att vi släpper till deras båda efter två fasta. Vi försöker men är osynkade och gör inte sakerna tillsammans. Vi hotar en del i första, kanske främst med två avslut djupt inne i straffområdet samt en räddad straff. Som helhet ingen match att skriva hem om. Credd till Angereds målvakt som överglänste samtliga på planen idag. Vi får dra lärdom och ta ny fart, härnäst väntar Vardar hemma kommande fredag.”

YIS matchrapport hittas HÄR

Trots förlusten har Ytterby greppet om seriesegern och leder med två poäng före nya tvåan Angered. YIS har dock två matcher kvar medan AMBIK bara har en. Ytterby kan säkra guldet i nästa match då de ställs mot IF Vardar/Makedonija

Angered är alltså tvåa i tabellen men jagande Älvängen har två matcher tillgodo och även om Angered vinner sin sista match mot Floda så är det inte säkert att det räcker för att behålla kvalplatsen. 

 

Utbynäs SK – Romelanda UF 0-4 (0-0)

Romelanda tog ett stort kliv mot nytt kontrakt igår när Utbynäs besegrades på bortaplan med hela 4-0. Det dröjde dock till den andra halvleken innan målen började trilla in. Max Harris satte 1-0 tio minuter in i andra och efter det gjorde Alfons Svensson både 2-0 och 3-0 innan Harris avslutade målskyttet. 

USK:s Alexander Devos sa så här om matchen:

”En match som vi absolut inte är värda att vinna. I bland så behöver man egentligen inte summera en fotbollsmatch mer än så. Romelanda spelade enkel fotboll, långa bollar på deras Peter Crouch på topp som sedan skarvar vidare. Och det lönade sig idag. En stjärna i kanten till våran målvakt, som gör en riktigt bra match. Bollarna som han släppte in var inget han kan lastas för.”

RUF:s Max Yngwe sa så här om matchen:

”En riktig go seger och en mycket bra utförd match från vår sida. Utbynäs har mycket boll i första men vi skapar en del lägen när vi kontrar och sätter press på deras backlinje. I andra har de fortsatt mycket boll utan att skapa några farligheter medans vi skapar mycket chanser och sätter dit bollen när vi får chansen. En välförtjänt seger.”

RUF är åtta med två matcher kvar. I skrivande stund har laget åtta pinnar ner till jumbon Hönö IS men då har HIS en match tillgodo. I nästa omgång möts just Romelanda och Hönö och ett kryss där räcker för RUF för att säkra kontraktet. 

Utbynäs är sexa i 5A-tabellen. 

 

5B

Fässbergs IF – FC Heden 0-1 

På den nedre halvan av 5B så tog FC Heden en blytung trea borta mot Fässberg! Kim Nordtröm blev matchhjälte med matchens enda mål. 

Hedens Robert Vöks sa så här om matchen:

”Nervöst hos båda lagen. Det märktes att matchen gällde mycket. Inte direkt dåligt spel men inte heller många heta målchanser. Kim avgör med en häxpipa från 25 meter. Otagbart. Domartrion bra men förvånande många kort i en väldigt ”snäll” match. Det blir en fight in i det sista för att undvika nedflyttning.”

FIF:s Tommy Olsen hade följande att säga om förlusten:

”En vinst idag och vi hade eventuellt (?) säkrat nytt kontrakt. Istället torsk och en kamp om att hålla sig kvar. Inte en vinst sen första matchen efter uppehållet vilket gör att vi ligger där vi ligger. Vi har svårt sista tredjedelen med att skapa heta chanser och då är de svårt att vinna några matcher. Heden vinner efter att de gjorde mål på ett långskott från 20-25 meter. Nu har vi Näset och Mossen kvar. Två otroligt viktiga men tuffa kvar. Nu har vi bara två chanser kvar att försöka säkra kontraket!”

Heden är fortfarande under strecket (elva) men har nu bara en poäng upp till tian Hovås Billdal och nian Fässberg! Hovås Billdal har dock tre matcher kvar medan Heden och FIF har två. 

 

Balltorps FF – Näsets SK 3-0 (1-0)

Intressant möte på den övre halvan av 5B där Balltorp tog en viktig seger för uppflyttningsdrömmarna! Det blev 3-0Förbovallen efter mål av Parosh Mohideen, Marcus Nilsen och Anton Nordbye

BFF:s Niclas Sandell sa så här om segern:

”Väldigt skönt seger! Tycker vi gör en stabil över 90 minuter. Börjar lite sömnigt första 20 ungefär men jobbar oss in fint efter det och får med oss 1-0 till halvtid. Näset har mycket boll men kommer inte längre fram än mittfältet där vi lånar tillbaka bollen och attackerar framåt vilket resulterar i 2-0 och 3-0 sen sjunker vi kanske lite väl lågt sista 15 men stänger igen butiken för kvällen och avslutar med tre poäng. (Anton får en jättefin boll i slutminuten och kommer i ett friläge för 4-0 men väljer att chippa bollen över mål och alla undrar vad som försiggår, troligtvis en kortslutning säger Anton själv)”

NSK:s ena tränare, Zaya Kalasho, hade följande att säga om förlusten:

”Vi spelar en fin fotboll som tyvärr inte alltid funkar. Balltorp tar sina chanser idag och det gör inte vi. Hade cirka åtta skott på mål som skulle varit mål men fotboll är som det är. Balltorp spelar en fotboll som är tuff med mycket långa bollar och vinner det mesta när det gäller luftdueller (förutom mot Björk som plockar i stort sett allt). Blir kul att se vem som tar det nu. Väldigt speciell division denna division 5B! Näset tuggar vidare och kommer tillbaka mycket starkare.”

Seger gör att BFF är med ordentligt i striden om seriesegern medan Näset med största sannolikhet är bortspelade. Balltorp är tvåa i tabellen, två poäng bakom ledande Väster med två matcher kvar. Väster har dock tre matcher kvar där en är den avbrutna matchen mot just Näset (1-0 efter 45 till Väster). Näset är fyra men har åtta poäng upp till Väster

 

/Rasta